Ayça (şarkıcı)

(Ayça Tekindor sayfasından yönlendirildi)

Ayça Tekindor (d. 23 Haziran 1972), Türk şarkıcı ve oyuncu.

Ayça
Doğum adı Ayça Tekindor
Doğum 23 Haziran 1972 (1972-06-23) (47 yaşında)
Tarzlar Pop, Rock, Soul
Meslekler Kemancı, şarkıcı
Çalgılar Keman
Etkin yıllar 1995-günümüz (Kemancı)
2004-2013 (Şarkıcı)
Müzik şirketi StarEvi Music Company (2009-2013)
Stardium (2008-2009)
DSM (2004-2005)

Zaga'da yer aldığı skeçlerle adını duyuran Ayça, Elli Kokkinou'nun "Masai" şarkısının Türkçe versiyonu "Yıkılıyo" ile üne kavuştu. Şarkıda, skeçlerinde ve yer aldığı reklam filmlerinde "Yıkılıyo", "Şişt! Bıyıklı" ve "Degajeme doğru" gibi sözler kendisiyle özdeşleşmiştir. Aktör Çetin Tekindor'un yeğenidir.

İlk albümü "Yıkılıyo" 9 Ağustos 2004 tarihinde çıkmıştır. İlk albüme eklenen "Çekicek Kulaklarımı" şarkısıyla ve remix ilaveleriyle yayınladığı "Çekicek Kulaklarımı" albümü 27 Temmuz 2005'te yayınlanmıştır. Mete Özgencil'le çalıştığı üçüncü albümü "Ciddiyete Davet"i 7 Şubat 2008 tarihinde yayınlamıştır. Albümün çıkış şarkısı "Kanar mıyım" olmuştur. Hey gidi koca dünya isimli şarkıyı seslendirdi. 2009 Ocak ayında ise çıkardığı Ayça adlı 2 şarkıdan oluşan MaxiSingle'ı ile tekrar sevenleriye buluştu. Ayça Tekindor TRT Müzik kanalında Deniz Yıldızı adlı programın sunuculuğunu yaptı. 2011 yılında Yerse isimli single sundu. 2012 yıl sonunda albüm çalışması başladı dedi. Ama Ayçanın annesi öldüğü için müziği 2013 yıl sonunda bıraktı

DiskografiDüzenle

  • Yıkılıyo (2004)
  • Çekicek Kulaklarımı (2005)
  • Ciddiyete Davet (2008)
  • Bilmece (2009)
  • Yerse (Single) (2010)

Dış bağlantılarDüzenle