311 (müzik grubu)

311 (üç yüz on birin rakamlarla yazılmış hali.), 1988'de Omaha, Nebraska'da kurulmuş Amerikalı rock müzik grubudur. Grubun müzikal yapısı alternatif rock, hip hop, üçüncü dalga ska, reggae ve funk etkileri içermektedir.[1][2] Grupla aynı adı taşıyan ve 1995'te yayınlanan ilk albümden beri grubun bütün albümleri (Live hariç) Billboard 200 listesinde ilk on beşe girmeyi başardı. Şarkılarından altısı Modern Rock Tracks listesinde ilk beşe girdi.

311
Genel bilgiler
Başladığı yer Omaha, Nebraska, ABD
Tarzlar Alternatif rock[1]
Rap metal[1][2]
Rap rock[1][2]
Funk rock[1][2]
Ska punk[2]
Reggae[1][2]
Etkin yıllar 1988–hâlen
Müzik şirketi Volcano
Capricorn
What Have You
Resmî site www.311.com
Üyeler Nick Hexum
S. A. Martinez
Aaron Wills
Tim Mahoney
Chad Sexton
Eski üyeler Jim Watson

ÜyelerDüzenle

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri ve EP'lerDüzenle

  • Dammit! (1990) (What Have You Records tarafından yayımlandı, <1000 kopya)
  • Unity (1991) (What Have You Records tarafından yayımlandı, <1000 kopya)
  • Hydroponic (1992) (What Have You Records tarafından yayımlandı, <1000 kopya)
  • Music (1993)
  • Grassroots (1994)
  • 311 (1995)
  • Transistor (1997)
  • Live! (1998)
  • Omaha Sessions (1998)
  • Soundsystem (1999)
  • From Chaos (2001)
  • Evolver (2003)
  • Don't Tread on Me (2005)
  • Uplifter (2009)
  • Universal Pulse (2011)

DVD'lerDüzenle

  • Enlarged to Show Detail
  • Enlarged to Show Detail 2
  • 311 Day: Live in New Orleans (2004)
  • The Road to 311 Day 2008

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle