2019 Billboard 200 bir numaralı albümler listesi (ABD)

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Liste geçmişiDüzenle

Key
  2019'daki en başarılı albümü gösterir[1]
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kay.
5 Ocak I Am > I Was 21 Savage [2]
12 Ocak [3]
19 Ocak Hoodie SZN A Boogie wit da Hoodie [4]
26 Ocak [5]
2 Şubat The Wizrd Future [6]
9 Şubat DNA Backstreet Boys [7]
16 Şubat Hoodie SZN A Boogie wit da Hoodie [8]
23 Şubat Thank U, Next Ariana Grande [9]
2 Mart [10]
9 Mart A Star Is Born Lady Gaga and Bradley Cooper [11]
16 Mart Wasteland, Baby! Hozier [12]
23 Mart Death Race for Love Juice Wrld [13]
30 Mart [14]
6 Nisan Bad Habits Nav [15]
13 Nisan When We All Fall Asleep, Where Do We Go?   Billie Eilish [16]
20 Nisan Free Spirit Khalid [17]
27 Nisan Map of the Soul: Persona BTS [18]
4 Mayıs When We All Fall Asleep, Where Do We Go?   Billie Eilish [19]
11 Mayıs Hurts 2B Human Pink [20]
18 Mayıs Father of the Bride Vampire Weekend [21]
25 Mayıs Confessions of a Dangerous Mind Logic [22]
1 Haziran Igor Tyler, the Creator [23]
8 Haziran When We All Fall Asleep, Where Do We Go?   Billie Eilish [24]
15 Haziran Center Point Road Thomas Rhett [25]
22 Haziran Happiness Begins Jonas Brothers [26]
29 Haziran Madame X Madonna [27]
6 Temmuz Help Us Stranger The Raconteurs [28]
13 Temmuz Indigo Chris Brown [29]
20 Temmuz Revenge of the Dreamers III Dreamville ve J. Cole [30]
27 Temmuz No.6 Collaborations Project Ed Sheeran [31]
3 Ağustos [32]
10 Ağustos The Search NF [33]
17 Ağustos Care Package Drake [34]
24 Ağustos We Are Not Your Kind Slipknot [35]
31 Ağustos So Much Fun Young Thug [36]
7 Eylül Lover Taylor Swift [37]
14 Eylül Fear Inoculum Tool [38]
21 Eylül Hollywood's Bleeding Post Malone [39]
28 Eylül [40]
5 Ekim [41]
12 Ekim Kirk DaBaby [42]
19 Ekim SuperM – The 1st Mini Album SuperM [43]
26 Ekim AI YoungBoy 2 YoungBoy Never Broke Again [44]
2 Kasım Hollywood's Bleeding Post Malone [45]
9 Kasım Jesus Is King Kanye West [46]
16 Kasım Hollywood's Bleeding Post Malone [47]
23 Kasım What You See Is What You Get Luke Combs [48]
30 Kasım Courage Celine Dion [49]
7 Aralık A Love Letter to You 4 Trippie Redd [50]
14 Aralık Frozen II Soundtrack [51]
21 Aralık Please Excuse Me for Being Antisocial Roddy Ricch [52]
28 Aralık Fine Line Harry Styles [53]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Year-End Charts, Billboard 200 Albums". Billboard. 2019. 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2019. 
  2. ^ Caulfield, Keith (30 Aralık 2018). "21 Savage's 'I Am > I Was' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 28 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2018. (abonelik gereklidir)
  3. ^ Caulfield, Keith (6 Ocak 2018). "21 Savage Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'I Am > I Was'". Billboard. 31 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. (abonelik gereklidir)
  4. ^ Caulfield, Keith (14 Ocak 2018). "A Boogie Wit Da Hoodie Scores First No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'Hoodie SZN'". Billboard. 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2018. (abonelik gereklidir)
  5. ^ Caulfield, Keith (21 Ocak 2018). "A Boogie Wit da Hoodie's 'Hoodie SZN' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 24 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2018. 
  6. ^ Caulfield, Keith (27 Ocak 2019). "Future Earns Sixth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'WIZRD'". Billboard. 31 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2019. (abonelik gereklidir)
  7. ^ Caulfield, Keith (3 Şubat 2019). "Backstreet Boys Score First No. 1 Album in Nearly 20 Years on Billboard 200 Chart With 'DNA'". Billboard. 4 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2019. (abonelik gereklidir)
  8. ^ Caulfield, Keith (10 Şubat 2019). "A Boogie Wit da Hoodie's 'Hoodie SZN' Returns to No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 31 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2019. 
  9. ^ Caulfield, Keith (17 Şubat 2019). "Ariana Grande's 'Thank U, Next' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart With Biggest Streaming Week Ever for a Pop Album". Billboard. 5 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2019. 
  10. ^ Caulfield, Keith (24 Şubat 2018). "Ariana Grande's 'Thank U, Next' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 28 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2018. 
  11. ^ Caulfield, Keith (3 Mart 2019). "Lady Gaga & Bradley Cooper's 'A Star Is Born' Soundtrack Back at No. 1 on Billboard 200 Post-Oscars". Billboard. 31 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2019. (abonelik gereklidir)
  12. ^ Caulfield, Keith (10 Mart 2019). "Hozier Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'Wasteland, Baby!'". Billboard. 27 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2019. (abonelik gereklidir)
  13. ^ Caulfield, Keith (17 Mart 2019). "Juice WRLD Scores First No. 1 Album on Billboard 200 With 'Death Race for Love'". Billboard. 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2019. (abonelik gereklidir)
  14. ^ Caulfield, Keith (24 Mart 2019). "Juice WRLD's 'Death Race for Love' Rules for Second Week at No. 1 on Billboard 200". Billboard. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2019. 
  15. ^ Caulfield, Keith (31 Mart 2019). "NAV Nets First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Bad Habits'". Billboard. 31 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2019. 
  16. ^ Caulfield, Keith (7 Nisan 2019). "Billie Eilish's 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 7 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2019. 
  17. ^ Caulfield, Keith (14 Nisan 2019). "Khalid's 'Free Spirit' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 27 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2019. 
  18. ^ Caulfield, Keith (21 Nisan 2019). "BTS Scores Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Map of the Soul: Persona'". Billboard. 27 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2019. (abonelik gereklidir)
  19. ^ Caulfield, Keith (28 Nisan 2019). "Billie Eilish's 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?' Returns to No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 7 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2019. (abonelik gereklidir)
  20. ^ Caulfield, Keith (6 Mayıs 2019). "P!nk's 'Hurts 2B Human' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 9 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2019. (abonelik gereklidir)
  21. ^ Caulfield, Keith (12 Mayıs 2019). "Vampire Weekend's 'Father of the Bride' Album Bows at No. 1 on Billboard 200 Chart". Billboard. 9 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2019. (abonelik gereklidir)
  22. ^ Caulfield, Keith (19 Mayıs 2019). "Logic Scores Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Confessions of a Dangerous Mind'". Billboard. 11 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2019. (abonelik gereklidir)
  23. ^ Caulfield, Keith (30 Mayıs 2019). "Tyler, the Creator's 'Igor' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 9 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2019. (abonelik gereklidir)
  24. ^ Caulfield, Keith (2 Haziran 2019). "Billie Eilish Returns to No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 7 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2019. (abonelik gereklidir)
  25. ^ Caulfield, Keith (9 Haziran 2019). "Thomas Rhett Scores Second No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'Center Point Road'". Billboard. 22 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2019. (abonelik gereklidir)
  26. ^ Caulfield, Keith (17 Haziran 2019). "Jonas Brothers' 'Happiness Begins' Album Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart With Biggest Week of 2019". Billboard. 22 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2019. (abonelik gereklidir)
  27. ^ Caulfield, Keith (23 Haziran 2019). "Madonna Achieves Ninth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Madame X'". Billboard. 22 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2019. (abonelik gereklidir)
  28. ^ Caulfield, Keith (30 Haziran 2019). "The Raconteurs Land First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Help Us Stranger'". Billboard. 27 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2019. (abonelik gereklidir)
  29. ^ Caulfield, Keith (8 Temmuz 2019). "Chris Brown Earns Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Indigo'". Billboard. 29 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2019. (abonelik gereklidir)
  30. ^ Caulfield, Keith (14 Temmuz 2019). "'Revenge of the Dreamers III' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 3 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2019. (abonelik gereklidir)
  31. ^ Caulfield, Keith (21 Temmuz 2019). "Ed Sheeran's 'No. 6 Collaborations Project' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 2 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2019. 
  32. ^ Caulfield, Keith (28 Temmuz 2019). "Ed Sheeran's 'No. 6' Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart, Beyonce & Nas Bow in Top 10". Billboard. 22 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2019. (abonelik gereklidir)
  33. ^ Caulfield, Keith (4 Ağustos 2019). "NF Scores Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'The Search'". Billboard. 6 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2019. (abonelik gereklidir)
  34. ^ Caulfield, Keith (11 Ağustos 2019). "Drake Achieves Ninth No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Care Package'". Billboard. 21 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2019. (abonelik gereklidir)
  35. ^ Caulfield, Keith (18 Ağustos 2019). "Slipknot Ties Up Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'We Are Not Your Kind'". Billboard. 14 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2019. (abonelik gereklidir)
  36. ^ Caulfield, Keith (25 Ağustos 2019). "Young Thug Scores First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'So Much Fun'". Billboard. 14 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2019. (abonelik gereklidir)
  37. ^ Caulfield, Keith (1 Eylül 2019). "Official: Taylor Swift's 'Lover' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart With 867,000 Units Earned in First Week in U.S." Billboard. 18 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2019. (abonelik gereklidir)
  38. ^ Caulfield, Keith (8 Eylül 2019). "Tool's 'Fear Inoculum' Debuts at No. 1 on Billboard 200 Chart With Biggest Week For a Rock Album in Over 1 Year". Billboard. 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2019. (abonelik gereklidir)
  39. ^ Caulfield, Keith (15 Eylül 2019). "Post Malone Scores Second No. 1 Album on Billboard 200 With 'Hollywood's Bleeding'". Billboard. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2019. 
  40. ^ Caulfield, Keith (23 Eylül 2019). "Post Malone Spends Second Week at No. 1 on Billboard 200, The Lumineers & Korn Debut in Top 10". Billboard. 23 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2019. 
  41. ^ Caulfield, Keith (29 Eylül 2019). "Post Malone's 'Hollywood's Bleeding' Nets Third Week at No. 1 on Billboard 200 Chart; Zac Brown Band & Blink-182 Debut at Nos. 2 & 3". Billboard. 5 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2019. 
  42. ^ Caulfield, Keith (6 Ekim 2019). "DaBaby Earns First No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'Kirk'". Billboard. 27 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2019. 
  43. ^ Caulfield, Keith (13 Ekim 2019). "SuperM Debuts at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With 'The 1st Mini Album'". Billboard. 15 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2019. 
  44. ^ Caulfield, Keith (20 Ekim 2019). "YoungBoy Never Broke Again Nabs First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 11 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2019. 
  45. ^ Caulfield, Keith (27 Ekim 2019). "Post Malone's 'Hollywood's Bleeding' Bounces Back to No. 1 for Fourth Week on Billboard 200 Chart". Billboard. 5 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2019. 
  46. ^ Caulfield, Keith (3 Kasım 2019). "Kanye West's 'Jesus Is King' Arrives as His Record-Tying Ninth Consecutive No. 1 Debut on Billboard 200 Chart". Billboard. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2019. 
  47. ^ Caulfield, Keith (10 Kasım 2019). "Post Malone's 'Hollywood's Bleeding' Earns Honor Atop Billboard 200 Not Achieved In Over a Year". Billboard. 12 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2019. 
  48. ^ Caulfield, Keith (17 Kasım 2019). "Luke Combs Lands First No. 1 Album With Record-Setting Week on Billboard 200 Chart". Billboard. 12 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2019. 
  49. ^ Caulfield, Keith (24 Kasım 2019). "Celine Dion Scores First No. 1 Album in Over 17 Years on Billboard 200 Chart". Billboard. 21 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2019. 
  50. ^ Caulfield, Keith (1 Aralık 2019). "Trippie Redd Rules With First No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 8 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2019. 
  51. ^ Caulfield, Keith (8 Aralık 2019). "'Frozen II' Soundtrack Hits No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 9 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2019. 
  52. ^ Caulfield, Keith (15 Aralık 2019). "Roddy Ricch Debuts at No. 1 on Billboard 200 With 'Please Excuse Me for Being Antisocial'". Billboard. 15 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2019. 
  53. ^ Caulfield, Keith (22 Aralık 2019). "Harry Styles' 'Fine Line' Album Earns Huge No. 1 Debut on Billboard 200 Chart". Billboard. 19 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2019.