Yalan Dünya (dizi, 2012) karakterleri listesi

Vikimedya liste maddesi
(Yalan Dünya oyuncu listesi sayfasından yönlendirildi)

Bu sayfa Yalan Dünya adlı dizideki karakterleri içermektedir.

Ana karakterler

Oyuncu Karakter Bölüm aralığı Açıklama
Altan Erkekli Şehmuz Kocabaş 1-90 Kocabaş ailesinin otoriter babası. Deniz, Bora, Açılay ve Emir'in yaşadığı evin sahibi. Mobilya atölyesi vardır. Antakyalı Şenköylü olup İstanbul'da Cihangir'de yaşamaktadır. Cihangir'de yan yana iki evi vardır bunlardan birinde kendisi oturmakta olup diğerini Deniz, Bora, Açılay ve Emirlere kiralamıştır. Oğlu Rıza'nın Nurhayat ile evlenmesinde ısrar etmektedir. Geleneklerine bağlı tutucu bir babadır. Kızı ve eşi, kiraya verdikleri kişilerden memnun olmamasına rağmen onların kalmasında ısrar etmektedir. Zamparalık yapan damadı Selahattin'e çok güvenmektedir.
Füsun Demirel Servet Kocabaş 1-90 Kocabaş ailesinin, kendi dünyası, kendi bildikleri ile dünyaya bakan alaturka annesi. Kocası Şehmuz ile Antakya'da evlenip İstanbul'da bir apartmanda oturmaktadır. Oğlu Rıza'nın Nurhayat ile evlenmesi için ısrar etmektedir. Deniz'den hoşlanmadığı için evlerinde kiracı olarak kalmalarını istememektedir. Çamaşır suyuna olan bağımlılığından ötürü sıkıntı çekmektedir.
Olgun Şimşek Selahattin Çakaler 1-90 Selahattin, Kocabaş ailesinin hayırsız damadı. Adıyamanlıdır. Gülistan'ı, metresi Tülay ile aldatmakta; mobilya atölyesinde çalışmaktadır. İstanbul'da Cihangir'de yaşamaktadır.
Ahmet Çakaler Ahmet, başarılı bir oyuncu fakat Tufan Hoca ile çalışan mağdur oyunculardan. Her figürasyon role giren fakat tek bir ücret alan bir de çaycılık yapan alkolik. Selahattin ile tek yumurta ikizidirler.
Beyazıt Öztürk Rıza Kocabaş 1-90 Kocabaş ailesinin baskısıyla Nurhayat'la sözlenmiş ancak ona ilgi duymuyor. Dizinin ilk bölümünde Nurhayat'tan ayrılmaya karar veren Rıza ile Deniz arasında bir ilişki başlıyor.
Gülse Birsel Deniz Alsancak 1-90 34 yaşında ve 9 Eylül Üniversitesi Konservatuvar Bölümü mezunu. Bölüm oyunculuğu yapmak üzere İzmir'den İstanbul'a gelen Deniz, bir rastlantı sayesinde bölüm oyunculuğu yapacağı dizide başrolü alması üzerine, Kocabaş ailesinin kiralık dairesine taşınıyor. Bir rastlantı sonucu bölüm oyunculuğu yapacağı Fırat'ın Yazgısı adlı dizide başrolü alır. Eski devlet tiyatrosu oyuncusu anneannesi Afife, İstanbul'da yaşamaktadır. Diziden arkadaşları Açılay, Emir ve kardeşi Bora'yla aynı evde yaşamaktadır. Ev sahipleri Şehmuz Kocabaş'ın eşi Servet Kocabaş ve kızları Gülistan Çakaler kiracı olarak kalmalarını istememektedir. Komşuları Rıza Kocabaş ile inişli çıkışlı bir ilişki yaşamaktadır.
Hasibe Eren Gülistan Kocabaş Çakaler 1-90 Kocabaş ailesinin evliliği problemli, görgüsüz, sınıf atlama derdinde kızı. Kocası Selahattin, onu Tülay'la aldatıyor.
Sarp Apak Emir Danışman 1-90 Bora'nın liseden arkadaşı, popüler oyuncu.
Öner Erkan Bora Alsancak 1-90 Deniz'in erkek kardeşi, yarı serseri. Deniz, Açılay ve Emir'le birlikte Kocabaş ailesinin kiralık evinde yaşıyor.
Nihal Yalçın Açılay Tan 1-57 Deniz'in sette tanıştığı eski ev arkadaşı. Nevrotik ve yarım entelektüel. 2. sezonun sonunda diziden ayrılıp Kapadokya'ya film çekimine gitti.
Bartu Küçükçağlayan Orçun Çakaler 1-90 Gülistan ve Selahattin'in çapkın oğlu. "Öpüşelim mi" lafı ile ünlüdür.
Biracı Zeynel Ailenin Antakya'dan tanıdığı, berduş, çapkın ve Gülistan'ın eski sevgilisi. "Duzlu fıstık var mı" lafıyla ünlüdür.
Gonca Vuslateri Eylem 26-90 Orçun'un sevgilisi.
Vasfiye Teyze Ailenin Antakya'dan tanıdıkları.
Tuna Orhan Tufan Paksoy 1-86 Deniz'in başrolde oynadığı dizinin eski yapımcısı, eski senaristi ve eski yönetmeni.
Ömür Arpacı Reis 1-90 Selahattin'in iş yerinde çalışan eleman. Karadenizlidir.
Hakan Meriçliler Çağatay Koçtuğ 1-90 Deniz'in oynadığı dizideki başrol oyuncusu. Kedisi Ebru'ya çok düşkündür.
İrem Sak Tülay Ünlü 1-90 Beyoğlu'nda pavyon sanatçısı, Selahattin'in metresi.
Gupse Özay Nurhayat Karakaş 1-90 Rıza'nın sözlendiği, ayrılıp yine mecburen birlikte olduğu kadın.
Ece Ercan Esra 1-90 Tufan'ın yardımcısı, Fırat'ın Yazgısı dizisinin yardımcı yönetmeni.
Gönül Ülkü Afife 1-90 Deniz ve Bora'nın anneanneleri. Eski devlet tiyatrosu oyuncularından.
Hümeyra Çiğdem Alsancak 58-86 Deniz ve Bora'nın annesi.
Rutkay Aziz Timur Alsancak 58-90 Deniz ve Bora'nın babası. Mimardır.
Derya Karadaş Zerrin İffet 3-90 Tülay'la birlikte pavyonda çalışan arkadaşı, kendini psikolog/terapist olarak tanıtır.
Necip Memili Cumali 16-46, 87-90 İnşaat işçisi.
Okan Çabalar Bünyamin Karakaş 24-90 Nurhayat'ın abisi. Fırat'ın Yazgısı dizisinin 4. sezondaki yönetmeni.
Timur Acar Zorbey 12-16 Zerrin'in bir tanıdığı, Tülay ve Zerrin'in çalıştığı Star Vars Pavyon'un sahibi.
Cihat Tamer Yıldırım Karakaş 58-90 Nurhayat ve Bünyamin'in otoriter babası.
Nurseli İdiz Nursel Karakaş 70-90 Nurhayat ve Bünyamin'in alkolik annesi.
Seda Fettahoğlu Asiye 82-90 Kocabaş ailesinin yardımcısı.
Haki Biçici Görkem 87-90 Dünya apartmanının işe yaramaz kapıcısı.

Konuk oyuncular değiştir

Oyuncu Bölüm
Nil Karaibrahimgil 11, 23
Ezgi Eyüboğlu 27
Özge Ulusoy 36
Can Bonomo 68-70
Mehmet Yılmaz Ak 75
Sertab Erener 76
Kenan Doğulu 86