2005'te Billboard 200'da bir numara olan albümler listesi

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numaraya çıkmış albümleri listeler. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, albüm satışlarını fiziksel ve dijital ortamda ele alarak yayımlanır.

ListeDüzenle

Anahtar
  2005 yılının en iyi performans gösteren albümünü gösterir
Tarih Albüm Sanatçı(lar) Kaynak(lar)
1 Ocak Loyal to the Game 2Pac [1]
8 Ocak Encore Eminem [2]
15 Ocak [3]
22 Ocak American Idiot Green Day [4]
29 Ocak [5]
5 Şubat The Documentary The Game [6]
12 Şubat Be as You Are (Songs from an Old Blue Chair) Kenny Chesney [7]
19 Şubat The Documentary The Game [8]
26 Şubat Seventeen Days 3 Doors Down [9]
5 Mart Genius Loves Company Ray Charles [10]
12 Mart O Omarion [11]
19 Mart The Massacre   50 Cent [12]
26 Mart [13]
2 Nisan [14]
9 Nisan [15]
16 Nisan [16]
23 Nisan [17]
30 Nisan The Emancipation of Mimi Mariah Carey [18]
7 Mayıs …Something to Be Rob Thomas [19]
14 Mayıs Devils & Dust Bruce Springsteen [20]
21 Mayıs With Teeth Nine Inch Nails [21]
28 Mayıs Stand Up Dave Matthews Band [22]
4 Haziran Mezmerize System of a Down [23]
11 Haziran Out of Exile Audioslave [24]
18 Haziran The Emancipation of Mimi Mariah Carey [25]
25 Haziran X&Y Coldplay [26]
2 Temmuz [27]
9 Temmuz [28]
16 Temmuz Somewhere Down in Texas George Strait [29]
23 Temmuz TP-3: Reloaded R. Kelly [30]
30 Temmuz [31]
6 Ağustos Now 19 Various Artists [32]
13 Ağustos [33]
20 Ağustos Fireflies Faith Hill [34]
27 Ağustos Chapter V Staind [35]
3 Eylül Most Wanted Hilary Duff [36]
10 Eylül [37]
17 Eylül Late Registration Kanye West [38]
24 Eylül [39]
1 Ekim The Peoples Champ Paul Wall [40]
8 Ekim Ten Thousand Fists Disturbed [41]
15 Ekim All Jacked Up Gretchen Wilson [42]
22 Ekim All the Right Reasons Nickelback [43]
29 Ekim Unplugged Alicia Keys [44]
5 Kasım I Am Me Ashlee Simpson [45]
12 Kasım #1's Destiny's Child [46]
19 Kasım Now 20 Various Artists [47]
26 Kasım The Road and the Radio Kenny Chesney [48]
3 Aralık Confessions on a Dance Floor Madonna [49]
10 Aralık Hypnotize System of a Down [50]
17 Aralık Now 20 Various Artists [51]
24 Aralık Curtain Call: The Hits Eminem [52]
31 Aralık [53]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Whitmire, Margo (22 Aralık 2004). "Tupac's 'Game' Haunts Album Chart At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  2. ^ Whitmire, Margo (29 Aralık 2004). "Holiday Shoppers Return Eminem To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  3. ^ Whitmire, Margo (5 Ocak 2005). "'Encore' Enjoys Another Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  4. ^ Whitmire, Margo (12 Ocak 2005). "Green Day's 'Idiot' Returns To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  5. ^ Whitmire, Margo (19 Ocak 2005). "Green Day's 'Idiot' Hangs Onto No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  6. ^ Whitmire, Margo (26 Ocak 2005). "The Game's 'Documentary' Blasts Off At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  7. ^ Whitmire, Margo (2 Şubat 2005). "Chesney, Rimes Bring Country Back To The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  8. ^ Whitmire, Margo (9 Şubat 2005). "Game Back On As 'Documentary' Rebounds To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  9. ^ Whitmire, Margo (16 Şubat 2005). "3 Doors Down Steers Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  10. ^ Whitmire, Margo (23 Şubat 2005). "Grammy-Winning 'Genius' Rises To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  11. ^ Whitmire, Margo (2 Mart 2005). "'O' Puts Omarion On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  12. ^ Whitmire, Margo (9 Mart 2005). "50 Cent Massacres Album Chart Competition". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  13. ^ Whitmire, Margo (16 Mart 2005). "50 Cent Fends Off Competitors At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  14. ^ Whitmire, Margo (23 Mart 2005). "50 Squeaks Out Another Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  15. ^ Whitmire, Margo (30 Mart 2005). "50's 'Massacre' Holds Steady At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  16. ^ Whitmire, Margo (6 Nisan 2005). "50's 'Massacre' Staves Off Beck's 'Guero'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  17. ^ Whitmire, Margo (13 Nisan 2005). "50's 'Massacre' Extends Chart Lead To 6th Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  18. ^ Whitmire, Margo (20 Nisan 2005). "Carey's Comeback Album Opens At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  19. ^ Whitmire, Margo (27 Nisan 2005). "Matchbox's Thomas Tops Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  20. ^ Whitmire, Margo (4 Mayıs 2005). "'The Boss' Bows 'Devils' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  21. ^ Whitmire, Margo (11 Mayıs 2005). "NIN's 'Teeth' Sparkle At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  22. ^ Whitmire, Margo (18 Mayıs 2005). "DMB Defeats NIN, Weezer As Album Chart Champ". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  23. ^ Whitmire, Margo (25 Mayıs 2005). "System Of A Down 'Mezmerizes' Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  24. ^ Whitmire, Margo (1 Haziran 2005). "A Welcome 'Exile': Audioslave Opens At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  25. ^ Whitmire, Margo (8 Haziran 2005). "Carey's 'Emancipation' Returns To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  26. ^ Whitmire, Margo (15 Haziran 2005). "Coldplay Earns First Billboard 200 No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  27. ^ Whitmire, Margo (22 Haziran 2005). "Coldplay Holds Foos, Backstreet From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  28. ^ Whitmire, Margo (29 Haziran 2005). "Coldplay Logs A Third Week A No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  29. ^ Whitmire, Margo (6 Temmuz 2005). "Strait's 'Somewhere' Heads Right To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  30. ^ Whitmire, Margo (13 Temmuz 2005). "R. Kelly 'Reloads' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  31. ^ Whitmire, Margo (20 Temmuz 2005). "R. Kelly's 'Reloaded' Clings To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  32. ^ Whitmire, Margo (27 Temmuz 2005). "Packed With Hits, 'NOW 19' Bows At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  33. ^ Whitmire, Margo (3 Ağustos 2005). "'NOW 19' Still No. 1 On Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  34. ^ Whitmire, Margo (10 Ağustos 2005). "Hill's 'Fireflies' Lights Up The Billboard 200". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  35. ^ Whitmire, Margo (17 Ağustos 2005). "Staind's 'Chapter V' Debuts At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  36. ^ Whitmire, Margo (24 Ağustos 2005). "Duff Is 'Most Wanted' On Billboard Album Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  37. ^ Whitmire, Margo (31 Ağustos 2005). "Duff Set Remains 'Most Wanted' At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  38. ^ Whitmire, Margo (7 Eylül 2005). "West 'Registers' No. 1 Album Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  39. ^ Jeckell, Barry (14 Eylül 2005). "Kanye, 50 Hold Stones From Chart Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  40. ^ Whitmire, Margo (21 Eylül 2005). "Wall Emerges As Billboard 200 'Champ'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  41. ^ Whitmire, Margo (28 Eylül 2005). "Disturbed's 'Fists' Earns No. 1 Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  42. ^ Whitmire, Margo (5 Ekim 2005). "Gretchen Wilson Zooms Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  43. ^ Whitmire, Margo (12 Ekim 2005). "Nickelback Debuts 'Right' On Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  44. ^ Whitmire, Margo (19 Ekim 2005). "Keys 'Unplugs' For 3rd Straight No. 1 Disc". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  45. ^ Whitmire, Margo (26 Ekim 2005). "Simpson Strikes Back: Ashlee Scores 2nd No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  46. ^ Whitmire, Margo (2 Kasım 2005). "Destiny's '#1's' Bows At The Top". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  47. ^ Whitmire, Margo (9 Kasım 2005). article_display.jsp?vnu_content_id=1001476155 "'NOW 20' Cruises To No. 1 Debut" |url= değerini kontrol edin (yardım). Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  48. ^ Hasty, Katie (16 Kasım 2005). "'Road' Returns Chesney To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  49. ^ Hasty, Katie (23 Kasım 2005). "Madonna Dances Straight To No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  50. ^ Hasty, Katie (30 Kasım 2005). "SOAD Tops Album Chart For Second Time This Year". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  51. ^ Hasty, Katie (7 Aralık 2005). "'NOW!' Rebounds, Holds Brown From No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  52. ^ Hasty, Katie (14 Aralık 2005). "Eminem Scores Fourth No. 1 Album In A Row". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009. 
  53. ^ Cohen, Jonathan (21 Aralık 2005). "Bice Challenges, But Eminem Remains No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Şubat 2009.