İnanç Konukçu

Türk aktör

Dağıstan İnanç Konukçu (d. 10 Kasım 1985; Keçiören, Ankara) Türk oyuncu.[1][2]

İnanç Konukçu
İnanç Konukçu.jpg
İnanç Konukçu (2012)
Doğum Dağıstan İnanç Konukçu
10 Kasım 1985 (1985-11-10) (37 yaşında)
Keçiören, Ankara, Türkiye
Vatandaşlık Türk
Eğitim Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005-günümüz
Ajans Abdullah Bulut Management
Tanınma nedeni

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Hayalet

Kaçak - Doktor Nazmi
Boy 1.80
Ödüller Tüm liste

HayatıDüzenle

Konukçu, 10 Kasım 1985 yılında Keçiören, Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Diyarbakırlıdır.[3]

KariyeriDüzenle

2005: İlk oyunculuk deneyimi Karanlıktaki UmutDüzenle

2005 yılında Karanlıktaki Umut adlı dizide ilk oyunculuk deneyimini sergiledi.

2010-2013: Behzat Ç. serisiDüzenle

2010 - 2013 yıllarında Star TV'de yayınlanan Emrah Serbes'in Her Temas İz Bırakır adli romanından uyarlanan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizide Hayalet karakterini canlandırmıştır. Dizi 3 Sezon 96 Bölüm sürmüştür. 2011'de Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, 2013'te Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde Hayalet karakterini canlandırmıştır.

2013-2015: Kaçak, Kasap HavasıDüzenle

2013-2015 yılları arasında atv'de yayınlanan Kaçak dizisinde Doktor Nazmi karakterini canlandırmıştır.[4] Dizi 2 Sezon 52 Bölüm sürmüştür. 2015 yılında Kasap Havası filminin başrollerinde yer aldı.

2016-2018: Dar Elbise, Kaçma Birader, Kırlangıç Fırtınası ve Adı: ZehraDüzenle

2016 yılında Dar Elbise filminde Nezmi karakterini, Kaçma Birader filminde Barmen karakterini canlandırdı. 2017 yılında Türkiye'de yayınlanan Kırlangıç Fırtınası dizisinde Hikmet Turaboğlu karakterini canlandırmıştır. Dizi 7 Bölüm sürmüştür. 2018 yılında Adı: Zehra dizisinde Kadir Keltikli karakterini canlandırmıştır. Dizi 14 Bölüm sürmüştür.

2019-2020: Vurgun, Behzat Ç. ve Nasipse AdayızDüzenle

2019 yılında FOX TV'de yayınlanan Vurgun dizisinde Kayhan karakterini canlandırmıştır. Dizi 6 Bölüm sürmüştür. Aynı yıl ise yeniden çekilen ve Blu TV'de yayınlanan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizide Hayalet karakterini canlandırmıştır.[5] 2020 yılında Nasipse Adayız filminde Naci karakterini canlandırdı.

2021-günümüz: Hükümsüz, Doğduğun Ev Kaderindir, Kalp Yarası ve Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. HikayesiDüzenle

2021 yılında Exxen'de yayınlanan Hükümsüz dizisinin 5. Bölümünde Sami Ören karakteri ile ve Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Meto karakteri ile konuk oyuncu olarak yer almıştır.[6] Dizide 6 Bölüm oynamıştır. Aynı yılda atv'de Kalp Yarası dizisinde Sinan Sancakzade karakterini canlandırmıştır.[7] Dizi 32 Bölüm sürmüştür.

2022 yılında atv'de yayınlanacak olan Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Ethem karakterini canlandıracaktı ancak Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi dizisinin çekimleri ile çakışması nedeniyle diziden ayrılmıştır.[8][9]

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Hayalet Başrol oyuncusu
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor Başrol oyuncusu
2015 Kasap Havası Başrol oyuncusu
2015 Tuhaf Zamanlar
2016 Dar Elbise Nezmi Yardımcı oyuncu
Kaçma Birader Barmen Konuk oyuncu
2020 Nasipse Adayız Naci Başrol oyuncusu
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Karanlıktaki Umut
2010-2013 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Hayalet Başrol oyuncusu
2013-2015 Kaçak Doktor Nazmi Başrol oyuncusu
2017 Kırlangıç Fırtınası Hikmet Turaboğlu Yardımcı oyuncu
2018 Adı: Zehra Kadir Keltikli Başrol oyuncusu
2019 Vurgun Kayhan Yardımcı oyuncu
2021 Doğduğun Ev Kaderindir Metin (Meto) Konuk oyuncu
2021-2022 Kalp Yarası Sinan Sancakzade Yardımcı oyuncu
İnternet dizisi
Yıl Yapım Rol Notlar
2019 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Hayalet Başrol oyuncusu
2021 Hükümsüz Sami Ören Konuk oyuncu
2022- Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi Hayalet Başrol oyuncusu

Tiyatro oyunlarıDüzenle

Oyunun adı
Hayatı Yaşamak
Bir Yaz Masalı
Pinokyo
Mojo
Jerry ve Tom

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2017 Varna Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu[10] Kasap Havası Kazandı
2021 SİYAD Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[11] Nasipse Adayız Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ İnanç Konukçu ve Berkan Şal ile söyleşi. İstanbul: 40 Kişi YouTube kanalı. Etkinlik zamanı: 01:56. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2022. 
  2. ^ "Haftanın Yakışıklısı - İnanç Konukçu". Star TV resmi internet sitesi. 24 Nisan 2013. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2022. 
  3. ^ "Konuşmak iyidir." 12 Temmuz 2015. 24 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2022. 
  4. ^ "Hayalet kaçacak". 3 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2022. 
  5. ^ "Behzat Ç. dizisinin efsane kadrosu geri dönüyor". 19 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2022. 
  6. ^ "İnanç Konukçu, Doğduğun Ev Kaderindir'de". 16 Şubat 2021. 16 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2022. 
  7. ^ "Kalp Yarası: Kim Kimdir - İnanç Konukçu - Sinan Sancakzade". raninitv. 24 Temmuz 2022. Erişim tarihi: 28 Haziran 2021. 
  8. ^ "İşte Oktay Kaynarca'nın yeni dizisinin bomba kadrosu". 18 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2022. 
  9. ^ "Oktay Kaynarca'nın merakla beklenen yeni dizisi sete çıktı". 29 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2022. 
  10. ^ "İnanç Konukçu en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı". Gazete Duvar. 1 Eylül 2017. 3 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2022. 
  11. ^ "Nasipse Adayız ödülleri topladı". Milliyet Gazetesi İnternet Sitesi. 30 Mart 2021. 15 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2022. 

Dış BağlantılarDüzenle