Ankaralı Namık

Türk şarkıcı

Namık Uğurlu ya da bilinen adıyla Ankaralı Namık (30 Nisan 1976, Çankırı - 18 Ekim 2015, Ankara), Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Ankaralı Namık
Genel bilgiler
Doğum adıNamık Uğurlu
Diğer adlarıAyarcı Namık, Sazcı Namık, Namık Abi
Doğum30 Nisan 1976
Yeşilöz, Kurşunlu, Çankırı, Türkiye
Ölüm18 Ekim 2015 (39 yaşında)
Keçiören, Ankara, Türkiye
TarzlarArabesk, Oyun havası
Mesleklerşarkıcı-şarkı yazarı, Oyuncu
ÇalgılarBağlama, Elektro Bağlama
Etkin yıllar2004-2015
Çocukları2

Hayatı değiştir

İlk ve orta öğrenimini doğduğu köyde, lise öğrenimini Ankara Emek Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladıktan sonra İnönü Üniversitesi Mühendislik fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmiştir fakat mesleğini yapmayıp müziğe yönelmiştir.

2005 yılında sanatçı Arabada Beş Evde On Beş adlı albümü milyonlar satarak birçok megastarı geride bırakarak rekorlar kırmıştır.[1]

2007 yılında Ah babam sağ olsaydı adlı albümü, kendisiyle aynı dönemde albüm çıkaran Megastar Tarkan’la sıkı bir mücadele içinde olduğunu ve albüm satışlarının yakın olduğunu belirtmiştir.[2]

22 Kasım 2008 günü gece geç saatlerde klip çektiği polis kıyafetiyle komşusunun kapısını çalınca, "polis süsü vermek" iddiasıyla gözaltına alındı. Komşularına saldırdığı ve tehdit ettiği bildirilen Namık Uğurlu, savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.[3]

27 Ocak 2009 tarihinde benzin istasyonundan LPG çalmakla suçlanan türkücü gözaltına alındı. Benzin istasyonunun şikayeti üzerine harekete geçen polis, ünlü türkücüyü biber gazı kullanarak gözaltına aldı. 2 yıl içinde çeşitli suç iddialarıyla tam 38 kez gözaltına alındığı bildirildi. Mahkemeye çıkarılan Uğurlu, verdiği ifadeden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.[4]

Son iki albümünü 700 bin adetin üzerinde satmıştır. Ankara’dan bağımsız milletvekili adayı olarak siyasete de atılmayı deneyen Ankaralı Namık, Ankara Eczacıspor Kulübü Başkan Yardımcılığı’nı ve Tüm Türkiye Çalışan ve Emekliler Birliği Genel Başkan vekilliğini yürütüyordu.

Ölümü değiştir

Kuzey Ankara TOKİ blokları 15. etapta 7. katta bulunan evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti.[5] Olay yerine çağrılan ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Uğurlu'nun hayatını kaybettiği bildirildi. Balkondan mı düştüğü yoksa intihar mı ettiği henüz bilinmemektedir. Vefatının ardından sanat camiasından pek çok isim taziye mesajı yayımladı.[6]

Namık Uğurlu, memleketi Çankırı'nın Kurşunlu İlçesi'ne bağlı Yeşilöz Köyü'nde sevenlerinin katılımı arasında toprağa verildi.[7]

5 Mart 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ölümüne ait soruşturmada olay kaza sonucu düşme olarak değerlendirildi ve takipsizlik kararı verilmiştir.

Diskografi değiştir

Albümler değiştir

  • 2004: Kazı koçum kazı
  • 2004: Arabada Beş Evde Onbeş
  • 2005: Hadi Çık da Gel
  • 2005: Salla Bidenem Salla
  • 2005: Yapıştır Koçum - Nassı Yani
  • 2006: Hovarda
  • 2006: Vay Aslanım Vay
  • 2007: Ah Babam Sağ Olsaydı
  • 2010: Dar Geldi Sana Ankara
  • 2011: Seviyorsan Bak Yüzüme & Mezar Taşları
  • 2012: Uyuma Dayı Paranı Çalarlar
  • 2013: Oğlumun Tabancası & Tak Tak Eder Amcası
  • 2014: Ananın Hayrına Ver
  • 2014: Utanmadın Mı?
  • 2015: Bayrama Gidiyorum

Single değiştir

  • 2015: Sakla Gözyaşını Annem

Radyo ve Televizyon Programları değiştir

  • Ankaralı Namık Show Yaren Tv
  • Ankaralı Namık Show Vatan Tv
  • Evlere Şenlik Flash Tv
  • Ümmüye Show Rumeli Tv Konuk
  • Her şey Dahil Show TV Konuk
  • Ayşe Dinçer ile Şenlik Vatan Tv Konuk
  • Dikkat Şahan Çıkabilir (2005) .... Konuk Oyuncu Namık
  • En Son Babalar Duyar (2002) .... Konuk Oyuncu Ankaralı Namık

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Ankaralı Namık starları geride bıraktı. Sabah Gazetesi Arşiv". 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2015. 
  2. ^ Tek rakibi Ankaralı Namık Hürriyet Gazetesi
  3. ^ "Ankaralı Namık yine gözaltında Milliyet Gazetesi". 17 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2015. 
  4. ^ "Ankaralı Namık'ın başı yine belada! Milliyet Gazetesi". 17 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2015. 
  5. ^ "Ankaralı Namık'ın ölüm nedeni belli oldu". NTV. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2016. 
  6. ^ "Ankaralı Namık'ın feci ölümü! Kaza mı, intihar mı?". 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2015. 
  7. ^ "Ankaralı Namık Memleketi Çankırı'da toprağa verildi". 19 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2015. 

Dış bağlantılar değiştir