Armie Hammer

Amerikalı aktör

Armand Douglas Armie Hammer (d. 28 Ağustos 1986), Amerikalı oyuncu. İş adamı Michael Armand Hammer'ın oğlu ve petrol zengini Armand Hammer'ın büyük torunu. Maskeli Süvari filmindeki başrolüyle, The Social Network'teki Winklevoss ikizi, J. Edgar'daki Clyde Tolson ve Mirror Mirror'daki Prens Andrew Alcott rolleriyle tanınır. 1,96 metre[1][2] boyundadır.

Armie Hammer
Armie Hammer 2011 AA (revised).jpg
Doğum Armand Douglas Hammer
28 Ağustos 1986 (1986-08-28) (35 yaşında)
Los Angeles, Californa, USA
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005-günümüz
Boy 1,96 metre
Evlilik Elizabeth Chambers (2010-2020)
Çocuk(lar) 2

Kişişel hayatDüzenle

Hammer, 22 Mayıs 2010'da Elizabeth Chambers ile evlendi. Çiftin 2 çocukları vardır.[3] Hammer, 10 Temmuz 2020'de Instagram üzerinden boşandıklarını duyurmuştur. 2021'in Ocak ayında eski sevgililerinden biri ve birkaç farklı kadın, Hammer'ın kendisini taciz ettiğini söylemiştir. Sonra anonim bir Instagram hesabı, Hammer'ın 2016'dan 2020'ye kadar --ki bu sırada Elizabeth Chambers ile evliydi-- internet üzerinden farklı kadınlar ile konuşup sözlü taciz ettiği konuşmaların ekran görüntülerini sızdırdı.[4] Bu mesajlarda kadınlar üzerinde edgeline ve aşırı derecede BDSM uygulamak istediğini, kadınların ayak parmaklarını kesip yemek istediğini söylemiştir.[5] Bundan sonra yer alacağı filmlerin kadrosundan çıkartılmıştır. Temsilciliğini yapan WME şirketi de Hammer'ı temsil etmeyi bırakmıştır. Hammer, bu mesajların kendisini kötülemek için planlanmış bir şey olduğunu söylemiş ve gerçekliğini reddetmiştir.[6]

2011'de arabasında marijuana bulunduğu için tutuklanmıştır.

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Film Rol Notlar
2006 Flicka Male prefect
2008 Blackout Tommy
2008 Billy: The Early Years Billy Graham
2009 Spring Breakdown Abercrombie boy
2009 2081 Harrison Bergeron Kısa film
2009 The Last Hurrah Skateboarder
2010 Social Network, TheThe Social Network Cameron and Tyler Winklevoss Hollywood Film Festival Award for Best Ensemble of the Year
Toronto Film Critics Association Award for Best Supporting Actor
Aday gösterildi—Broadcast Film Critics Association Award for Best Cast
Aday gösterildi—Chicago Film Critics Association Award for Most Promising Performer
Aday gösterildi—En İyi Oyuncu Kadrosu SAG Ödülü listesi (sinema)
2011 J.Edgar Clyde Tolson Aday gösterildi—Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role
2012 Mirror Mirror Prince Andrew Alcott
2012 The Polar Bears Zook Seslendirme - Kısa film
2013 Maskeli Süvari John Reid / Maskeli Süvari
2014 Stan Lee's Mighty 7 Strong Arm Seslendirme
2015 Entourage Kendisi
2015 Kod Adı: U.N.C.L.E. Illya
2016 The Birth of a Nation Samuel Turner
2016 Gece Hayvanları Hutton Morrow
2016 Free Fire Ord
2016 Mine Mike Stevens
2017 Beni Adınla Çağır Oliver
2017 Final Portrait James Lord
2017 Arabalar 3 Jackson Storm Seslendirme
2018 Home Shopper Willie Bosket Kısa Film
2018 Sorry to Bother You Steve Lift
2018 Hotel Mumbai David
2018 On the Basis of Sex Martin D. Ginsburg
2019 Wounds Will
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2005 Arrested Development #2 Öğrenci Bölüm: "The Immaculate Election"
2006 Veronica Mars Kurt Bölüm: "Wichita Linebacker"
2007 Desperate Housewives Barrett Bölüm: "Distant Past"
2009 Reaper Morgan 5 bölüm
2009 Gossip Girl Gabriel Edwards 4 bölüm
2012 Simpsons, TheThe Simpsons Cameron ve Tyler Winklevoss (ses) bölüm: "The D'oh-cial Network"
2012 American Dad! Araba kiralayıcısı (seslendirme) bölüm: "The Wrestler"
2018 Last Week Tonight with John Oliver Kendisi 1 Bölüm
2018 Running Wild with Bear Grylls Kendisi 1 Bölüm

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "The GQ Spring Style Preview". GQ. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2010. 
  2. ^ "Armie Hammer- Biography". Yahoo! Movies. 25 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  3. ^ Johnson, Zach (2 Aralık 2014) Armie Hammer and Wife Elizabeth Chambers Hammer Welcome a Baby Girl! 27 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. E! News Erişim Tarihi: 29 Ocak 2020
  4. ^ Dickson, E. J.; Dickson, E. J. (16 Ocak 2021). "We're All Missing the Point of the Armie Hammer Cannibalism Scandal". Rolling Stone (İngilizce). 16 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2021. 
  5. ^ "Armie Hammer'ın eski eşi Elizabeth Chambers, yamyamlık tartışmalarında sessizliğini bozdu". www.cumhuriyet.com.tr. 4 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2021. 
  6. ^ agencies, Guardian staff and (14 Ocak 2021). "Armie Hammer drops out of Jennifer Lopez film amid social media controversy". the Guardian (İngilizce). 14 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle