Ana menüyü aç

Avan Tudor Jogia[1] (d. 9 Şubat 1992)[2] Kanadalı oyuncu. Victorious dizisindeki Beck Oliver rolüyle bilinir.

Avan Jogia
Avan Jogia 2012.jpg
Doğum Avan Tudor Jogia
9 Şubat 1992 (1992-02-09) (27 yaşında)
Vancouver, British Columbia, Kanada
Meslek Oyuncu, şarkıcı ve dansçı
Etkin yıllar 2006–günümüz

İlk yıllarDüzenle

Jogia, Vancouver, Britanya Kolumbiyası, Kanada'da doğup büyümüştür. Vancouver'da Killarney Ortaokulu ve King George Ortaokulu dahil birkaç farklı okulda eğitim görmüştür. 16 yaşında geldiğinde onuncu sınıfta oyunculuk kariyerine devam etmek için eğitimini yarıda bırakmıştır.[3][4]

KariyeriDüzenle

Jogia'nun ilk rolü 2006'da, Agnieszka Holland tarafından yönetilen televizyon filmi A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story'de Gwen Araujo adındaki genç bir erkekten kadına transseksüel veya trans kadının küçük kardeşi Danny Araujo'yu oynadığında geldi. Sam karakteriyle The CW televizyon dizisi Aliens in America'da göründü. 2008'de, her ikisi de Nickelodeon ağı için hazırlanan iki dizide; Gym Teacher: The Movie'de Champ ve Spectacular!'da Tajid olarak göründü.[5][6] Jogia Sci Fi Channel'da, Battlestar Galactica yan ürünü olan Caprica adlı televizyon dizisinde Ben Stark'ı oynadı.[7][8] Jogia Mart 2010'da ilk gösterimini yapan Nickelodeon televizyon programı Victorious'ta Beck Oliver'ı canlandırmaktadır. Ayrıca Beck Oliver olarak Victorious geçit filmi iParty With Victorious'ta da göründü. Daniella Monet (Victorious'ta başrolü paylaşan) ile birlikte, New York'ta 28 Haziran 2011'de Transformers: Dark of the Moon ilk gösteriminde ortak ev sahipliği yaptı.

Jogia ayrıca iyi arkadaşı Josh Hutcherson tarafından desteklenen çevrimiçi PSA örgütü Straight But Not Narrow'u kurdu. Örgüt LGBT topluluğu hakkında genç heteroseksüellerin bakış açısını ve tutumlarını değiştirmeyi amaçlamaktadır.[kaynak belirtilmeli]

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2006 A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story Danny Araujo Televizyon filmi
2007 Devil's Diary Teenage Boy #1 Televizyon filmi
Aliens in America Sam Yinelenen 3 bölümde
2008 Gym Teacher: The Movie Champ Sinclair Televizyon filmi
2009 Spectacular! Tajid Kalyan Televizyon filmi
Caprica Ben Stark Yinelenen 3 bölümde
2010
Triple Dog Lemur Bağımsız film
Finding Hope Now Santos Delgado Bağımsız film
Victorious Beck Oliver
2011
2012
Rags Finn O'Dare Televizyon filmi
2013 Victorious Beck Oliver
Twisted Danny Desai
Televizyon konuk görünüm
Yıl Başlık Rolü Notlar
2011 iCarly Beck Oliver Bölüm: "iParty with Victorious"

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Twitter: Avan Jogia (verified account)". 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2011. 
  2. ^ "Twitter: Victoria Justice (verified account)". 9 Şubat 2010. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2011. HAPPY 18th B DAY to one of my best friends in the whole wide world.... 
  3. ^ "Avan's Bio (Formspring)". Formspring.me. Erişim tarihi: 14 Aralık 2011. 
  4. ^ "Avan Jogia Interview". Portraitmagazine.net. Erişim tarihi: 14 Aralık 2011. 
  5. ^ southcoasttoday.com, September 12, 2008, Associated Press: "Chris Meloni tries hand at comedy in 'Gym Teacher'", Retrieved 2008-09-25.
  6. ^ lionshareproductuctions.com, May 23, 2008, "SPECTACULAR! wraps principal photography", Retrieved 2008-09-25.
  7. ^ Byron Perry (13 Ağustos 2008). "Avan Jogia". Variety. Erişim tarihi: 25 Eylül 2008. 
  8. ^ "Avan Jogia Interview". Kidz world. Erişim tarihi: 27 Şubat 2009. 

Dış bağlantılarDüzenle