Aleksandar Berček

Sırp aktör

Aleksandar Berček (D. 4 Eylül 1950) bir Sırp aktör. 1971 yılından bu yana yüzden fazla filmde rol almıştır.

Aleksandar Berček
Bercek.jpg
Doğum 4 Eylül 1950 (1950-09-04) (69 yaşında)
Vrdnik, Sırbistan Sosyalist Cumhuriyeti, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti
Etkin yıllar 1971– günümüz

BiyografiDüzenle

Tiyatro, sinema, radyo ve televizyon akademisinden mezun oldu. Rol aldığı kırkın üzerinde film ve sayısız tiyatro oyunu vardır. 

O Belgrad Ulusal Tiyatrosunun 21 Ocak 1993 tarihinden  10 Mayıs 1997 tarihine kadar yönetmeni olmuştur. 

ÖdüllerDüzenle

  • 1980 yılında Ko to tamo peva filmindeki Misko rolüyle Golden Arena Ödülü
  • 2001 "Pavle Vuisic" Yaşam boyu Başarı Ödülü 
  • 2012 Yaşam boyu Başarı Golden Ring Ödülü[1]

Seçilmiş filmografiDüzenle

Film
Yıl Film adı Rol Notlar
2013 Circles
2007 Promise Me This
2004 Life Is a Miracle
1999 The Dagger
1998 Cabaret Balkan
Barking at the Stars
1984 The End of the War
1981 The Promising Boy
1980 Who's Singin' Over There?
1978 Bravo maestro
1977 Special Education
Dizi
Yıl Dizi adı Rol Notlar
1995 The End of Obrenović Dynasty
1987 Vuk Karadžić
1975 Grlom u jagode
1974 Otpisani

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle