2014 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2014 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır; [1]

Sıra Film Ülke Seyirci Sayısı
1. Recep İvedik 4 Türkiye 7.369.098
2. Eyyvah Eyvah 3 Türkiye 3.414.212
3. Düğün Dernek Türkiye 2.907.172
4. Pek Yakında Türkiye 2.184.636
5. Unutursam Fısılda Türkiye 1.705.963
6. Deliha Türkiye 1.591.920
7. Birleşen Gönüller Türkiye 1.582.399
8. Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı Türkiye 1.461.615
9. İncir Reçeli 2 Türkiye 1.378.517
10. Patron Mutlu Son İstiyor Türkiye 1.297.536
11. The Hobbit: The Battle of the Five Armies Yeni ZelandaAmerika Birleşik Devletleri 1.281.516
12. Hadi İnşallah Türkiye 1.181.747
13. Nuh Amerika Birleşik Devletleri 1.178.671
14. Karlar Ülkesi Amerika Birleşik Devletleri 1.112.740
15. Mandıra Filozofu Türkiye 956.571
16. Bi Küçük Eylül Meselesi Türkiye 924.709
17. Lucy FransaAmerika Birleşik Devletleri 867.232
18. 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi Amerika Birleşik Devletleri 865.412
19. Dabbe: Zehr-i Cin Türkiye 837.161
20. Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 Amerika Birleşik Devletleri 810.713

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2014 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

# Tarih Film Seyirci Sayısı Notlar
1 3-9 Ocak 2014 Düğün Dernek 534.346
2 10-16 Ocak 2014 Düğün Dernek 446.582
3 17-23 Ocak 2014 Düğün Dernek 397.037
4 24-30 Ocak 2014 Düğün Dernek 440.718
5 31 Ocak-6 Şubat 2014 Eyyvah Eyvah 3 1.551.548
6 7-13 Şubat 2014 Eyyvah Eyvah 3 868.411
7 14-20 Şubat 2014 Eyyvah Eyvah 3 499.240
8 21-27 Şubat 2014 Recep İvedik 4 2.857.019 Recep İvedik 4 2014 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
9 28 Şubat-6 Mart 2014 Recep İvedik 4 1.837.568
10 7-13 Mart 2014 Recep İvedik 4 996.303
11 14-20 Mart 2014 Recep İvedik 4 552.780
12 21-27 Mart 2014 Recep İvedik 4 323.875
13 28 Mart-3 Nisan 2014 Recep İvedik 4 211.354
14 4-10 Nisan 2014 Nuh 425.548
15 11-17 Nisan 2014 Nuh 257.166
16 18-24 Nisan 2014 Nuh 184.656
17 25 Nisan-1 Mayıs 2014 İnanılmaz Örümcek Adam 2 330.312
18 2-8 Mayıs 2014 İnanılmaz Örümcek Adam 2 140.978
19 9-15 Mayıs 2014 İnanılmaz Örümcek Adam 2 92.091
20 16-22 Mayıs 2014 Godzilla 129.332
21 23-29 Mayıs 2014 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek 197.327
22 30 Mayıs-5 Haziran 2014 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek 147.652
23 6-12 Haziran 2014 Yarının Sınırında 179.546
24 13-19 Haziran 2014 Yarının Sınırında 101.203
25 20-26 Haziran 2014 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 113.702
26 27 Haziran-3 Temmuz 2014 Transformers: Kayıp Çağ 300.939
27 4-10 Temmuz 2014 Transformers: Kayıp Çağ 171.624
28 11-17 Temmuz 2014 Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti 196.148
29 18-24 Temmuz 2014 Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti 138.622
30 25-31 Temmuz 2014 Herkül: Özgürlük Savaşçısı 175.522
31 1-7 Ağustos 2014 Galaksinin Koruyucuları 133.957
32 8-14 Ağustos 2014 Lucy 219.016
33 15-21 Ağustos 2014 Cehennem Melekleri 3 266.967
34 22-28 Ağustos 2014 Cehennem Melekleri 3 155.105
35 29 Ağustos-4 Eylül 2014 Uçaklar 2: Söndür ve Kurtar 119.092
36 5-11 Eylül 2014 Ninja Kaplumbağalar 71.883 Ninja Kaplumbağalar 2014 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
37 12-18 Eylül 2014 Dabbe: Zehr-i Cin 240.649
38 19-25 Eylül 2014 Dabbe: Zehr-i Cin 170.860 Dabbe: Zehr-i Cin 2014 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
39 26 Eylül-2 Ekim 2014 Labirent: Ölümcül Kaçış 128.349
40 3-9 Ekim 2014 Pek Yakında 947.614
41 10-16 Ekim 2014 Pek Yakında 500.353
42 17-23 Ekim 2014 İncir Reçeli 2 502.558
43 24-30 Ekim 2014 İncir Reçeli 2 467.538
44 31 Ekim-6 Kasım 2014 Unutursam Fısılda 387.052
45 7-13 Kasım 2014 Unutursam Fısılda 358.499
46 14-20 Kasım 2014 Deliha 453.132
47 21-27 Kasım 2014 Deliha 448.094
48 28 Kasım-4 Aralık 2014 Hadi İnşallah 401.474
49 5-11 Aralık 2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı 629.004
50 12-18 Aralık 2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı 403.113
51 19-25 Aralık 2014 Hobbit: Beş Ordunun Savaşı 690.184 Hobbit: Beş Ordunun Savaşı 2014 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
52 26 Aralık-1 Ocak 2015 Son Umut 512.384

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2014 Box Office Turkey". Box Office Türkiye. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  2. ^ "2014 Turkey Grosses". Box Office Türkiye. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017.