2011'de Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Vikimedya liste maddesi

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

Şarkıcı Adele'in ikinci stüdyo albümü 21, 2011'de 13 hafta art arda zirvede kalarak 5 milyon satış rakamıyla en çok satan albüm oldu.

ListeDüzenle

 
Born this Way ile Lady Gaga 1,108,000 kopya satarak 2011'in ilk çeyreğinde en çok satan albüm oldu.
Anahtar
  2011 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
1 Ocak Speak Now Taylor Swift [1]
8 Ocak [2]
15 Ocak [3]
22 Ocak [4]
29 Ocak Showroom of Compassion Cake [5]
5 Şubat The King Is Dead The Decemberists [6]
12 Şubat Mission Bell Amos Lee [7]
19 Şubat Pink Friday Nicki Minaj [8]
26 Şubat Now 37 Various Artists [9]
5 Mart Never Say Never – The Remixes Justin Bieber [10]
12 Mart 21   Adele [11]
19 Mart [12]
26 Mart Lasers Lupe Fiasco [13]
2 Nisan 21   Adele [14]
9 Nisan F.A.M.E. Chris Brown [15]
16 Nisan Femme Fatale Britney Spears [16]
23 Nisan 21   Adele [17]
30 Nisan Wasting Light Foo Fighters [18]
7 Mayıs 21   Adele [19]
14 Mayıs [20]
21 Mayıs [21]
28 Mayıs [22]
4 Haziran [23]
11 Haziran Born This Way Lady Gaga [24]
18 Haziran [25]
25 Haziran 21   Adele [26]
2 Temmuz Hell: The Sequel Bad Meets Evil [27]
9 Temmuz The Light of the Sun Jill Scott [28]
16 Temmuz 4 Beyoncé [29]
23 Temmuz [30]
30 Temmuz Red River Blue Blake Shelton [31]
6 Ağustos 21   Adele [32]
13 Ağustos Chief Eric Church [33]
20 Ağustos 21   Adele [34]
27 Ağustos Watch the Throne Jay-Z and Kanye West [35]
3 Eylül [36]
10 Eylül The R.E.D. Album Game [37]
17 Eylül Tha Carter IV Lil Wayne [38]
24 Eylül [39]
1 Ekim Own the Night Lady Antebellum [40]
8 Ekim Duets II Tony Bennett [41]
15 Ekim Cole World: The Sideline Story J. Cole [42]
22 Ekim Clear as Day Scotty McCreery [43]
29 Ekim Evanescence Evanescence [44]
5 Kasım 21   Adele [45]
12 Kasım Mylo Xyloto Coldplay [46]
19 Kasım Under the Mistletoe Justin Bieber [47]
26 Kasım Blue Slide Park Mac Miller [48]
3 Aralık Take Care Drake [49]
10 Aralık Christmas Michael Bublé [50]
17 Aralık [51]
24 Aralık [52]
31 Aralık [53]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Caulfield, Keith (22 Aralık 2010). "Swift Back at No. 1 on Billboard 200, 'Michael' Bows at No. 3". Billboard. 25 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2010. 
  2. ^ Caulfield, Keith (29 Aralık 2010). "Christmas Lights Up Billboard Sales Charts". Billboard. 1 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2010. 
  3. ^ Caulfield, Keith (5 Ocak 2011). "Taylor Swift Still Tops Billboard 200, Holiday Albums Tumble". Billboard. 16 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2011. 
  4. ^ Caulfield, Keith (12 Ocak 2011). "Taylor Swift's 'Speak Now' Takes No. 1 in Record-Low Sales Week". Billboard. 7 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2011. 
  5. ^ Caulfield, Keith (19 Ocak 2011). "Cake Scores Lowest-Selling No. 1 in Billboard 200 History". Billboard. 24 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2011. 
  6. ^ Caulfield, Keith (26 Ocak 2011). "Decemberists' 'King Is Dead' Is No. 1 on Billboard 200". Billboard. 23 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2011. 
  7. ^ Caulfield, Keith (2 Şubat 2011). "Amos Lee Nets First No. 1 on Billboard 200 in Another Dreary Sales Week". Billboard. 26 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2011. 
  8. ^ Caulfield, Keith (9 Şubat 2011). "Nicki Minaj Hits No. 1 in 11th Week on Billboard 200, Crosses 1 Million Sales". Billboard. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2011. 
  9. ^ Caulfield, Keith (16 Şubat 2011). "'Now 37' Livens Up Billboard 200 at No. 1, Mumford Climb to No. 2". Billboard. 24 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2011. 
  10. ^ Caulfield, Keith (23 Şubat 2011). "Justin Bieber Scores Second No. 1 Album With 'Never Say Never' Remixes". Billboard. 26 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2011. 
  11. ^ Caulfield, Keith (2 Mart 2011). "Adele's '21' Debuts At No. 1 on the Billboard 200 With 352,000 Sales". Billboard. 29 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2011. 
  12. ^ Caulfield, Keith (9 Mart 2011). "Adele Holds Atop Billboard 200, Marsha Ambrosius Bows at No. 2". Billboard. 22 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2011. 
  13. ^ Caulfield, Keith (16 Mart 2011). "Lupe Fiasco's 'Lasers' Lands at No. 1 on Billboard 200". Billboard. 31 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2011. 
  14. ^ Caulfield, Keith (23 Mart 2011). "Adele Returns to No. 1 on Albums Chart, Rise Against Bows at No. 2". Billboard. 30 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2011. 
  15. ^ Caulfield, Keith (30 Mart 2011). "Chris Brown Nets First No.1 Album on Billboard 200". Billboard. 4 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2011. 
  16. ^ Caulfield, Keith (30 Mart 2011). "Britney Spears Snares Sixth No. 1 on Billboard 200 with 'Femme Fatale'". Billboard. 26 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2011. 
  17. ^ Caulfield, Keith (13 Nisan 2011). "Adele's '21' Hits 1 Million, Returns to No. 1 on Billboard 200". Billboard. 13 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2011. 
  18. ^ Caulfield, Keith (20 Nisan 2011). "Foo Fighters Earn First No. 1 Album with 'Wasting Light'". Billboard. 25 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2011. 
  19. ^ Caulfield, Keith (27 Nisan 2011). "'Glee' Warblers Album Flies High on Billboard 200". Billboard. 1 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2011. 
  20. ^ Caulfield, Keith (4 Mayıs 2011). "Adele's '21' Marks Sixth Week At No. 1". Billboard. 7 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2011. 
  21. ^ Caulfield, Keith (11 Mayıs 2011). "Lucky Seventh Week At No. 1 For Adele's '21'". Billboard. 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2011. 
  22. ^ Caulfield, Keith (18 Mayıs 2011). "Adele Continues Reign on Billboard 200 -- Longest Stint at No. 1 Since 2009". Billboard. 21 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2011. 
  23. ^ Caulfield, Keith (25 Mayıs 2011). "Seether Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Still No. 1". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2011. 
  24. ^ Caulfield, Keith (31 Mayıs 2011). "It's Official: Lady Gaga's 'Born This Way' Sells 1.11 Million". Billboard. 9 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2011. 
  25. ^ Caulfield, Keith (8 Haziran 2011). "Lady Gaga's 'Born' Holds Atop Billboard 200, Despite Steep Sales Drop". Billboard. 29 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 
  26. ^ Caulfield, Keith (15 Haziran 2011). "Adele Reclaims No. 1 on Billboard 200, 'Book of Mormon' Makes History". Billboard. 21 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2011. 
  27. ^ Caulfield, Keith (22 Haziran 2011). "Bad Meets Evil -- A.K.A. Eminem and Royce da 5'9" -- Debuts At No. 1 On Billboard 200". Billboard. 24 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2011. 
  28. ^ Caulfield, Keith (29 Haziran 2011). "Jill Scott Celebrates First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. 29 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2011. 
  29. ^ Caulfield, Keith (29 Haziran 2011). "Beyonce Scores Fourth No. 1 on Billboard 200 Albums Chart With '4'". Billboard. 9 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2011. 
  30. ^ Caulfield, Keith (13 Temmuz 2011). "Beyonce's '4' Stays Atop Billboard 200, Lloyd Snags Top Debut". Billboard. 7 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  31. ^ Caulfield, Keith (20 Temmuz 2011). "Blake Shelton's 'River' Runs to No. 1 on Billboard 200". Billboard. 16 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2011. 
  32. ^ Caulfield, Keith (27 Temmuz 2011). "Adele's '21' Tops Billboard 200, Amy Winehouse Returns to Top 10". Billboard. 3 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  33. ^ Caulfield, Keith (3 Ağustos 2011). "Eric Church Lands First No. 1 Album, Amy Winehouse Climbs into Top 5". Billboard. 13 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2011. 
  34. ^ Caulfield, Keith (10 Ağustos 2011). "Adele's '21' Notches Most Weeks at No. 1 Since 2000". Billboard. 29 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2011. 
  35. ^ Caulfield, Keith (17 Ağustos 2011). "Jay-Z and Kanye West's 'Watch The Throne' Sells 436,000; Debuts at No. 1 on Billboard 200". Billboard. 1 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  36. ^ Caulfield, Keith (24 Ağustos 2011). "Jay-Z and Kanye's 'Watch the Throne' Keeps Its Billboard 200 Crown". Billboard. 24 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  37. ^ Caulfield, Keith (31 Ağustos 2011). "Game's 'R.E.D.' Bows at No. 1 on Billboard 200 Albums Chart". Billboard. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2011. 
  38. ^ Caulfield, Keith (6 Eylül 2011). "It's Official: Lil Wayne's 'Carter IV' Debuts at No. 1 With 964,000 Copies". Billboard. 6 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2011. 
  39. ^ Caulfield, Keith (14 Eylül 2011). "George Strait Lands Top Debut on Billboard 200, Beatles' 1' Re-enters Top 5". Billboard. 26 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2011. 
  40. ^ Caulfield, Keith (21 Eylül 2011). "Lady Antebellum 'Own' the Billboard 200 with Second No. 1 Album". Billboard. 21 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2011. 
  41. ^ Caulfield, Keith (28 Eylül 2011). "Tony Bennett, 85, Achieves First No. 1 Album on Billboard 200". Billboard. 1 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2011. 
  42. ^ Caulfield, Keith (5 Ekim 2011). "J. Cole Debuts at No. 1 on Billboard 200, Blink-182 Snags No. 2". Billboard. 1 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2011. 
  43. ^ Caulfield, Keith (12 Ekim 2011). "'Idol's' Scotty McCreery Makes History at No. 1 on Billboard 200". Billboard. 24 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2011. 
  44. ^ Caulfield, Keith (19 Ekim 2011). "Evanescence Nets Second No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 22 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2011. 
  45. ^ Caulfield, Keith (26 Ekim 2011). "Casting Crowns Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Back at No. 1". Billboard. 19 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2011. 
  46. ^ Caulfield, Keith (2 Kasım 2011). "Coldplay Claims Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart". Billboard. 21 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2011. 
  47. ^ Caulfield, Keith (9 Kasım 2011). "Justin Bieber's 'Mistletoe' Brightens Billboard 200 with No. 1 Debut". Billboard. 18 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2011. 
  48. ^ Caulfield, Keith (16 Kasım 2011). "Mac Miller Moves In at No. 1 on Billboard 200". Billboard. 28 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2011. 
  49. ^ Caulfield, Keith (23 Kasım 2011). "Drake's 'Take Care' Blasts Onto Billboard 200". Billboard. 23 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2011. 
  50. ^ Caulfield, Keith (23 Kasım 2011). "Michael Buble Bests Nickelback, Rihanna on Billboard 200". Billboard. 27 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2011. 
  51. ^ Caulfield, Keith (7 Aralık 2011). "Michael Buble's 'Christmas' Holds No. 1 on Billboard 200 for Second Week". Billboard. 7 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2011. 
  52. ^ Caulfield, Keith (14 Aralık 2011). "Michael Buble's 'Christmas' Stays Atop Billboard 200, Black Keys Hit No. 2". Billboard. 14 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2011. 
  53. ^ Caulfield, Keith (21 Aralık 2011). "Michael Buble's 'Christmas' Hits Fourth Week at No. 1". Billboard. 29 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2011.