Altan Urag

Altan Urag, Moğol folk rock grubu. 2002'de kurulan grup, tarzıyla geleneksel ve çağdaş etkileri birleştirir. İsmini Börçigin olarak da bilinen Cengiz Han hanedanının isminden alır. Eserleri 2006 yapımı Khadak ve 2007 yapımı Moğol filmlerinde yer almıştır.

DiskografiDüzenle

  • Foal's Been Born (2004)
  • Made in Altan Urag (2006)
  • Hypnotism (2008)
  • Blood (2009)
  • Nation (2010)
  • Once Upon a Time in Mongolia (2010)
  • Mongol (2010)

ÜyeleriDüzenle

  • B. Erdenebat (Erka), Yoochin, Piano
  • M. Chimedtogtokh (Chimdee), Pipe, throat singing (vocal)
  • Ts. Gangaa (Gangaa), Great Fiddle, Bass
  • P. Oyunbileg (Oyunaa), Moriin Khuur, throat singing (vocal)
  • B. Bolortungalag (Tungaa), Drums, percussion
  • B. Burentogs,(Burnee) Moriin Khuur, throat singing (vocal)
  • Kh. Erdenetsetseg (ERka) Singer of Long Song (Traditional Mongolian Folk Music)

Dış bağlantılarDüzenle