Zerrin Sümer

Zerrin Sümer (d. 1945, Sinop[1]), Türk oyuncu.

Zerrin Sümer
Doğum 1945 (77-78 yaşında)
Sinop, Türkiye
Meslek Oyuncu

Zerrin Sümer 1945 yılında Sinop'ta hayata gelmiş ve hayatının dönüm noktası Bergama Halk Eğitim Merkezi tiyatro topluluğuna katılması olmuştur. Burada tiyatro ile tanışan oyuncu sonrasında sanatını geliştirerek ilerlemiştir.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
1985 Yanlış Numara Züleyha Ses
Züğürt Ağa Ağanın karısı Zana
1987 Kiracı Kerim'in kaynanası
1989 Karılar Koğuşu
2000 Vizontele Zerrin
2003 Vizontele Tuuba Vildan Hanım
2004 Kadın İsterse Evin hizmetçisi Fatma
2010 Saklı Hayatlar Emine
Kardelen Fatma Hala
2013 Meryem Zarife
Düğün Dernek Şengül Teyze
2014 Nergis Hanım Nergis Hanım
2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı Supermarket - Teyze
2015 Kara Bela Kudret'in annesi
2015 Güvercin Uçuverdi Gülizar Ana
2015 Hayat Öpücüğü Gülsüm
2017 Şansımı Seveyim Meryem
2020 Sabit Kanca: Son Soru Fecriye
2023 Mucize Aynalar
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1983 Üç İstanbul
1986 Çalıkuşu Muadelet Tibet Ses
1995 Muhteşem Zango
Bir Demet Tiyatro Telviye Çıtır
2000 Güneş Yanıkları Nebahat
2002 En Son Babalar Duyar Aysel Teyze
2003 Ölümsüz Aşk
2004 Kadın İsterse Fatma
Karım ve Annem Adalet
2006 Bir Demet Tiyatro Telviye Çıtır
Fırtına Sakine
2007 Zoraki Koca Nefise
2008 Son Ağa Halise Bağcıoğlu
Komedi Türk
Yalancı Romantik Nurdan
2009-2013 Sakarya Fırat Fatma Kanat
2014-2015 Güzel Köylü Sultan Ana
2015-2017 O Hayat Benim Ganimet
2017-2018 Aslan Ailem Hayriye Aslan
2019-2021 Savaşçı Akkız Bozkurt
2020 Sefirin Kızı Feride
2021 Gönül Dağı "Kurban" [2] Dürdane Teyze Konuk
2022 Gül Masalı [3] Havva
2023- Ömer Nezahat Ademoğlu
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar
2022 Sıcak Kafa Makbule Konuk
Yakında İnandır Beni
Tiyatro
Yıl Oyun adı Rol Notlar
Tatlı Kaçık
Havyar mı, Mercimek mi?
Yedi Kocalı Hürmüz
Hoşçakal İstanbul
Orkestra
Uzakta Piyano Sesleri
Uçlar
Nereye Kadar
Otogargara
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?
Cennetlik Kaynana
Bana Bir Şeyhler Oluyor

KaynakçaDüzenle

  1. ^ @zerrin.sumer_ (30 Haziran 2017). "İşte doğduğum yer Sinop'um..." Erişim tarihi: 7 Ağustos 2022Instagram vasıtasıyla. 
  2. ^ "Zerrin Sümer Gönül Dağı'nda". aksam.com.tr. 6 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Usta oyuncu Gül Masalı'nda!". Sabah. 7 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle