Wunmi Mosaku

Wunmi Mosaku, (d. 31 Temmuz 1986, Zaria, Nijerya) İngiliz aktris. 2006 yılında gösterime giren The Women of Troy filminde Helen of Troy rolüyle tanınmıştır. Moses Jones, Vera ve Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? adlı yapımlarda önemli rollerde yer almıştır. Royal Academy of Dramatic Art mezunudur.

Wunmi Mosaku
Wunmi Mosaku.jpg
Mosaku, 2010'da
Doğum Oluwunmi Mosaku
31 Temmuz 1986 (1986-07-31) (36 yaşında)[1]
Nijerya
Milliyet İngiliz
Eğitim Kraliyet Oyunculuk Sanatları Akademisi (2007)
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2006–günümüz

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 2010: I Am Slave
  • 2011: Diverse Nation
  • 2012: Citadel
  • 2013: Philomena
  • 2016: Batman v Superman: Dawn of Justice
  • 2016: Fantastic Beasts and Where to Find Them
  • 2018: Macbeth
  • 2019: His House

Televizyon dizileriDüzenle

  • 2017: The End of the F***ing World
  • 2019: Lovecraft Country
  • 2021: Loki

Televizyon filmleriDüzenle

  • 2016: Damilola, Our Loved Boy

Video filmlerDüzenle

  • 2006: The Women of Troy

KaynaklarDüzenle

  1. ^ "Wunmi Mosaku. (1986-), Stage and screen actress". National Portrait Gallery. 16 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2019. 

Dış bağlantılarDüzenle