Ana menüyü aç

UNICEF İyi Niyet Elçileri listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) için çalışan İyi Niyet Elçilerini ve Savunucuları sıralar.

İçindekiler

Uluslararası elçiler ve savunucularDüzenle

 
UNICEF İyi Niyet Elçisi Mia Farrow, Hanna Kasırgası sonrasında Gonaïves'te bir bebekle ilgilenirken.

Eski elçilerDüzenle

 
Danny Kaye (1913-1987), UNICEF'in ilk ünlü elçisidir.

Bölgesel elçilerDüzenle

Ulusal elçilerDüzenle

Afganistan  Düzenle

Almanya  Düzenle

Amerika Birleşik Devletleri  Düzenle

Andorra  Düzenle

Arjantin  Düzenle

Avustralya  Düzenle

Avusturya  Düzenle

Azerbaycan  Düzenle

Bangladeş  Düzenle

Belçika  Düzenle

Benin  Düzenle

Beyaz Rusya  Düzenle

 
Matt Dawson, Johannesburg'da UNICEF'in kurduğu bir okuldaki öğrencilerle birlikte.

Birleşik Krallık  Düzenle

Bolivya  Düzenle

Bosna-Hersek  Düzenle

Brezilya  Düzenle

Bulgaristan  Düzenle

Cezayir  Düzenle

Çek Cumhuriyeti  Düzenle

Çin  Düzenle

Danimarka  Düzenle

Dominik Cumhuriyeti  Düzenle

Ermenistan  Düzenle

Endonezya  Düzenle

Estonya  Düzenle

Etiyopya  Düzenle

Fas  Düzenle

Filipinler  Düzenle

Finlandiya  Düzenle

Fransa  Düzenle

Gambiya  Düzenle

Gana  Düzenle

Guinea-Bissau  Düzenle

Güney Afrika Cumhuriyeti  Düzenle

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti  Düzenle

Güney Kore  Düzenle

Gürcistan  Düzenle

Hırvatistan  Düzenle

Hindistan  Düzenle

Hollanda  Düzenle

Hong Kong  Düzenle

Irak  Düzenle

İran  Düzenle

İrlanda  Düzenle

İspanya  Düzenle

İsrail  Düzenle

 
İsveç'in UNICEF ulusal iyi niyet elçisi Eva Röse (sağda) Hindistan'da bir ziyarette.

İsveç  Düzenle

İsviçre   ve Lihtenşayn  Düzenle

İtalya  Düzenle

Jamaika  Düzenle

Japonya  Düzenle

Kanada  Düzenle

Karadağ  Düzenle

Kazakistan  Düzenle

Kenya  Düzenle

Kolombiya  Düzenle

Kongo  Düzenle

Kuveyt  Düzenle

Küba  Düzenle

Letonya  Düzenle

Litvanya  Düzenle

Lüksemburg  Düzenle

Macaristan  Düzenle

 
UNICEF Malezya Takımı

Malezya  Düzenle

Mali  Düzenle

Meksika  Düzenle

Mısır  Düzenle

Moğolistan  Düzenle

Namibya  Düzenle

Nepal  Düzenle

Nijerya  Düzenle

Norveç  Düzenle

Pakistan  Düzenle

Paraguay  Düzenle

Peru  Düzenle

Polonya  Düzenle

Portekiz  Düzenle

Romanya  Düzenle

Rusya  Düzenle

Sırbistan  Düzenle

Slovakya  Düzenle

Slovenya  Düzenle

St. Lucia  Düzenle

Şili  Düzenle

Tayland  Düzenle

Türkiye  Düzenle

Ukrayna  Düzenle

  • 2015 Nisan itibarıyla herhangi bir elçi bulunmamaktadır.

Uruguay  Düzenle

Venezuela  Düzenle

Vietnam  Düzenle

Yeni Zelanda  Düzenle

Yunanistan  Düzenle

Zimbabwe  Düzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Tetsuko Kuroyanagi". UNICEF. 21 Temmuz 2009. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  2. ^ "Harry Belafonte". UNICEF. 31 Ağustos 2010. 14 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Lord Richard Attenborough". UNICEF. 29 Nisan 2005. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  4. ^ "Sir Roger Moore". UNICEF. 2 Aralık 2010. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  5. ^ "Nana Mouskouri". UNICEF. 13 Mart 2009. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  6. ^ "Leon Lai". UNICEF. 1 Haziran 2005. 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  7. ^ "Vanessa Redgrave". UNICEF. 2 Aralık 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  8. ^ "Judy Collins". UNICEF. 29 Nisan 2005. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  9. ^ "Maxim Vengerov". UNICEF. 21 Ocak 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  10. ^ "Susan Sarandon". UNICEF. 13 Mart 2009. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  11. ^ "Mia Farrow". UNICEF. 2 Haziran 2009. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  12. ^ "Sebastião Salgado". UNICEF. 29 Nisan 2005. 29 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  13. ^ "Femi Kuti". UNICEF. 29 Nisan 2005. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  14. ^ "Angélique Kidjo". UNICEF. 13 Mart 2009. 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  15. ^ "Whoopi Goldberg". UNICEF. 28 Temmuz 2009. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  16. ^ "Shakira Mebarak". UNICEF. 15 Mart 2010. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  17. ^ "Ricky Martin". UNICEF. 24 Ağustos 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  18. ^ "Jackie Chan". UNICEF. 12 Mart 2010. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  19. ^ "Lang Lang". UNICEF. 23 Ağustos 2010. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  20. ^ "Danny Glover". UNICEF. 29 Kasım 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  21. ^ "Amitabh Bachchan". UNICEF. 24 Ocak 2011. 6 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  22. ^ "David Beckham". UNICEF. 14 Nisan 2010. 31 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  23. ^ "HM Queen Rania". UNICEF. 24 Ocak 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  24. ^ "Gavin Rajah". UNICEF. 5 Mart 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  25. ^ a b "Berliner Philharmoniker". UNICEF. 5 Mart 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  26. ^ "Ishmael Beah". UNICEF. 19 Ocak 2011. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  27. ^ "Myung-Whun Chung". UNICEF. 11 Ocak 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  28. ^ "http://www.unicef.org/people/people_regionalambassadors.html". UNICEF.  |başlık= dış bağlantı (yardım);
  29. ^ "Maria Guleghina". UNICEF. 8 Temmuz 2009. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  30. ^ "Orlando Bloom". UNICEF. 14 Ocak 2010. 14 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  31. ^ "Leo Messi". UNICEF. 19 Temmuz 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  32. ^ "Yuna Kim". UNICEF. 18 Ekim 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  33. ^ Niles, Chris (29 Mart 2011). "Liam Neeson becomes UNICEF's newest Goodwill Ambassador". New York: UNICEF. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  34. ^ "Tennis ace Serena Williams appointed UNICEF's newest Goodwill Ambassador" (Basın açıklaması). New York: UNICEF. 20 Eylül 2011. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  35. ^ "Katy Perry is UNICEF's newest Goodwill Ambassador". UNICEF. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2013. 
  36. ^ "Danny Kaye". UNICEF. 28 Kasım 2011. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  37. ^ "Sir Peter Ustinov". UNICEF. 6 Temmuz 2009. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  38. ^ "Audrey Hepburn". UNICEF. 14 Ekim 2004. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  39. ^ "Youssou N'Dour". UNICEF. 18 Mayıs 2009. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  40. ^ "Johann Olav Koss". UNICEF. 4 Kasım 2009. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  41. ^ "Vendela Thommessen". UNICEF. 29 Nisan 2005. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  42. ^ "George Weah". UNICEF. 5 Kasım 2009. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  43. ^ "Jessica Lange". UNICEF. 6 Haziran 2006. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  44. ^ Dolan, Sabine (3 Nisan 2006). "UNICEF's newest Goodwill Ambassador, tennis star Roger Federer, hits an ace for children". New York: UNICEF. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  45. ^ "Actor and producer Aamir Khan appointed UNICEF Ambassador in" (Basın açıklaması). New Delhi: UNICEF. 8 October 2014. 
  46. ^ a b c d e f g h i j k l m n "Regional Ambassadors". UNICEF. 26 Ocak 2014. 5 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2014. 
  47. ^ Mullard, Susanna (27 Haziran 2007). "Madagascar rap star Name Six appointed first-ever Junior Goodwill Ambassador". UNICEF. 13 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  48. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dy dx dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl gm gn go gp gq gr gs gt gu gv gw gx gy gz ha hb hc hd he hf hg hh hi hj hk hl hm hn ho hp hq hr hs ht hu hv hw hx hy hz ia ib ic id ie if ig ih ii ij ik il im in io ip iq ir is it iu iv iw ix iy iz ja jb jc jd je jf jg jh ji jj jk jl jm jn jo jp jq jr js jt ju jv jw jx jy jz ka kb kc kd ke kf kg kh ki kj kk kl km kn ko kp kq kr ks kt ku kv kw kx ky kz la lb lc ld le lf lg lh li lj lk ll lm ln lo lp "National ambassadors". UNICEF. 3 Şubat 2012. 1 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2012. 
  49. ^ "Goodwill Ambassador". unicef.org. 8 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016. 
  50. ^ UNICEF (3 Aralık 2013). "Katy Perry - Unconditionally - UNICEF Goodwill Ambassador - UNICEF". 27 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2017. 
  51. ^ rahejaweb. "Goodwill Ambassador". BuzzFeed Community. 30 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2017. 
  52. ^ "UNICEF UK'S NEWEST AMBASSADOR RITA ORA TO PERFORM EXCLUSIVE HALF TIME GIG AT SOCCER AID FOR UNICEF ON 16TH JUNE". UNICEF UK. 3 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2019. 
  53. ^ Hanan Fadili, Fans. "Hanane El-Fadili, ambassadrice de Bonne volonté de l'UNICEF au Maroc" (Fransızca). Yawatani.com. 9 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2012. 
  54. ^ "Super Junior's Choi Si-won named special rep for UNICEF Korean Committee". koreatimes. 10 Kasım 2015. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  55. ^ "Choi Siwon and Na Jaemin join a cast of stars to celebrate World Children's Day across the world". unicef. 15 Kasım 2018. Erişim tarihi: 23 Ocak 2019. 
  56. ^ "UNICEF appoints Daei GMCJ goodwill harbinger", IRNA, 1 September 2001, erişim tarihi: 29 June 2018 
  57. ^ INFORM.KZ. "Chess player Dinara Saduakassova becomes UNICEF Goodwill Ambassador". www.inform.kz (Rusça). 19 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2018. 
  58. ^ "Goodwill Ambassador". UNICEF.org. 14 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2017. 
  59. ^ "Lisa Surihani teruja dilantik duta UNICEF" (Malayca). Utusan Malaysia. 22 Şubat 2017. 2 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2017. 
  60. ^ "National | UNICEF People | UNICEF". 1 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  61. ^ https://www.unicef.pl/O-nas/Nasz-zespol/Ambasadorowie-Dobrej-Woli-UNICEF/Agnieszka-Radwanska
  62. ^ "Model Vu Nguyen Ha Anh appointed UNICEF Viet Nam National Goodwill Ambassador" (Basın açıklaması). Hanoi: UNICEF. 18 August 2010. Erişim tarihi: 21 February 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle