2019 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2019 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır.[1]

Sıra Film Ülke Türkiye'de gösterim tarihi (2019) 2019'deki toplam hasılat 2019'deki seyirci sayısı
1. 7. Koğuştaki Mucize Türkiye 11 Ekim 2019 (2019-10-11) 89.557.347 TL 5.310.542
2. Recep İvedik 6 Türkiye 8 Kasım 2019 (2019-11-08) 67.575.527 TL 3.975.135
3. Organize İşler Sazan Sarmalı Türkiye 1 Şubat 2019 (2019-02-01) 54.842.530 TL 3.537.429
4. Avengers: Endgame Amerika Birleşik Devletleri 25 Nisan 2019 (2019-04-25) 44.824.606 TL 2.480.284
5. Kral Şakir: Korsanlar Diyarı Türkiye 4 Ekim 2019 (2019-10-04) 34.299.286 TL 2.107.663
6. Joker Amerika Birleşik Devletleri 4 Ekim 2019 (2019-10-04) 36.802.462 TL 1.869.236
7. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu Türkiye 22 Kasım 2019 (2019-11-22) 29.946.788 TL 1.735.443
8. Mucize 2: Aşk Türkiye 6 Aralık 2019 (2019-12-06) 29.259.678 TL 1.663.858
9. Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw Amerika Birleşik Devletleri 2 Ağustos 2019 (2019-08-02) 26.353.284 TL 1.446.121
10. Karlar Ülkesi 2 Amerika Birleşik Devletleri 20 Kasım 2019 (2019-11-20) 22.710.793 TL 1.281.800
11. Can Dostlar Türkiye 18 Ocak 2019 (2019-01-18) 15.749.173 TL 1.218.809
12. Bizim İçin Şampiyon Türkiye 7 Aralık 2018 (2018-12-07) 14.912.762 TL 1.111.783
13. Captain Marvel Amerika Birleşik Devletleri 8 Mart 2019 (2019-03-08) 19.425.825 TL 1.081.073
14. Rafadan Tayfa: Göbeklitepe Türkiye 27 Aralık 2019 (2019-12-27) 16.403.369 TL 956.540
15. John Wick 3: Parabellum Amerika Birleşik Devletleri 16 Mayıs 2019 (2019-05-16) 16.702.699 TL 944.173
16. Örümcek-Adam: Evden Uzakta Amerika Birleşik Devletleri 5 Temmuz 2019 (2019-07-05) 17.351.420 TL 942.651
17. Çiçero Türkiye 18 Ocak 2019 (2019-01-18) 11.018.797 TL 936.601
18. Cinayet Süsü Türkiye 25 Ekim 2019 (2019-10-25) 15.967.404 TL 823.878
19. Aslan Kral Amerika Birleşik Devletleri 19 Temmuz 2019 (2019-07-19) 14.362.039 TL 768.340
20. Oyuncak Hikayesi 4 Amerika Birleşik Devletleri 20 Haziran 2019 (2019-06-20) 11.693.963 TL 714.390

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2019 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

Hafta Tarih Film Seyirci sayısı
1 4-10 Ocak Bizim İçin Şampiyon 271.782
2 11-17 Ocak 293.237
3 18-24 Ocak Can Dostlar 468.866
4 25-31 Ocak 452.399
5 1-7 Şubat Organize İşler Sazan Sarmalı 1.496.857
6 8-14 Şubat 1.082.373
7 15-21 Şubat 497.910
8 22-28 Şubat 229.184
9 1-7 Mart Öldür Beni Sevgilim 198.775
10 8-14 Mart Captain Marvel 555.171
11 15-21 Mart 242.030
12 22-28 Mart Türk İşi Dondurma 177.031
13 29 Mart-4 Nisan 103.751
14 5-11 Nisan Shazam! 6 Güç 157.494
15 12-18 Nisan Hababam Sınıfı Yeniden 80.041
16 19-25 Nisan Avengers: Endgame 352.089
17 26 Nisan-2 Mayıs 1.482.944
18 3-9 Mayıs 390.646
19 10-16 Mayıs 149.380
20 17-23 Mayıs John Wick 3: Parabellum 333.915
21 24-30 Mayıs 188.525
22 31 Mayıs-6 Haziran Enes Batur Gerçek Kahraman 190.534
23 7-13 Haziran X-Men: Dark Phoenix 142.148
24 14-20 Haziran Enes Batur Gerçek Kahraman 110.480
25 21-27 Haziran Oyuncak Hikâyesi 4 194.355
26 28 Haziran-4 Temmuz 138.056
27 5-11 Temmuz Örümcek-Adam: Evden Uzakta 431.743
28 12-18 Temmuz 226.976
29 19-25 Temmuz Aslan Kral 267.265
30 26 Temmuz-1 Ağustos 187.139
31 2-8 Ağustos Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw 493.454
32 9-15 Ağustos 353.905
33 16-22 Ağustos 228.883
34 23-29 Ağustos Bir Zamanlar Hollywood'da 173.381
35 30 Ağustos-5 Eylül Masal Şatosu - Sihirli Davet 109.484
36 6-12 Eylül O: Bölüm 2 185.123
37 13-19 Eylül 103.269
38 20-26 Eylül Yıldızlara Doğru 106.020
39 27 Eylül-3 Ekim Fırıncının Karısı 86.156
40 4-10 Ekim Joker 731.034
41 11-17 Ekim 7. Koğuştaki Mucize 1.206.402
42 18-24 Ekim 1.096.602
43 25-31 Ekim 1.023.850
44 1-7 Kasım 532.020
45 8-14 Kasım Recep İvedik 6 1.500.793
46 15-21 Kasım 1.324.097
47 22-28 Kasım 516.384
48 29 Kasım-5 Aralık Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu 429.363
49 6-12 Aralık Mucize 2: Aşk 716.752
50 13-19 Aralık 475.304
51 20-26 Aralık 276.273
52 27 Aralık-2 Ocak Rafadan Tayfa: Göbeklitepe 956.540

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2019 Yıllık Hasılat Türkiye". Box Office Türkiye. 3 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2021. 
  2. ^ "2019 Haftalık Hasılat Türkiye". Box Office Türkiye. 18 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2019.