Ana menüyü aç

Alvin Sargent (d. 12 Nisan 1927 – ö. 9 Mayıs 2019), Amerikalı senarist.[1]

Alvin Sargent
Doğum 12 Nisan 1927(1927-04-12)
Philadelphia, Pennsylvania, ABD.
Ölüm 9 Mayıs 2019 (92 yaşında)
Seattle, Washington, ABD.
Meslek Senarist
Etkin yıllar 1956-2016
Evlilik Joan Camden (1953-1975; divorced)
Laura Ziskin (2010-2011; ölümüne kadar)

KariyeriDüzenle

Senaryosunu kaleme aldığı iki yapım; Julia ve Ordinary People ile 1977 ile 1981 yılında iki defa "Akademi Ödülü" sahibi olmuştur.[2]

ÖlümüDüzenle

Amerikalı senarist Alvin Sargent 9 Mayıs 2019'da Seattle, Washington'da 92 yaşlarında vefat etmiştir.[3]

FilmografiDüzenle

  • Gambit (1966)
  • The Stalking Moon (1968)
  • The Sterile Cuckoo (1969)
  • I Walk the Line (1970)
  • The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds (1972)
  • Paper Moon (1973)
  • Love and Pain and the Whole Damn Thing (1973)
  • A Star Is Born (1976)
  • Julia (1977)
  • Bobby Deerfield (1977)
  • Straight Time (1978)
  • Ordinary People (1980)
  • Nuts (1987)
  • Dominick and Eugene (1988)
  • White Palace (1990)
  • Other People's Money (1991)
  • What About Bob? (1991)
  • Hero (1992)
  • Bogus (1996)
  • Anywhere but Here (1999)
  • Unfaithful (2002)
  • Spider-Man (2002)
  • Spider-Man 2 (2004)
  • Spider-Man 3 (2007)
  • The Amazing Spider-Man (2012)
  • Miami Heist (2020).

KaynaklarDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle