Alistair Browning

Alistair Browning (d. 8 Şubat 1954 –ö. 2 Haziran 2019), Yeni Zelandalı oyuncu.

Alistair Browning
Alistair browning.jpg
Doğum 08 Şubat 1954(1954-02-08)
Dunedin, Yeni Zelanda
Ölüm 2 Haziran 2019 (65 yaşında)
Palmerston North, Yeni Zelanda
Meslek Oyuncu, seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar 1977–2019

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

İngiliz asıllı ailenin oğlu olarak 8 Şubat 1954'te Dunedin, Yeni Zelanda'da doğdu. Aksiyon-gizem-tarihi türde gişe başarısı getirmiş Damrod rolünü canlandırdığı Peter Jackson imzalı sinema filmi; Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002) ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) ile bilinir. Rol aldığı 2001 yapımı Rain adlı filmdeki oyunculuğuyla "En İyi Erkek Oyuncu" dalında Yeni Zelanda Film ve Televizyon Ödülü'nü aldı. Ayrıca televizyon yapımları; Power Rangers Ninja Storm, Power Rangers Dino Thunder ve Shortland Street 'de seslendirme çalışmaları yaptı.

ÖlümüDüzenle

İngiliz kökenli Yeni Zelandalı oyuncu Alistair Browning 2 Haziran 2019'da Palmerston North, Yeni Zelanda'da 65 yaşında akciğer kanserinden ölmüştür.[1]

Filmografi (seçme)Düzenle

Acting roles
Yılı Başlık Rolü Notlar Ref(s)
1981 The Sullivans Ray Kirk [2]
1983 Merry Christmas, Mr. Lawrence De Jong [2]
1984 Second Time Lucky Technician 1
1986 Windrinder Cram [2]
1989 Gloss Paul Harper [2]
1990 Shark in the Park Steven [2]
1991 The End of the Golden Weather Robin Hood [2]
1992
2001
2014
Shortland Street Barry Harrison
Felix Bentley
Colin Adams
[2][3]
1992 Marlin Bay Paul Richmond [2]
1992 Homeward Bound Dr. McIntyre [2]
1997 Duggan Simon Doyle [2]
1998 Hercules: The Legendary Journeys Bronagh [3]
1999 Young Hercules real Skouras [3]
1999 Xena: Warrior Princess King Melos [3]
2000 Jackson's Wharf Craig Royal [2]
2000 Vertical Limit Ali [2]
2001 Rain Ed winner - best supporting actor [2]
2002 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule Damrod [3]
2002 Street Legal Adrian Dunstan [2]
2003 The Strip Cameron [2]
2003 Power Rangers Ninja Storm Jake Brooks [2]
2003 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Damrod [2]
2004 Fracture Gordon Peet [2]
2004 Futile Attraction Dudley Earnsworth [2]
2004 Not Only But Always Blake Edwards [2]
2005 The Adventures of Spectacularman [2]
2005 Luella Miller Craig [2]
2005 US Man short film [2]
2012 Siege Inspector Mike O'Leary [2][3]
2012 The Calling Short film for NZ Film School
2013 Shopping Terry [2]
2014 Restoration Short film [2]
2014 The Brokenwood Mysteries [3]
2015 Mahana Merv Williams [2]
2016 American Playboy: The Hugh Hefner Story Judge Mathovic [2]
Seslendirme çalışmaları
Yılı Başlık Rolü Notlar Ref(s)
2004 Power Rangers Dino Thunder Pollinator [kaynak belirtilmeli]
2005 Power Rangers S.P.D. Green Monster [2]
2016 Power Rangers Dino Super Charge Zenowing [2]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Award-winning Kiwi actor Alistair Browning dies after battle with cancer". Stuff.co.nz. 3 Haziran 2019. Erişim tarihi: 3 Haziran 2019. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad "Arşivlenmiş kopya". 3 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2019. 
  3. ^ a b c d e f g Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; death isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)

Dış bağlantılarDüzenle