2013 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2013 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır.[1]

Sıra Film Ülke Seyirci Sayısı
1. Düğün Dernek Türkiye 4.072.898
2. CM101MMXI Fundamentals Türkiye 3.744.248
3. Celal ile Ceren Türkiye 2.853.628
4. Kelebeğin Rüyası Türkiye 2.158.749
5. Selam Türkiye 2.145.545
6. Hükümet Kadın 2 Türkiye 1.508.326
7. Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda Türkiye 1.507.603
8. Hükümet Kadın Türkiye 1.401.665
9. Benim Dünyam Türkiye 1.378.834
10. Hızlı ve Öfkeli 6 Amerika Birleşik Devletleri 1.180.105
11. Su ve Ateş Türkiye 1.178.062
12. Şirinler 2 Amerika Birleşik Devletleri 1.115.160
13. Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları Yeni ZelandaAmerika Birleşik Devletleri 1.055.935
14. Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak Amerika Birleşik Devletleri 860.282
15. Dünya Savaşı Z Amerika Birleşik Devletleri 757.886
16. Iron Man 3 Amerika Birleşik Devletleri 716.817
17. Çılgın Hırsız 2 Amerika Birleşik Devletleri 690.113
18. Çanakkale: Yolun Sonu Türkiye 669.725
19. Thor: Karanlık Dünya Amerika Birleşik Devletleri 615.195
20. Tamam mıyız? Türkiye 481.749

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2013 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

# Tarih Film Seyirci Sayısı Notlar
1 4-10 Ocak 2013 CM101MMXI Fundamentals 966.163
2 11-17 Ocak 2013 CM101MMXI Fundamentals 959.955
3 18-24 Ocak 2013 Celal ile Ceren 1.143.043
4 25-31 Ocak 2013 Celal ile Ceren 803.226
5 1-7 Şubat 2013 Hükümet Kadın 496.097
6 8-14 Şubat 2013 Hükümet Kadın 350.003
7 15-21 Şubat 2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda 556.220
8 22-28 Şubat 2013 Kelebeğin Rüyası 808.053
9 1-7 Mart 2013 Kelebeğin Rüyası 477.055
10 8-14 Mart 2013 Kelebeğin Rüyası 271.504
11 15-21 Mart 2013 Çanakkale: Yolun Sonu 263.217
12 22-28 Mart 2013 Çanakkale: Yolun Sonu 198.124
13 29 Mart-4 Nisan 2013 Selam 521.346
14 5-11 Nisan 2013 Selam 584.620
15 12-18 Nisan 2013 Selam 393.673
16 19-25 Nisan 2013 Selam 225.884
17 26 Nisan-2 Mayıs 2013 Selam 122.795
18 3-9 Mayıs 2013 Iron Man 3 324.499
19 10-16 Mayıs 2013 Iron Man 3 175.750
20 17-23 Mayıs 2013 Iron Man 3 104.682
21 24-30 Mayıs 2013 Hızlı ve Öfkeli 6 445.840 Hızlı ve Öfkeli 6 2013 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
22 31 Mayıs-6 Haziran 2013 Hızlı ve Öfkeli 6 242.144
23 7-13 Haziran 2013 Hızlı ve Öfkeli 6 191.433
24 14-20 Haziran 2013 Çelik Adam 161.928
25 21-27 Haziran 2013 Dünya Savaşı Z 274.076
26 28 Haziran-4 Temmuz 2013 Dünya Savaşı Z 170.459
27 5-11 Temmuz 2013 Maskeli Süvari 113.323
28 12-18 Temmuz 2013 Dünya Savaşı Z 80.173
29 19-25 Temmuz 2013 Pasifik Savaşı 87.628
30 26 Temmuz-1 Ağustos 2013 Wolverine 175.704
31 2-8 Ağustos 2013 Şirinler 2 278.338
32 9-15 Ağustos 2013 Şirinler 2 274.223
33 16-22 Ağustos 2013 Şirinler 2 172.603
34 23-29 Ağustos 2013 Uçaklar 150.811
35 30 Ağustos-5 Eylül 2013 Uçaklar 100.855
36 6-12 Eylül 2013 Uçaklar 71.883
37 13-19 Eylül 2013 Şeytan-ı Racim 58.276
38 20-26 Eylül 2013 Şeytan-ı Racim 46.589 Şeytan-ı Racim 2013 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
39 27 Eylül-3 Ekim 2013 Büyük Kumar 52.118 Büyük Kumar 2013 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
40 4-10 Ekim 2013 Çılgın Hırsız 2 158.554
41 11-17 Ekim 2013 Çılgın Hırsız 2 205.698
42 18-24 Ekim 2013 Çılgın Hırsız 2 149.444
43 25-31 Ekim 2013 Benim Dünyam 451.283
44 1-7 Kasım 2013 Benim Dünyam 317.533
45 8-14 Kasım 2013 Hükümet Kadın 2 413.152
46 15-21 Kasım 2013 Su ve Ateş 367.947
47 22-28 Kasım 2013 Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak 375.835
48 29 Kasım-5 Aralık 2013 Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak 259.850
49 6-12 Aralık 2013 Düğün Dernek 1.088.455
50 13-19 Aralık 2013 Düğün Dernek 1.169.888 Düğün Dernek 2013 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
51 20-26 Aralık 2013 Düğün Dernek 1.009.385
52 27 Aralık-2 Ocak 2014 Düğün Dernek 805.170

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2013 Box Office Turkey". Box Office Türkiye. 17 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2017. 
  2. ^ "2013 Turkey Grosses". Box Office Türkiye. 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2017.