Wendy Schaal

Amerikalı aktris

Wendy Schaal (d. 2 Temmuz 1954), Amerikalı oyuncu ve dublaj sanatçısı.[1]

Wendy Schaal 2010'da

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Animasyon yapım Seth MacFarlane prodüksiyonu American Dad! 'de yaptığı ana karakter "Francine Smith" seslendirmesiyle bilinir. Schaal 2 Temmuz 1954'te Chicago'da doğdu.[2] Oyuncular Richard Schaal'ın öz kızı Valerie Harper'in üvey kızıdır.[3]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1984: Where the Boys Are
  • 1985: Creature
  • 1987: *batteries not included
  • 1987: Innerspace
  • 1989: The 'Burbs
  • 1991: Going Under
  • 1998: Small Soldiers

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1977: Fantasy Island
  • 1989: Nearly Departed
  • 1990: Good Grief
  • 1994: Rebel Highway
  • 2005: American Dad!

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1988: Mutts
  • 1995: Out There

Video filmlerDüzenle

  • 2014: There Goes the Neighborhood: The Making of 'The 'Burbs'

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Wendy Schaal Biography (1954-)". Filmreference.com. 1 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2010. 
  2. ^ "Wendy Schaal Biography (1954-)". 14 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2019. 
  3. ^ Gardella, Kay (11 Nisan 1986). "Harper Believes Family Comedy Mainstay of televizyon". Toledo Blade. 26 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2015. Though she has no children of her own, Harper reared her stepdaughter, Wendy Schaal, who is now an actress 

Dış bağlantılarDüzenle