Alberto Ammann

Alberto Ammann (d. 20 Ekim 1978, Córdoba), Arjantinli oyuncu. Hücre 211 filmindeki rolüyle Goya Ödülleri'nde En İyi Yeni Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.[1]

Alberto Ammann
Premios Goya 2018 - Alberto Ammann y Clara Méndez (cropped).jpg
Ammann, 2018 Goya Ödülleri töreninde
Doğum 20 Ekim 1978 (1978-10-20) (42 yaşında)
Córdoba, Arjantin
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2008-günümüz

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2009 Hücre 211 Juan Oliver
2010 Lope Lope
2011 EVA David Garel
2012 Invasor Pablo
2013 Tesis sobre un homicidio Gonzalo Ruiz Cordera
Mindscape Tom Ortega
Combustión Navas
2014 Betibú Mariano Saravia
2015 Oliver's Deal Ricardo
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
2008 Plan América Kaptan Mateo 1 bölüm
2010 No soy como tú Alberto
La princesa de Éboli
2015-2016 Apaches Miguel
Narcos Pacho Herrera 2 sezon

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "'Celda 211', gran triunfadora de los Goya con ocho premios" (İspanyolca). Hola. 15 Şubat 2010. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2016. [ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılarDüzenle