2015 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2015 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır; [1]

Sıra Film Ülke Seyirci Sayısı
1. Düğün Dernek 2: Sünnet Türkiye 5.231.330
2. Mucize Türkiye 3.582.552
3. Hızlı ve Öfkeli 7 Amerika Birleşik Devletleri 2.961.089
4. Kocan Kadar Konuş Türkiye 1.930.677
5. Ali Baba ve 7 Cüceler Türkiye 1.827.011
6. Selam: Bahara Yolculuk Türkiye 1.683.497
7. Bana Masal Anlatma Türkiye 1.576.979
8. Aşk Sana Benzer Türkiye 1.406.620
9. Yenilmezler: Ultron Çağı Amerika Birleşik Devletleri 1.284.848
10. Yapışık Kardeşler Türkiye 1.014.630
11. Niyazi Gül Dörtnala Türkiye 994.016
12. Minyonlar Amerika Birleşik Devletleri 964.454
13. Sevimli Tehlikeli Türkiye 911.833
14. Kara Bela Türkiye 892.195
15. Grinin Elli Tonu Amerika Birleşik Devletleri 875.585
16. Star Wars: Güç Uyanıyor Amerika Birleşik Devletleri 817.139
17. Son Mektup Türkiye 810.138
18. Son Umut AvustralyaAmerika Birleşik Devletleri 865.412
19. Labirent: Alev Deneyleri Amerika Birleşik Devletleri 752.073
20. Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Amerika Birleşik Devletleri 744.438

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2015 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

# Tarih Film Seyirci Sayısı Notlar
1 2-8 Ocak 2015 Mucize 822.798
2 9-15 Ocak 2015 Mucize 776.118
3 16-22 Ocak 2015 Mucize 650.492
4 23-29 Ocak 2015 Aşk Sana Benzer 629.180
5 30 Ocak-5 Şubat 2015 Yapışık Kardeşler 440.018
6 6-12 Şubat 2015 Sevimli Tehlikeli 257.496
7 13-19 Şubat 2015 Grinin Elli Tonu 475.066
8 20-26 Şubat 2015 Ali Kundilli 253.985
9 27 Şubat-5 Mart 2015 Çarşı Pazar 241.813
10 6-12 Mart 2015 Çarşı Pazar 173.555
11 13-19 Mart 2015 Selam: Bahara Yolculuk 670.160
12 20-26 Mart 2015 Kocan Kadar Konuş 489.768
13 27 Mart-2 Nisan 2015 Kocan Kadar Konuş 456.311
14 3-9 Nisan 2015 Hızlı ve Öfkeli 7 1.300.287 Hızlı ve Öfkeli 7 2015 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
15 10-16 Nisan 2015 Hızlı ve Öfkeli 7 768.507
16 17-23 Nisan 2015 Hızlı ve Öfkeli 7 455.421
17 24-30 Nisan 2015 Hızlı ve Öfkeli 7 225.417
18 1-7 Mayıs 2015 Yenilmezler: Ultron Çağı 672.821
19 8-14 Mayıs 2015 Niyazi Gül Dörtnala 319.177
20 15-21 Mayıs 2015 Niyazi Gül Dörtnala 229.725
21 22-28 Mayıs 2015 Niyazi Gül Dörtnala 114.203
22 29 Mayıs-4 Haziran 2015 San Andreas Fayı 132.031
23 5-11 Haziran 2015 San Andreas Fayı 102.621
24 12-18 Haziran 2015 Jurassic World 255.202
25 19-25 Haziran 2015 Jurassic World 147.610
26 26 Haziran-2 Temmuz 2015 Terminatör: Genisys 184.738
27 3-9 Temmuz 2015 Terminatör: Genisys 105.149
28 10-16 Temmuz 2015 Siccin 2 72.347 Siccin 2 2015 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
29 17-23 Temmuz 2015 Ant-Man 171.570
30 24-30 Temmuz 2015 Ant-Man 110.059
31 31 Temmuz-6 Ağustos 2015 Görevimiz Tehlike 5 259.134
32 7-13 Ağustos 2015 Görevimiz Tehlike 5 167.942
33 14-20 Ağustos 2015 Görevimiz Tehlike 5 110.606
34 21-27 Ağustos 2015 Hitman: Ajan 47 93.874
35 28 Ağustos-3 Eylül 2015 Kod Adı: U.N.C.L.E. 61.707 Kod Adı: U.N.C.L.E. 2015 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
36 4-10 Eylül 2015 Minyonlar 347.608
37 11-17 Eylül 2015 Minyonlar 232.534
38 18-24 Eylül 2015 Labirent: Alev Deneyleri 291.123
39 25 Eylül-1 Ekim 2015 Kara Bela 205.699
40 2-8 Ekim 2015 Marslı 154.730
41 9-15 Ekim 2015 Geniş Aile: Yapıştır 188.221
42 16-22 Ekim 2015 Geniş Aile: Yapıştır 168.490
43 23-29 Ekim 2015 Son Cadı Avcısı 178.583
44 30 Ekim-5 Kasım 2015 Otel Transilvanya 2 123.430
45 6-12 Kasım 2015 Spectre 286.030
46 13-19 Kasım 2015 Ali Baba ve 7 Cüceler 822.939
47 20-26 Kasım 2015 Ali Baba ve 7 Cüceler 501.486
48 27 Kasım-3 Aralık 2015 Ali Baba ve 7 Cüceler 293.535
49 4-10 Aralık 2015 Düğün Dernek 2: Sünnet 2.251.012 Düğün Dernek 2: Sünnet 2015 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
50 11-17 Aralık 2015 Düğün Dernek 2: Sünnet 1.591.745
51 18-24 Aralık 2015 Düğün Dernek 2: Sünnet 884.234
52 25-31 Aralık 2015 Düğün Dernek 2: Sünnet 504.339

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2015 Box Office Turkey". Box Office Türkiye. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2017. 
  2. ^ "2015 Turkey Grosses". Box Office Türkiye. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2017.