Özgür Özberk

Türk oyuncu, film yönetmeni, senarist ve yapımcı

Mehmet Özgür Özberk (d. 6 Eylül 1974, İstanbul), Türk oyuncu, film yönetmeni, senarist ve yapımcı.

Özgür Özberk
DoğumMehmet Özgür Özberk
6 Eylül 1974 (49 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MeslekOyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı
Etkin yıllar1995-günümüz
EvlilikDeniz Özberk
Çocuk(lar)1
Akraba(lar)Özge Özberk (kardeşi)

Oyuncu kardeşi Özge Özberk ile birlikte Özgür Yapımlar adlı firmayı kurmuştur. Eylül 2012'de Özgür Yapımlar yapımcılığında vizyona giren N'apcaz Şimdi? filminin senarist ve yönetmenliğini yapmıştır.[1]

Deniz Özberk ile evli olan Özgür Özberk'in bir oğlu bulunmaktadır.[2]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
1995 Bizim Ev Murat Demirci TGRT
2004 Sırlar Dünyası Ahmet Samanyolu TV
Çemberimde Gül Oya Cenk Kanal D
Şubat Soğuğu Tarık Yiğit Samanyolu TV
2005 Körfez Ateşi atv
Savcının Karısı Ali
2006 Ezo Gelin Nedim Avşar Show TV
Hatırla Sevgili Rıza Kurt atv
Kod Adı Can Özbayram Kanal D
2007 Gurbet Yolcuları Halil Kanal 1
2008 Kalpsiz Adam Hüseyin Poyraz Star TV
Kardelen Aslan Kanal 1
2009-2011 Arka Sıradakiler Hakan FOX
2009 Ayrılık Savaş TRT 1
2010 Ezel Özgür atv
Gecekondu Kendisi Star TV
Umut Yolcuları Ateş
2011 Yaseminli Yuva İnayet TRT 1
2014-2015 Aşkın Bedeli Yaman Star TV
2016 Paramparça Ahmet
2017 Esaretim Sensin Aslan FOX
2018 Erkenci Kuş Enzo Fabri Star TV
2019 Yaralı Kuşlar Tekin Kanal D
2022 Yasak Elma Tarık FOX
2023 Yeşil Vadi'nin Kızı Orhan Show TV
Sinema
Yıl Yapım Rol
2002 Merhaba New York
2008 Kraliçe Fabrika'da Konuk oyuncu
2009 Cadde Hikayeleri Ali
Çığlık Çığlığa Bir Sevda Emre
Ev Komiser Kaan
2010 3 Harfliler: Marid Serkan
Mahpeyker Kösem Sultan Yeniçeri Komutanı
2015 İfrit'in Diyeti: Cinnia Murat

Kaynakça değiştir

  1. ^ "N'apcaz Şimdi?". beyazperde.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2013. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2015. 

Dış bağlantılar değiştir