Ayşecan Tatari

Türk oyuncu

Ayşecan Tatari (d. 14 Mart 1989, İstanbul), Türk oyuncudur.[1]

Ayşecan Tatari
Doğum14 Mart 1989 (34 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1992-2015
Evlilik
Edip Tepeli (e. 2017)
Çocuk(lar)1
Ebeveyn(ler)Aliye Uzunatağan

Annesi sanatçı Aliye Uzunatağan'dır.[2]

İstanbul İtalyan Lisesi'nde öğrenimini tamamlamıştır.[3] Çocuklar Duymasın dizisinde 4 sezon "Duygu" rolünü canlandırmıştır. Ardından oyunculuk eğitimi almak üzere ABD'deki Stella Adler Studio of Acting okuluna gitti. Türkiye'ye dönünce özel bir tiyatroya katıldı. Sonrasında İBB Şehir Tiyatroları'na geçti.[1]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2000 Evdeki Yabancı Nazlı
2002-2003 Çocuklar Duymasın Duygu Çetinoğlu
2004-2005 Çocuklar Ne Olacak
2015 Yılanların Öcü Gülmisal
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
1992 Tatar Ramazan Sürgünde Çocuk

Kaynakça değiştir

  1. ^ a b "Ayşecan Tatari". İBB Şehir Tiyatroları. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2020. 
  2. ^ "Ayşecan Tatari'nin annesi usta oyuncu Aliye Uzunatağan". Sözcü. 16 Temmuz 2017. 5 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2020. 
  3. ^ "Tiyatro Kulübü Descr". Liceo Italiano. 12 Nisan 2016. Erişim tarihi: 11 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar değiştir