Yunan matematikçiler listesi

Vikimedya liste maddesi

Tarihsel zamanlarda, Yunan uygarlığı matematiğin tarihi ve gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Bugüne kadar, bir dizi Yunan matematikçi, yenilikleri ve matematik üzerindeki etkileri nedeniyle dikkate alınmış ve saygı görmüştür.

Antik Yunan matematikçileri değiştir

Bizanslı matematikçiler değiştir

1300-1800 değiştir

Modern Yunan matematikçiler değiştir

Ayrıca bakınız değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ Lucius Bullard (1 Nisan 2009). God's Big Bang. Strategic Book Publishing. s. 3. ISBN 978-1-60693-992-5. 7 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2021. 
  2. ^ Kleiner, Fred (8 Ocak 2009). Gardner's Art through the Ages: The Western Perspective. Cengage Learning. s. 265. ISBN 978-0-495-57360-9. 20 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2021. 
  3. ^ Modinos, Antonis (4 Ekim 2013). From Aristotle to Schrödinger: The Curiosity of Physics. Springer Science & Business Media. s. 5. ISBN 978-3-319-00750-2. 25 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2021. 
  4. ^ Fried, Michael N. (2001). Apollonius of Perga's Conica: Text, Context, Subtext. BRILL. s. 59. ISBN 90-04-11977-9. 15 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2021. 
  5. ^ The Works of Archimedes. Cosimo, Inc. 1 Haziran 2007. s. 6. ISBN 978-1-60206-252-8. 23 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2021. 
  6. ^ J. Nahin, Paul (24 Kasım 2003). When Least Is Best: How Mathematicians Discovered Many Clever Ways to Make Things as Small (or as Large) as Possible. Princeton University Press. s. 47. 
  7. ^ Xiao, Jie (2008). Integral and Functional Analysis. Nova Publishers. s. 1996. 
  8. ^ "Charalambos D. Aliprantis passed away". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ Jonathan Borwein; Igor Shparlinski; Wadim Zudilin (2013). Number Theory and Related Fields: In Memory of Alf van der Poorten. Springer. s. 5. 
  10. ^ Richard P. Olenick; Tom M. Apostol (1985). The Mechanical Universe: Mechanics and Heat, Advanced Edition. Cambridge University Press. s. 588. 
  11. ^ "Introduction to Probability - The Science of Uncertainty". edX. 22 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ Mathematical Reviews - Volume 2003 - Page 4687, year = 2003
  13. ^ MacArthur Fellows: The First 25 Years, 1981-2005, p. 75- 76, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, 2005
  14. ^ Piermarco Cannarsa; Carlo Sinestrari. Semiconcave Functions, Hamilton-Jacobi Equations, and Optimal Control. Springer. s. 9. 
  15. ^ Timothy Gowers; June Barrow-Green; Imre Leader (2010). The Princeton Companion to Mathematics. Princeton University Press. s. 17. 
  16. ^ "Apostolos Doxiadis". Faber.co.uk. 3 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ Irene Dorfman; A. S. Fokas; Izrailʹ Moiseevich Gelʹfand (1997). Algebraic Aspects of Integrable Systems: In Memory of Irene Dorfman. Springer. s. 8. 
  18. ^ Chen, Wen (2008). New Models and Solutions for Stochastic Optimization for R&D and Transportation Problems. s. 1. 
  19. ^ Matthew Foreman; Akihiro Kanamori (2009). Handbook of Set Theory. Springer. s. 330. 
  20. ^ "Metropolis, Nicholas Constantine (1915-1999) - from Eric Weisstein's World of Scientific Biography". Scienceworld.wolfram.com. 15 Mart 1952. 6 Mart 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ Moschovakis, Y.N. (1987). Descriptive Set Theory. s. vii. 
  22. ^ Macorini, Edgardo (1988). The History of Science and Technology: 1900-1970. s. 704. 
  23. ^ R. W. Gerchberg, Super-resolution through error energy reduction. Opt. Acta 21, 709-720 (1974)
  24. ^ Marks, Robert J (2008). Handbook of Fourier Analysis & Its Applications. s. 223. 
  25. ^ Rassias, T.M. (2003). Functional Equations, Inequalities and Applications. Springer. s. 7. 
  26. ^ Peter Gritzmann; Bernd Sturmfels; Victor Klee. Applied Geometry and Discrete Mathematics: The Victor Klee Festschrift. American Mathematical Soc. s. 415. 
  27. ^ Hsinchun Chen; Edna Reid; Joshua Sinai; Andrew Silke; Boaz Ganor (2008). Terrorism Informatics: Knowledge Management and Data Mining for Homeland Security. Springer. s. 39. ISBN 9780387716138. 
  28. ^ M. Picardello; W. Woess (1999). Random Walks and Discrete Potential Theory. Cambridge University Press. s. 356. 
  29. ^ Piunovskiy, Alexey B. (2010). Modern Trends in Controlled Stochastic Processes. Luniver Press. s. 161. ISBN 9781905986309.