Arliss Howard

Amerikalı film yönetmeni, senarist ve sinema oyuncusu

Leslie Richard "Arliss" Howard (d. 18 Ekim 1954), Amerikalı aktör, senarist ve film yönetmeni.[1][2]

Arliss Howard
DoğumLeslie Richard Howard
18 Ekim 1954 (69 yaşında)
Independence, Missouri, ABD.
EğitimColumbia Koleji
MeslekOyuncu, senarist ve film yönetmeni
Etkin yıllar1983-günümüz
Evlilik
Debra Winger (e. 1996)
Çocuk(lar)2

Yaşamı değiştir

Howard 18 Ekim 1954'te Independence, Missouri'de doğdu. 1983'te oyunculuk kariyerine başladı. Yer aldığı yapımlar arasında; Full Metal Jacket (1987), The Lost World: Jurassic Park (1997), The Time Traveler's Wife (2009) ve Moneyball (2011) sayılabilir.[3][4]

Filmografi değiştir

Sinema değiştir

  • 1984: Door to Door
  • 1985: The Lightship
  • 1986: Shooting 'Full Metal Jacket'
  • 1987: Full Metal Jacket
  • 1987: Plain Clothes
  • 1990: Men Don't Leave
  • 1992: CrissCross
  • 1993: Wilder Napalm
  • 1997: The Lost World: Jurassic Park
  • 1998: The Lesser Evil
  • 2001: Big Bad Love
  • 2004: Dandelion
  • 2005: Chaos and Order: Making American Theater
  • 2009: The Time Traveler's Wife
  • 2011: Moneyball
  • 2017: Mosaic

Televizyon dizileri değiştir

  • 2010: Rubicon

Televizyon filleri değiştir

  • 1991: Iran: Days of Crisis
  • 1992: Those Secrets
  • 1992: Till Death Us Do Part
  • 1995: The Infiltrator
  • 1996: Beyond the Call
  • 1996: The Man Who Captured Eichmann
  • 1997: Old Man
  • 1999: You Know My Name
  • 2005: Dawn Anna

Kaynakça değiştir

  1. ^ Koch, John (5 Ağustos 1998). "Winger, Howard to appear at ART". The Boston Globe. 25 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2012 – Highbeam.com vasıtasıyla. 
  2. ^ "Profile". AmRep. Temmuz 2002. 11 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Rubicon Cancelled By AMC". TV by the Numbers. 14 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2012. 
  4. ^ IMDb'de Arliss Howard

Dış bağlantılar değiştir