Ana menüyü aç

Alexander Richard Pettyfer(d.10 Nisan 1990) İngiliz aktör ve model.En bilinen filmleri I Am Number Four,Beastly ve Magic Mike.

Alex Pettyfer
Alex Pettyfer - Stormbreaker premiere - 2006.jpg
Doğum Alexander Richard Pettyfer
10 Nisan 1990 (1990-04-10) (29 yaşında)
Stevenage, Hertfordshire,  Birleşik Krallık
Meslek Aktör,model
Etkin yıllar 2004-günümüze

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar
2005 Tom Brown's Schooldays Tom Brown TV filmi
2006 Stormbreaker Alex Rider
2008 Wild Child Freddie Kingsley
2009 Tormented Bradley White
2011 I Am Number Four John Smith/Number Four/Daniel Jones
2011 Beastly Kyle Kingson/Hunter
2011 In Time Fortis
2012 Striptiz Kulübü Adam/"The Kid"
2013 Butler, TheThe Butler Thomas Westfall
2014 Endless Love David Axelrod

ModellikDüzenle

  • 2008: Burberry – Spring/Summer
  • 2008: Burberry – The Beat For Men eau de cologne
  • 2009: Burberry – Spring/Summer

Ödüller ve AdaylıklarDüzenle

Yıl Ödül Kategori Yapım Sonuç
2007 Young Artist Awards Best Performance in an International Feature Film Leading Young Actor or Actress[1] Stormbreaker Adaylık
Empire Award Best Male Newcomer[2] Adaylık
2010 ShoWest Award Male Star of Tomorrow[3] Kazandı
2011 MTV Movie Awards Biggest Badass Star[4] I Am Number Four Adaylık
Teen Choice Ödülleri "Choice Movie: Liplock" (shared with Vanessa Hudgens) Beastly Adaylık
"Choice Movie: Breakout Male"[5] Beastly and I Am Number Four Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "28th Annual Young Artist Awards". 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 June 2010. 
  2. ^ "Empire Awards, UK – Awards for 2007". Internet Movie Database. 1 May 2010 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 June 2010. 
  3. ^ "ShoWest Awards – Past Award Winners". 27 June 2010 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 June 2010. 
  4. ^ "2011 MTV Movie Awards | Biggest Badass Star". MTV. 22 May 2011 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 June 2011. 
  5. ^ "Teen Choice Awards winners". Forbes. 8 August 2011. Erişim tarihi: 8 August 2011. [ölü/kırık bağlantı]

BağlantılarDüzenle