Yağız Kılınç

Türk çocuk oyuncu

Yağız Kılınç (d. 16 Temmuz 2007, İstanbul) Türk oyuncudur.

Yağız Kılınç
Doğum 16 Temmuz 2007 (2007-07-16) (15 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2015-günümüz

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Yağız Kılınç 2007 yılında İstanbul’da doğdu. İlk oyunculuk deneyimini 2015 yılında Yaktın Beni filminde Burak rolünü canlandırarak yaşadı. Sonra 2017 yılında Aşkın Kanunu, Klavye Delikanlıları ve Ufak Tefek cinayetler dizilerinde oynadı. 2018 ve 2020 yılları arasında yayınlanan Tozkoparan dizisinde Sinan karakterini canlandırdı. 2021 yılından beri Tozkoparan İskender dizisinde oynamaktadır.

FilmografiDüzenle

TV dizileri
Yıl Adı Rolü Notlar Kanal
2017 Aşkın Kanunu
2017 Ufak Tefek Cinayetler Onur Star TV
2017 Klavye Delikanlıları
2018-2020 Tozkoparan Sinan Başrol TRT 1
2021- Tozkoparan İskender Sinan Başrol TRT 1
Filmler
Yıl Film Rolü Notlar Kaynak
2015 Yaktın Beni Burak Yardımcı oyuncu [1]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yagiz Kilinc". IMDb. 4 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2021.