İnci Pars Özgürgün

Model ve oyuncu
(İnci Pars sayfasından yönlendirildi)

İnci Pars Özgürgün (d. 1 Mart 1980[1], Girne), Kıbrıs Türkü oyuncu.[1][2][3]

İnci Pars Özgürgün
İnci Pars Özgürgün.jpg
Doğum İnci Pars
1 Mart 1980 (1980-03-01) (40 yaşında)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1997-günümüz
Evlilik Hüseyin Özgürgün (2018-günümüz)

18 yaşındayken KKTC Güzeli seçilen Pars[1], ilk oyunculuk deneyimini 17 yaşındayken Aşk ve Barış adlı Kuzey Kıbrıs yapımı bir televizyon filmi ile yaşamıştır.[2][3]

Bundan bir süre sonra İstanbul'a yerleşen oyuncu Hayat Bağları adlı dizide canlandırdığı Gözde karakteriyle tanınmıştır.

Kişisel YaşamıDüzenle

5 Ocak 2018'de dönemin KKTC başbakanı Hüseyin Özgürgün ile evlenmiştir. Evliliği 8 Ocak 2018'de sosyal medyadan duyurmuştur.[4]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2008 Kirpi Hande
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
Aşk ve Barış TV Filmi
2000 Hayat Bağları Gözde
2003 Kurtlar Vadisi Nazife Candan
2003 Hayat Bilgisi Rahmeli
2006 Binbir Gece Konuk oyuncu
2006 Dök İçini Rahatla
2007 Hayal ve Gerçek Ayfer
2010 Yasemince Konuk oyuncu
2011 Ana Yüreği Nihal
2011-2012 Yahşi Cazibe Tutkunaz
2012-2013 Harem Maça Kızı
2013 Babam Sınıfta Kaldı Aylin
2016-... İşte benim stilim Kendisi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c "O babaanneme âsıktı". Milliyet. 10 Kasım 2000. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2012. 
  2. ^ a b ""Kıbrıslı tiplemesine yokum"". haberkktc.com. 14 Kasım 2011. 4 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2012. 
  3. ^ a b "İnci Pars Röportajı". Vogue Kıbrıs. 2012. 22 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2012. 
  4. ^ LEFKOŞA, Ömer BİLGE /. "İnci Pars evlendiklerini böyle ilan etti". www.hurriyet.com.tr. 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle