2018 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2018 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır.[1]

Sıra Film Ülke Türkiye'de gösterim tarihi (2018) 2018'deki toplam hasılat 2018'deki seyirci sayısı
1. Müslüm Türkiye 18 Ekim 2018 (2018-10-18) 82.943.121 TL 6.311.619
2. Arif V 216 Türkiye 5 Ocak 2018 (2018-01-05) 62.986.200 TL 4.968.462
3. Ailecek Şaşkınız Türkiye 2 Mart 2018 (2018-03-02) 44.688.478 TL 4.034.858
4. Yol Arkadaşım 2 Türkiye 12 Ekim 2018 (2018-10-12) 29.777.664 TL 2.335.718
5. Deliha 2 Türkiye 12 Ocak 2018 (2018-01-12) 24.589.811 TL 2.106.154
6. Avengers: Sonsuzluk Savaşı Amerika Birleşik Devletleri 27 Nisan 2018 (2018-04-27) 27.311.663 TL 1.909.967
7. Aile Arasında Türkiye 1 Aralık 2017 (2017-12-01) 21.150.434 TL 1.904.692
8. Hedefim Sensin Türkiye 30 Kasım 2018 (2018-11-30) 21.746.838 TL 1.646.492
9. Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası Türkiye 26 Ekim 2018 (2018-10-26) 19.277.215 TL 1.583.932
10. Enes Batur Hayal mi Gerçek mi? Türkiye 19 Ocak 2018 (2018-01-19) 17.463.423 TL 1.483.848
11. Bizim İçin Şampiyon Türkiye 7 Aralık 2018 (2018-12-07) 19.238.832 TL 1.456.789
12. Çakallarla Dans 5 Türkiye 8 Kasım 2018 (2018-11-08) 18.020.616 TL 1.405.649
13. Deadpool 2 Amerika Birleşik Devletleri 18 Mayıs 2018 (2018-05-18) 17.671.396 TL 1.374.325
14. İnanılmaz Aile 2 Amerika Birleşik Devletleri 22 Ağustos 2018 (2018-08-22) 16.284.050 TL 1.267.415
15. Coco Amerika Birleşik Devletleri 19 Ocak 2018 (2018-01-19) 12.423.313 TL 982.347
16. Hadi Be Oğlum Türkiye 16 Şubat 2018 (2018-02-16) 11.365.958 TL 965.066
17. Jurassic World: Yıkılmış Krallık Amerika Birleşik Devletleri 8 Haziran 2018 (2018-06-08) 12.670.942 TL 908.140
18. Labirent: Son İsyan Amerika Birleşik Devletleri 26 Ocak 2018 (2018-01-26) 11.924.825 TL 892.197
19. Venom: Zehirli Öfke Amerika Birleşik Devletleri 5 Ekim 2018 (2018-10-05) 13.400.506 TL 890.596
20. Cebimdeki Yabancı Türkiye 2 Şubat 2018 (2018-02-02) 11.030.823 TL 846.833

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2018 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

Hafta Tarih Film Seyirci sayısı
1 29 Aralık-4 Ocak Aile Arasında 475.980
2 5-11 Ocak Arif V 216 2.092.000
3 12-18 Ocak Arif V 216 1.230.282
4 19-25 Ocak Enes Batur Hayal mi Gerçek mi? 798.373
5 26 Ocak-1 Şubat Labirent: Son İsyan 454.013
6 2-8 Şubat Cebimdeki Yabancı 311.319
7 9-15 Şubat Kayhan 361.453
8 16-22 Şubat Hadi Be Oğlum 395.753
9 23 Şubat-1 Mart Hadi Be Oğlum 275.250
10 2-8 Mart Ailecek Şaşkınız 1.134.537
11 9-15 Mart Ailecek Şaşkınız 905.299
12 16-22 Mart Ailecek Şaşkınız 503.498
13 23-29 Mart Ailecek Şaşkınız 411.359
14 30 Mart-5 Nisan Ailecek Şaşkınız 232.971
15 6-12 Nisan Ailecek Şaşkınız 226.107
16 13-19 Nisan Rampage: Büyük Yıkım 148.805
17 20-26 Nisan Maşa ile Koca Ayı 2: Sonsuz Arkadaşlık 206.543
18 27 Nisan-3 Mayıs Avengers: Sonsuzluk Savaşı 1.124.642
19 4-10 Mayıs Avengers: Sonsuzluk Savaşı 406.119
20 11-17 Mayıs Avengers: Sonsuzluk Savaşı 194.816
21 18-24 Mayıs Deadpool 2 614.370
22 25-31 Mayıs Deadpool 2 297.631
23 1-7 Haziran Deadpool 2 161.042
24 8-14 Haziran Jurassic World: Yıkılmış Krallık 334.156
25 15-21 Haziran Jurassic World: Yıkılmış Krallık 240.808
26 22-28 Haziran Jurassic World: Yıkılmış Krallık 129.986
27 29 Haziran-5 Temmuz Jurassic World: Yıkılmış Krallık 93.264
28 6-12 Temmuz Ant-Man ve Wasp 250.173
29 13-19 Temmuz Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili 202.755
30 20-26 Temmuz Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili 134.575
31 27 Temmuz-2 Ağustos Mission: Impossible - Yansımalar 247.950
32 3-9 Ağustos Mission: Impossible - Yansımalar 146.270
33 10-16 Ağustos Meg: Derinlerdeki Dehşet 182.448
34 17-23 Ağustos Siccin 5 220.257
35 24-30 Ağustos İnanılmaz Aile 2 436.112
36 31 Ağustos-6 Eylül İnanılmaz Aile 2 248.374
37 7-13 Eylül İnanılmaz Aile 2 189.190
38 14-20 Eylül İnanılmaz Aile 2 100.486
39 21-27 Eylül Dehşetin Yüzü 112.779
40 28 Eylül-4 Ekim Göktaşı 149.749
41 5-11 Ekim Venom: Zehirli Öfke 431.971
42 12-18 Ekim Yol Arkadaşım 2 794.430
43 19-25 Ekim Yol Arkadaşım 2 571.552
44 26 Ekim-1 Kasım Müslüm 1.377.061
45 2-8 Kasım Müslüm 1.401.380
46 9-15 Kasım Müslüm 1.062.906
47 16-22 Kasım Müslüm 847.245
48 23-29 Kasım Müslüm 598.884
49 30 Kasım-6 Aralık Hedefim Sensin 610.127
50 7-13 Aralık Hedefim Sensin 401.074
51 14-20 Aralık Bizim İçin Şampiyon 422.284
52 21-27 Aralık Bizim İçin Şampiyon 354.752
53 28 Aralık-3 Ocak Aquaman 391.402

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2018 Box Office Turkey". Box Office Türkiye. 20 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2018. 
  2. ^ "2018 Turkey Grosses". Box Office Türkiye. 5 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2018.