Ana menüyü aç

Ann Wedgeworth (d. 21 Ocak 1934 ; ö. 16 Kasım 2017), Amerikalı tanınmış aktris.[1][2][3]

Ann Wedgeworth
Doğum Elizabeth Ann Wedgeworth
21 Ocak 1934(1934-01-21)
Abilene, Teksas, ABD.
Ölüm 16 Kasım 2017 (83 yaşında)
North Bergen, New Jersey, ABD.
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1958-2006
Evlilik
Rip Torn
(e. 1956; b. 1961)

Ernie Martin
(e. 1970–1995)
Çocuk(lar) 2 çocuğu vardır.

KariyeriDüzenle

Lana Shields karakterini canlandırdığı Three's Company ve Merleen Elridge karakterini canlandırdığı Evening Shade adlı yapımlarla bilinir.[4]

1979'da Tv dizisi “Three's Company” 'de, Lana Shields karakteriyle ekranlara gelen oyuncu ana karakter Jack Tripper'ın daha çok ön planda olup rolünü küçülmesi üzerinde diziden kendi isteğiyle ayrılmıştır.[5]

ÖlümüDüzenle

Amerikalı kadın oyuncu Ann Wedgeworth 16 Kasım 2017'de 83 yaşında ölmüştür.[6][7]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1973: Scarecrow
  • 1974: Law and Disorder
  • 1974: The Catamount Killing
  • 1976: Birch Interval
  • 1981: Soggy Bottom, U.S.A.
  • 1984: No Small Affair
  • 1985: Sweet Dreams
  • 1987: Made in Heaven
  • 1989: Steel Magnolias
  • 1996: The Whole Wide World

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1982: Filthy Rich
  • 1990: Evening Shade

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1977: The War Between the Tates
  • 1980: Bogie
  • 1986: Sylvan in Paradise
  • 1994: A Burning Passion: The Margaret Mitchell Story
  • 1995: Fight for Justice: The Nancy Conn Story

Video'larDüzenle

  • 2004: Remembering John Ritter

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Sheff, David (21 Ocak 1980). "Ann Wedgeworth Discovers That Three's Company the Hard Way—the Show Fires Her". People Magazine. Erişim tarihi: 17 Kasım 2017. 
  2. ^ Peterson, James (22 Ocak 1978). "Role Just Right for Ann". The Toledo Blade. Erişim tarihi: 9 Aralık 2012. 
  3. ^ Garfield, David (1980). "Appendix: Life Members of The Actors Studio as of January 1980". A Player's Place: The Story of The Actors Studio. New York: MacMillan Publishing Co. Inc. s. 278. ISBN 0-02-542650-8. 
  4. ^ Mann, Chris. Come and Knock on Our Door: A Her's and Her's and His Guide to Three's Company. p. 143-145. St. Martin's Press, New York (1998).
  5. ^ The Broadway League. "Ann Wedgeworth - IBDB: The official source for Broadway Information". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2014. 
  6. ^ Ann Wedgeworth Dead At 83
  7. ^ "Kingman Daily Miner - Google News Archive Search". 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle