2009 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2009 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır; [1]

Sıra Film Ülke Seyirci Sayısı
1. Recep İvedik 2 Türkiye 4.333.116
2. Güneşi Gördüm Türkiye 2.566.135
3. Nefes: Vatan Sağolsun Türkiye 2.419.136
4. 2012 Amerika Birleşik Devletleri 1.468.855
5. Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı Amerika Birleşik Devletleri 1.408.523
6. Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay Amerika Birleşik Devletleri 1.195.932
7. Neşeli Hayat Türkiye 1.071.580
8. Kurtlar Vadisi Gladio Türkiye 862.992
9. Issız Adam Türkiye 775.410
10. Avatar Amerika Birleşik DevletleriBirleşik Krallık 721.582
11. Melekler ve Şeytanlar Amerika Birleşik Devletleri 705.709
12. Harry Potter ve Melez Prens Birleşik Krallık 640.098
13. Güz Sancısı Türkiye 576.339
14. Kadri'nin Götürdüğü Yere Git Türkiye 516.018
15. Vali Türkiye 480.808
16. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi Amerika Birleşik Devletleri 465.319
17. Kolpaçino Türkiye 456.136
18. Hızlı ve Öfkeli 4 Amerika Birleşik Devletleri 379.827
19. 7 Kocalı Hürmüz Türkiye 356.456
20. Transformers: Yenilenlerin İntikamı Birleşik KrallıkAmerika Birleşik Devletleri 347.065

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2009 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

# Tarih Film Seyirci Sayısı Notlar
1 2-8 Ocak 2009 Issız Adam 247.894
2 9-15 Ocak 2009 Vali 201.828
3 16-22 Ocak 2009 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git 177.263
4 23-29 Ocak 2009 Güz Sancısı 205.635
5 30 Ocak-5 Şubat 2009 Güz Sancısı 158.652
6 6-12 Şubat 2009 Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi 174.143
7 13-19 Şubat 2009 Recep İvedik 2 2.236.432 Recep İvedik 2 2009 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
8 20-26 Şubat 2009 Recep İvedik 2 1.203.711
9 27 Şubat-5 Mart 2009 Recep İvedik 2 519.914
10 6-12 Mart 2009 Recep İvedik 2 206.908
11 13-19 Mart 2009 Güneşi Gördüm 993.387
12 20-26 Mart 2009 Güneşi Gördüm 597.297
13 27 Mart-2 Nisan 2009 Güneşi Gördüm 306.033
14 3-9 Nisan 2009 Güneşi Gördüm 207.340
15 10-16 Nisan 2009 Güneşi Gördüm 116.403
16 17-23 Nisan 2009 Güneşi Gördüm 182.057
17 24-30 Nisan 2009 Erkekler ne Söyler Kadınlar ne Anlar 63.691
18 1-7 Mayıs 2009 X-Men Başlangıç: Wolverine 84.699
19 8-14 Mayıs 2009 Star Trek 37.030 Star Trek 2009 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
20 15-21 Mayıs 2009 Melekler ve Şeytanlar 274.361
21 22-28 Mayıs 2009 Melekler ve Şeytanlar 131.824
22 29 Mayıs-4 Haziran 2009 Melekler ve Şeytanlar 92.845
23 5-11 Haziran 2009 Terminatör 4: Kurtuluş 139.003
24 12-18 Haziran 2009 Terminatör 4: Kurtuluş 64.282
25 19-25 Haziran 2009 Transformers: Yenilenlerin İntikamı 41.790
26 26 Haziran-2 Temmuz 2009 Transformers: Yenilenlerin İntikamı 131.744
27 3-9 Temmuz 2009 Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı 364.710
28 10-16 Temmuz 2009 Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı 241.056
29 17-23 Temmuz 2009 Harry Potter ve Melez Prens 231.952
30 24-30 Temmuz 2009 Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı 115.810
31 31 Temmuz-6 Ağustos 2009 Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı 90.639
32 7-13 Ağustos 2009 Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı 66.180
33 14-20 Ağustos 2009 Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı 59.650
34 21-27 Ağustos 2009 Soysuzlar Çetesi 83.462
35 28 Ağustos-3 Eylül 2009 Son Durak 4 78.596
36 4-10 Eylül 2009 Son Durak 4 64.678
37 11-17 Eylül 2009 Son Durak 4 45.349
38 18-24 Eylül 2009 Sonsuz 60.122
39 25 Eylül-1 Ekim 2009 Suretler 79.989
40 2-8 Ekim 2009 Karanlıktakiler 56.660
41 9-15 Ekim 2009 Karanlıktakiler 36.268 Karanlıktakiler 2009 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
42 16-22 Ekim 2009 Nefes: Vatan Sağolsun 554.263
43 23-29 Ekim 2009 Nefes: Vatan Sağolsun 660.883
44 30 Ekim-5 Kasım 2009 Nefes: Vatan Sağolsun 507.685
45 6-12 Kasım 2009 Nefes: Vatan Sağolsun 304.325
46 13-19 Kasım 2009 2012 548.198 2012 2009 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
47 20-26 Kasım 2009 Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay 493.806
48 27 Kasım-3 Aralık 2009 Neşeli Hayat 460.840
49 4-10 Aralık 2009 Neşeli Hayat 251.134
50 11-17 Aralık 2009 Neşeli Hayat 167.447
51 18-24 Aralık 2009 Avatar 378.233
52 25-31 Aralık 2009 Avatar 338.340

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2009 Box Office Turkey". Box Office Türkiye. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017. 
  2. ^ "2009 Turkey Grosses". Box Office Türkiye. 23 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017.