Yunus Bülbül

Türk müzisyen, oyuncu, yönetmen ve yapımcı

Yunus Bülbül, doğum adıyla Yunus Habbuloğlu, (d. 22 Nisan 1955, Hatay), Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu.

Yunus Bülbül
Doğum adıYunus Habbuloğlu
Doğum22 Nisan 1955 (68 yaşında)[1]
İskenderun, Hatay, Türkiye
TarzlarArabesk  · Türk halk müziği  · Türk sanat müziği  · pop
MesleklerSes sanatçısı  · söz yazarı  · besteci  · oyuncu
Etkin yıllar1975–günümüz
Müzik şirketiTürküola  · Esen  · Elenor  · Akbaş
İlk eşi (?)
Sezer Güvenirgil
(b. 2007)
Çocukları4

Hayatı değiştir

Gerçek ismi "Yunus Habbuloğlu"dur. 80'li yılların modası olan arabeskin önemli isimlerinden biridir. En Mutlu Günümde, Siz O Sevgilimi Tanımazsınız en bilinen şarkılarındandır. Sanatçı bugüne kadar 36 CD, 6 LP, 4 45’lik yapmış ve Doğum Günüm Bana Geldiğin Gündür, Gidecek Bir Gün gibi 350 besteye imza atmış, 64 sinema filmi ve 31 TV dizisinde rol almıştır. 2000'li yıllarda Hakkı Bulut ve Gökhan Güney ile beraber Avrupa turnesine çıkmıştır. Gonca Gülüm adıyla yeni albümünü 2010 yılında çıkarmıştır. Sezer Güvenirgil'den 2007'de boşanmıştır. 2 kız ve 2 erkek çocuk sahibidir.

Diskografi değiştir

Yıl Albüm adı Yapımcı Bilgiler
1975 Yunus Bülbül Minareci Müzik
1976 Yunus Bülbül - 1 Türküola Müzik
1977 Aramıza Giren Kim / Dünyam Şimdi Sevgilim Çın Çın Plak 45'lik
Yunus Bülbül - 2 Türküola Müzik
1979 Gurbetten Sılaya
1980 Dinle Arkadaş
Sevmemeli / Felek Tokadı 45'lik
1981 Vallahi / Bana Vuran Kötü Vurmuş
Duy Kalbimin Feryadını
1982 Kader Bana Düşmanmısın / İki Elim Kanda Olsa Lider Plak 45'lik
Izdıraplı Kullar
1983 Ah Şu Kadınlar Sembol Plak
1985 Sende Sevgi Yok
1986 Doğum Günü Türküola Müzik
1987 Vay Halime Esen Müzik
1988 Peri Kızı
Pışık Ercan Müzik
1989 Işık Gözlüm Esen Müzik
1990 Yangınım Sana Ercan Müzik
Kışlık Sevgilim Özer Plak
1991 Sevda Çeşmesi Destan Müzik
Sevgilim Geldi Elenor Plak
1992 Alo 900 900
1993 Bir Can Olduk Gökalp Müzik
1995 Eşeko Ve Keko / Kuşlar Elenor Plak
1997 Keşke Çocuk Kalsaydık
1998 Öpeceğim Bi Tane / Asker Oldum Anne ATI Müzik
2000 Ağlar Bu Şehir Akbaş Müzik
2002 Ah Şu Erkekler / Euro
2003 Bizim Asker Bülbül Müzik
2006 Hatay Yolu Mert Müzik
2010 Gonca Gülüm Esen Müzik
2013 İltica Ettim Sana Eflatun Müzik
2015 Of Be İstanbul / Damar Besk Taşkın Müzik
2018 Düet Arabesk 2018 - Nuray Hafiftaş & Yunus Bülbül

Filmografi değiştir

  • 1980: Deliler Almanya'da
  • 1980: Duy Kalbimin Feryadını
  • 1982: Berduşlar
  • 1983: Ah Şu Kadınlar
  • 1984: Asrın Kadını
  • 1984: Berduşlar Sosyetede
  • 1984: Küçük Baba Keko'ya Karşı
  • 1984: Şaşkın
  • 1985: Büyük Günah
  • 1985: Gidecek Bir Gün
  • 1985: Palavracılar
  • 1986: Beleşçiler
  • 1986: Efkarlıyım Abiler
  • 1986: Ekmek Parası
  • 1986: Keko Aptallar Çetesi
  • 1986: Keko Garsonlar Kralı
  • 1987: Beleşçiler
  • 1987: Keko'nun Aşkı Zeyno
  • 1987: Kiralık Katil Keko Londra'da
  • 1987: Şans Çocuğu
  • 1987: Uzaylı Zekiye
  • 1988: Can Kardeşler
  • 1988: Turist Avcıları
  • 1989: Gurbetçi Nazo
  • 1989: Keko İki Tatlı Serseri
  • 1990: Mutsuzlar
  • 1992: Nereden Çıktın Karşıma
  • 1995: Hangimiz Eşek
  • 1997: Sevimli Dostlar
  • 1997: Yaşam Kavgası
  • 1998: Gülerken Ağladık
  • 1999: Bücür Cadı
  • 1999: Bücür Cadı
  • 2000: Biri Yer Biri Bakar
  • 2000: Hapı Yuttuk
  • 2000: Kızım ve Ben
  • 2000: Sigortamı Attırma
  • 2001: Gerçekler
  • 2001: Kel Alaattin
  • 2002: Bir Akıllı Bir Deli
  • 2005: Babam Geri Döndü
  • 2014: Abbas Çorum'da

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Yunus Bülbül biyografisi". 5 Mart 2023. 5 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2023. 

Dış bağlantılar değiştir