Angela Finocchiaro

Angela Finocchiaro (d. 20 Kasım 1955, Milano) , İtalyan oyuncudur.

Angela Finocchiaro Ratataplan adlı filmde (1979)

Kendisi 2006'da The Beast in the Heart adlı yapımdaki rolü ile David di Donatello En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2007 yapımı Amelia Benassi karakterini canlandırdığı My Brother Is an Only Child yer aldığı diğer bir başarılı yapımdır.

FilmografiDüzenle

  • 1979 - Ratataplan
  • 1980 - Ho fatto splash
  • 1986 - Il burbero
  • 1988 - It's Happening Tomorrow
  • 1989 - Luisa, Carla, Lorenza e... le affettuose lontananze
  • 1989 - Io, Peter Pan
  • 1989 - Gentili signore
  • 1991 - Il muro di gomma
  • 1991 - The Yes Man
  • 1991 - To Want to Fly
  • 1992 - Assolto per aver commesso il fatto
  • 1993 - Arriva la bufera
  • 1995 - Bidoni
  • 1995 - A che punto è la notte- (TV filmi)
  • 1998 - L'ultimo capodanno
  • 1999 - Le madri- (TV filmi)
  • 2004 - Non ti muovere
  • 2004 - Signora (2004 film)
  • 2004 - 13dici a tavola
  • 2005 - La bestia nel cuore
  • 2007 - Lezioni di volo
  • 2007 - Mio fratello è figlio unico
  • 2010 - Benvenuti al Sud
  • 2010 - La banda dei Babbi Natale
  • 2013 - 13 at a Table

Dış bağlantılarDüzenle