Ana menüyü aç

Andrew Bird (d. 11 Temmuz 1973), Amerikalı şarkıcı, besteci ve söz yazarı. Chicago'da yaşamakta olan sanatçı keman, gitar ve mandolin çalmaktadır.

Andrew Bird
2007'de Andrew Bird
Genel bilgiler
Doğum adı Andrew Bird
Doğum 11 Temmuz 1973 (1973-07-11) (46 yaşında)
Chicago, ABD
Tarzlar Indie rock, folk rock, barok pop
Meslekler şarkıcı, besteci
Çalgılar Vokal, gitar, keman, orkestra çanı
Etkin yıllar 1996 - günümüz
Müzik şirketi Rykodisc, Righteous Babe, Fat Possum, RCRD LBL, Bella Union
İlişkili hareketler Andrew Bird's Bowl of Fire, Squirrel Nut Zippers, Kevin O'Donnells Quality Six
Resmî site andrewbird.net

Müzik kariyerine Squirrel Nut Zippers grubuyla çıkardıkları Thrills adlı albümle başladı. Devamında Bowl of Fire grubuyla ambient, rythme latin, rock, ravel ve pop türlerinin etkisinde folk müzik ürünleri vermeye başladı. Aynı dönemde, Weather Systems ve The Mysterious Production of Eggs adlı albümlerle solo çalışmalara da imza attı.

Bird, keman ve orkestra çanı gibi enstrümanlar da kullanabilmektedir. Müziği, caz, folk, rock ve soul tarzları arasında sade ve oldukça özgün bir müzik olarak kabul edilir.

DiskografiDüzenle

Bowl of Fire ile birlikteDüzenle

  • Thrills (1998)
  • Oh! The Grandeur (1999)
  • The Swimming Hour (2001)

Solo albümleriDüzenle

  • Music of Hair (1996)
  • Weather Systems (2003)
  • Andrew Bird & the Mysterious Production of Eggs (2005)
  • Armchair Apocrypha (2007)
  • Noble Beast (2009)

Canlı albümleriDüzenle

  • Fingerlings (2002)
  • Fingerlings 2 (2004)
  • Fingerlings 3 (2006)
  • Live In Montreal (2008)

EP'leri ve teklileriDüzenle

  • The Ballad of the Red Shoes (2002)
  • Sovay (2005)
  • Live at Bonnaroo Music Festival (2006)
  • Soldier On (2007)
  • Fitz and the Dizzy Spells (2009)
  • Anonanimal (2009)

Dış bağlantılarDüzenle