Zerrin Sümer

Zerrin Sümer (d. 1945, Bergama), Türk oyuncu.

Zerrin Sümer
Doğum 1945 (75-76 yaşında)
Türkiye Bergama, İzmir, Türkiye
Meslek Oyuncu

Zerrin Sümer 1945 yılında İzmir‘in Bergama ilçesinde hayata gelmiş ve hayatının dönüm noktası Bergama Halk Eğitim Merkezi tiyatro topluluğuna katılması olmuştur. Burada tiyatro ile tanışan oyuncu sonrasında sanatını geliştirerek ilerlemiştir.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Film Rolü Notlar
1985 Yanlış Numara Züleyha Ses
Züğürt Ağa Ağanın Karısı Zana
1987 Kiracı Kerim'in Kaynanası
1989 Karılar Koğuşu
2000 Vizontele Zerrin
2003 Vizontele Tuuba Vildan Hanım
2004 Kadın İsterse Evin Hizmetçisi Fatma
2010 Saklı Hayatlar Emine
Kardelen Fatma Hala
2013 Meryem Zarife
Düğün Dernek
2014 Nergis Hanım Nergis Hanım
2014-2015 Güzel Köylü Sultan
2015 Kara Bela Kudret'in annesi
2015 Hayat Öpücüğü
Televizyon
Yıl Dizi Rolü Notlar
1983 Üç İstanbul
1986 Çalıkuşu Muadelet Tibet Ses
1995 Muhteşem Zango
Bir Demet Tiyatro Telviye Çıtır
2000 Güneş Yanıkları Nebahat
2002 En Son Babalar Duyar Aysel Teyze
2003 Ölümsüz Aşk
2004 Kadın İsterse Fatma
Karım ve Annem Adalet
2006 Bir Demet Tiyatro Telviye Çıtır
Fırtına Sakine
2007 Zoraki Koca Nefise
2008 Son Ağa Halise Bağcıoğlu
Komedi Türk
Yalancı Romantik Nurdan
2010-2013 Sakarya Fırat Fatma Kanat
2014-2015 Güzel Köylü Sultan Ana
2015 O Hayat Benim Ganimet
2017-2018 Aslan Ailem Hayriye Aslan
2019-2021 Savaşçı Akkız Bozkurt
2020 Sefirin Kızı Feride
2021 Gönül Dağı "Kurban" Dürdane Teyze Konuk
Tiyatro
Yıl Tiyatro Rolü Notlar
Tatlı Kaçık
Havyar mı, Mercimek mi?
Yedi Kocalı Hürmüz
Hoşçakal İstanbul
Orkestra
Uzakta Piyano Sesleri
Uçlar
Nereye Kadar
Otogargara
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?
Cennetlik Kaynana
Bana Bir Şeyhler Oluyor

Dış bağlantılarDüzenle