Atilla Kaya

Atilla Kaya (8 Mart 1964 - 13 Şubat 2008, İstanbul), Türk arabesk ve taverna müziği sanatçısıdır.

Atilla Kaya
Doğum 8 Mart 1964(1964-03-08)
İstanbul, Türkiye
Ölüm 13 Şubat 2008 (43 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Tarzlar Arabesk  · Türk halk müziği  · Taverna müziği
Meslekler Ses sanatçısı
Çalgılar Piyano, Keman, Org
Etkin yıllar 1983-2008
Müzik şirketi Esen  · Disco  · Cem  · Barış  · Kanbay
Resmî site atillakaya.net

8 Mart 1964'te İstanbulda doğdu. Aslen Antakya'lı[1] olan sanatçı müzik yaşamına 13 yaşlarında keman çalarak ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında, Türk Sanat Müziği söyleyerek başladı. 1983 yılında piyanist şantör olarak İbrahim Tatlıses'in sahip olduğu Midnight'da sahne aldı. O yıllarda ünlü menajer Hasan Bora'nın kendisini keşfetmesiyle, 1984 yılında 20 yaşında iken Komşu Kızı isimli ilk albümünü piyasaya çıkardı. Asıl çıkışını 1988 yılında çıkardığı Taverna'da Virtüöz 89 albümü ile yakaladı. Albümü 1,5 milyonun üzerinde satış yaptı. Adını Yollara Yazdım adlı parçası hit oldu.[2] Genç yaşta yakaladığı şöhreti hızla kaybeden sanatçı alkol bağımlılığı nedeniyle yakalandığı siroz hastalığından kurtulamadı. Bacağındaki platinin enfeksiyon kapması sonucu ameliyat altına alındı, karaciğer yetmezliği yüzünden ameliyattan çıkamayıp 13 Şubat 2008'de 43 yaşında İstanbul'da öldü. Cenazesi Büyükçekmece Mimar Sinan Mezarlığına'na defnedildi.

DiskografiDüzenle

Yıl Albüm adı Yapımcı Bilgiler
1984 Komşu Kızı Esen Müzik
1985 Yılın Şarkılarıyla
1986 Seni Sevmeyen Ölsün Disco Plak
1987 Falcı Esen Müzik
Sev Dostum
Gülsene Güzel Disco Plak
1988 Tavernada Virtiöz 89
1989 Liselim Barış Müzik
Süper Konser Çimen Plak Konser albümü
1990 Beni Yolcu Et Barış Müzik
Tavernada Düğün 90 / Halk Konseri Aziz ve Jet Plak Konser albümü
1991 Süper '91 / Birkaç Gün Sabret Cem Müzik
Güle Güle Yabancı / Seven İnsan Unutmaz Arna Müzik
1992 Seviyorum Cem Müzik
92' Konseri Cinan Plak Konser albümü
Tavernada Virtiöz 2/92 Disco Plak
1993 Okul Yılları Barış Müzik
1995 Gücüm Yetmiyor / El Salla Kanbay Müzik
1996 Virtüöz 2

NotlarDüzenle