Ana menüyü aç

UEFA Şampiyonlar Ligi istatistikleri ve rekorları listesi

Vikimedya liste maddesi

Genel istatistiklerDüzenle

Kulüplere göreDüzenle

Takım Şampiyonluk İkincilik Kazandığı yıl(lar) İkinci olduğu yıl(lar)
  Real Madrid 13 3 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 1962, 1964, 1981
  Milan 7 4 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007 1958, 1993, 1995, 2005
  Liverpool 6 3 1977, 1978, 1981, 1984, 2005, 2019 1985, 2007, 2018
  Bayern München 5 5 1974, 1975, 1976, 2001, 2013 1982, 1987, 1999, 2010, 2012
  Barcelona 5 3 1992, 2006, 2009, 2011, 2015 1961, 1986, 1994
  Ajax 4 2 1971, 1972, 1973, 1995 1969, 1996
  Manchester United 3 2 1968, 1999, 2008 2009, 2011
  Internazionale 3 2 1964, 1965, 2010 1967, 1972
  Juventus 2 7 1985, 1996 1973, 1983, 1997, 1998, 2003, 2015, 2017
  Benfica 2 5 1961, 1962 1963, 1965, 1968, 1988, 1990
  Nottingham Forest 2 0 1979, 1980 -
  Porto 2 0 1987, 2004 -
  Celtic 1 1 1967 1970
  Hamburg 1 1 1983 1980
  Steaua București 1 1 1986 1989
  Olympique de Marseille 1 1 1993 1991
  Chelsea 1 1 2012 2008
  Borussia Dortmund 1 1 1997 2013
  Feyenoord 1 0 1970 -
  Aston Villa 1 0 1982 -
  PSV 1 0 1988 -
  Crvena Zvezda 1 0 1991 -

Ülkelere göreDüzenle

Ülke Şamp. İkincilik Şampiyon olan kulüpler İkinci olan kulüpler
  İspanya 18 11 Real Madrid (13), Barcelona (5) Real Madrid (3), Barcelona (3), Valencia (2), Atlético Madrid (3)
  İngiltere 13 9 Liverpool (6), Manchester United (3), Nottingham Forest (2), Aston Villa (1), Chelsea (1) Liverpool (3), Manchester United (2), Arsenal (1), Chelsea (1), Leeds United (1), Tottenham Hotspur (1)
  İtalya 12 16 Milan (7), Internazionale (3), Juventus (2) Juventus (7), Milan (4), Internazionale (2), Fiorentina (1), Roma (1), Sampdoria (1)
  Almanya[nb 1] 7 10 Bayern Münih (5), Borussia Dortmund (1), Hamburg (1) Bayern Münih (5), Bayer Leverkusen (1), Borussia Mönchengladbach (1), Eintracht Frankfurt (1), Hamburg (1), Borussia Dortmund (1)
  Hollanda 6 2 Ajax (4), Feyenoord (1), PSV (1) Ajax (2)
  Portekiz 4 5 Benfica (2), Porto (2) Benfica (5)
  Fransa 1 5 Marsilya (1) Reims (2), Marsilya (1), Monaco (1),[nb 2] Saint-Étienne (1)
  İskoçya 1 1 Celtic (1) Celtic (1)
  Romanya 1 1 Steaua Bükreş (1) Steaua Bükreş (1)
  Sırbistan 1 1 Crvena Zvezda (1) Partizan (1)
  Yunanistan 0 1 - Panathinaikos (1)
  Belçika 0 1 - Club Brugge (1)
  İsveç 0 1 - Malmö FF (1)

Şehirlere göreDüzenle

Şehir Şamp. İkincilik Şampiyon olan kulüpler İkinci olan kulüpler
  Madrid 13 6 Real Madrid (13) Real Madrid (3), Atlético Madrid (3)
  Milano 10 6 Milan (7), Internazionale (3) Milan (4), Internazionale (2)
  Liverpool 6 3 Liverpool (6) Liverpool (3)
  Münih 5 5 Bayern (5) Bayern (5)
  Barselona 5 3 Barcelona (5) Barcelona (3)
  Amsterdam 4 2 Ajax (4) Ajax (2)
  Manchester 3 2 Manchester United (3) Manchester United (2)
  Torino 2 7 Juventus (2) Juventus (7)
  Lizbon 2 5 Benfica (2) Benfica (5)
  Porto 2 0 Porto (2)
  Nottingham 2 0 Nottingham Forest (2)
  Londra 1 3 Chelsea (1) Chelsea (1), Arsenal (1), Tottenham Hotspur (1)
  Marsilya 1 1 Marsilya (1) Marsilya (1)
  Glasgow 1 1 Celtic (1) Celtic (1)
  Bükreş 1 1 Steaua Bükreş (1) Steaua Bükreş (1)
  Hamburg 1 1 Hamburg (1) Hamburg (1)
  Belgrad 1 1 Crvena Zvezda (1) Partizan (1)
  Dortmund 1 1 Borussia (1) Borussia (1)
  Eindhoven 1 0 PSV (1)
  Birmingham 1 0 Aston Villa (1)
  Rotterdam 1 0 Feyenoord (1)
  Valensiya 0 2 Valencia (2)
  Reims 0 2 Stade de Reims (2)
  Monako 0 1 Monaco (1)
  Leverkusen 0 1 Bayer Leverkusen (1)
  Genoa 0 1 Sampdoria (1)
  Roma 0 1 Roma (1)
  Malmö 0 1 Malmö FF (1)
  Brugge 0 1 Club Brugge (1)
  Mönchengladbach 0 1 Borussia (1)
  Saint-Étienne 0 1 Saint-Étienne (1)
  Leeds 0 1 Leeds United (1)
  Atina 0 1 Panathinaikos (1)
  Frankfurt 0 1 Eintracht (1)
  Floransa 0 1 Fiorentina (1)

Şampiyonlar Ligi'ne katılan kulüplerDüzenle

İstatistik hazırlanırken Şampiyonlar Ligi'nin grup mücadelelerinde yer alan kulüpler baz alınmıştır.

Ülke Kulüp sayısı Kulüpler
  İspanya 13 Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Barcelona, RC Celta de Vigo, Deportivo La Coruña, Málaga, Mallorca, Real Betis, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla, Valencia, Villarreal
  Almanya 10 Bayer Leverkusen, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Hamburg, Hertha Berlin, Kaiserslautern, Schalke, Stuttgart, Werder Bremen, Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach
  Fransa 10 Auxerre, Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marsilya, Monaco, Montpellier, Nantes, Paris Saint-Germain
  İngiltere 9 Arsenal, Blackburn Rovers, Chelsea, Leeds United, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Newcastle United, Tottenham Hotspur
  İtalya 9 Fiorentina, Internazionale, Juventus, Lazio, Milan, Napoli, Parma, Roma, Udinese
  Hollanda 7 Ajax, AZ, Feyenoord, Heerenveen, PSV, Twente, Willem II
  Belçika 5 Anderlecht, Club Brugge, Lierse, Racing Genk, R. Standard de Liège
  Portekiz 5 Benfica, Boavista, Braga, Porto, Sporting CP
  Rusya 5 CSKA Moskova, Lokomotif Moskova, Rubin Kazan, Spartak Moskova, Zenit Petersburg
  Türkiye 5 Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor
  İsviçre 4 Basel, Grasshopper, Thun, Zürich
  Romanya 4 CFR Cluj, Steaua Bükreş, Unirea Urziceni, Oțelul Galați
  Avusturya 4 Austria Wien, Rapid Wien, Red Bull Salzburg, Sturm Graz
  Danimarka 4 AaB, Brøndby, Kopenhag, Nordsjælland
  Yunanistan 3 AEK Atina, Olympiacos, Panathinaikos
  İsrail 3 Hapoel Tel Aviv, Makkabi Hayfa, Makkabi Tel Aviv
  Slovakya 3 Košice, Petržalka, Žilina
  İsveç 3 AIK, Helsingborg, IFK Göteborg
  Çek Cumhuriyeti 3 Slavia Praha, Sparta Prag, Viktoria Plzeň
  Hırvatistan 2 Dinamo Zagreb, Hajduk Split
  Kıbrıs 2 Anorthosis, APOEL
  Macaristan 2 Debrecen, Ferencváros
  Norveç 2 Molde, Rosenborg
  Polonya 2 Legia Warszawa, Widzew Łódź
  İskoçya 2 Celtic, Rangers
  Ukrayna 2 Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk
  Beyaz Rusya 1 BATE
  Bulgaristan 1 Levski Sofya
  Finlandiya 1 HJK Helsinki
  Sırbistan 1 Partizan
  Azerbaycan 1 Karabağ
  Slovenya 1 Maribor

Yarı final görünümüDüzenle

Takım Yarı finale kaldığı
sezon sayısı
Yarı finale çıktığı sezonlar
  Real Madrid 29 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1962, 1964, 1966, 1968, 1973, 1976, 1980, 1981, 1987, 1988, 1989, 1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
  Bayern Münih 19 1974, 1975, 1976, 1981, 1982, 1987, 1990, 1991, 1995, 1999, 2000, 2001, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018
  Barcelona 17 1960, 1961, 1975, 1986, 1992, 1994, 2000, 2002, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2019
  Milan 13 1956, 1958, 1963, 1969, 1989, 1990, 1993, 1994, 1995, 2003, 2005, 2006, 2007
  Manchester United 12 1957, 1958, 1966, 1968, 1969, 1997, 1999, 2002, 2007, 2008, 2009, 2011
  Juventus 12 1968, 1973, 1978, 1983, 1985, 1996, 1997, 1998, 1999, 2003, 2015, 2017
  Liverpool 11 1965, 1977, 1978, 1981, 1984, 1985, 2005, 2007, 2008, 2018, 2019
  Ajax 9 1969, 1971, 1972, 1973, 1980, 1995, 1996, 1997, 2019
  Internazionale 8 1964, 1965, 1966, 1967, 1972, 1981, 2003, 2010
  Benfica 8 1961, 1962, 1963, 1965, 1968, 1972, 1988, 1990
  Chelsea 7 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2012, 2014
  Atlético Madrid 6 1959, 1971, 1974, 2014, 2016, 2017
  Monaco 4 1994, 1998, 2004, 2017
  Borussia Dortmund 4 1964, 1997, 1998, 2013
  Crvena Zvezda 4 1957, 1971, 1991, 1992
  Celtic 4 1967, 1970, 1972, 1974
  PSV 3 1976, 1988, 2005
  Porto 3 1987, 1994, 2004
  Leeds United 3 1970, 1975, 2001
  Dinamo Kiev 3 1977, 1987, 1999
  Panathinaikos 3 1971, 1985, 1996
  Marsilya 3 1990, 1991, 1993
  Steaua Bükreş 3 1986, 1988, 1989
  Hamburg 3 1961, 1980, 1983
  Tottenham Hotspur 2 1962, 2019
  Roma 2 1984, 2018
  Arsenal 2 2006, 2009
  Valencia 2 2000, 2001
  IFK Göteborg 2 1986, 1993
  Anderlecht 2 1982, 1986
  CSKA Sofya 2 1967, 1982
  Nottingham Forest 2 1979, 1980
  Borussia Mönchengladbach 2 1977, 1978
  Zürich 2 1964, 1977
  Saint-Étienne 2 1975, 1976
  Feyenoord 2 1963, 1970
  Stade de Reims 2 1956, 1959
  Manchester City 1 2016
  Schalke 04 1 2011
  Olimpik Lyon 1 2010
  Villarreal 1 2006
  RC Deportivo de La Coruña 1 2004
  Bayer Leverkusen 1 2002
  Nantes 1 1996
  Paris Saint-Germain 1 1995
  Sampdoria 1 1992
  Sparta Prag 1 1992
  Spartak Moskova 1 1991
  Galatasaray 1 1989
  Girondins de Bordeaux 1 1985
  Dundee United 1 1984
  Dinamo Bükreş 1 1984
  Real Sociedad 1 1983
  Widzew Łódź 1 1983
  Aston Villa 1 1982
  Malmö FF 1 1979
  Köln 1 1979
  Austria Wien 1 1979
  Club Brugge 1 1978
  Újpest 1 1974
  Derby County 1 1973
  Legia Warszawa 1 1970
  Spartak Trnava 1 1969
  Dukla Prag 1 1967
  Partizan 1 1966
  Gyõri ETO 1 1965
  Dundee 1 1963
  R. Standard de Liège 1 1962
  Rapid Wien 1 1961
  Eintracht Frankfurt 1 1960
  Rangers 1 1960
  Young Boys 1 1959
  Vasas 1 1958
  Fiorentina 1 1957
  Hibernian 1 1956

Diğer rekorlarDüzenle

Angelo Moratti ve Massimo Moratti başkanlığında ayrı ayrı kupa kazanan Internazionale, baba ve oğlunun başkan olarak kupa kazandığı tek takımdır. Bu şampiyonluklar 1963-64, 1964-65 ve 2009-10 sezonlarında kazanılmıştır.

Yenilmezlik serileriDüzenle

Final başarı oranlarıDüzenle

Şimdiye kadar sadece iki kulüp Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi'nde birden fazla final oynayıp, tüm finalleri kazanma başarısı göstermiş ve %100 başarı oranı yakalamıştır.

 
  UEFA üyesi olup grup maçlarına kulüp göndermiş ülkeler.
  UEFA üyesi olup grup maçlarına kulüp gönderememiş ülkeler.
  UEFA üyesi olmayan ülkeler.

Dört kulüpse finale çıkma başarısını bir kez göstermiş ve kupayı kazanmıştır.

Ayrıca sadece üç kulüp çıktığı tüm finallerde mağlup olmuştur.

KatılımlarDüzenle

En farklı skorlarDüzenle

Aşağıdaki istatistik Şampiyon Kulüpler Kupası'nda en az on farklı galibiyetleri içeren skorlar baz alınarak oluşturulmuştur.

Aşağıdaki istatistik geçerli Şampiyonlar Ligi formatındaki 8-0'lık galibiyetler baz alınarak oluşturulmuştur.

Aşağıdaki istatistik geçerli Şampiyonlar Ligi formatındaki 7-1'lik galibiyetler baz alınarak oluşturulmuştur.

Aşağıdaki istatistik geçerli Şampiyonlar Ligi formatındaki 10-0'lık galibiyet baz alınarak oluşturulmuştur.

ÜlkelerDüzenle

Şimdiye kadar dört ülkenin takımları finalde karşı karşıya gelmiştir.

ŞehirlerDüzenle

Manchester, Manchester United
Liverpool, Liverpool
Nottingham, Nottingham Forest
Birmingham, Aston Villa
Londra, Chelsea
  • Şimdiye kadar aynı şehrin takımları arasında sadece beş karşılaşma oynanmıştır:
1958-59 Real Madrid vs Atlético Madrid (Yarı final.)
2002-03 Internazionale vs Milan (Yarı final.)
2003-04 Chelsea vs Arsenal (Çeyrek final.)
2004-05 Internazionale vs Milan (Çeyrek final.)
2013-14 Real Madrid vs Atletico Madrid (Final)

Grup mücadelesi rekorlarıDüzenle

6 galibiyetDüzenle

Bugüne kadar sadece beş takım grup mücadeleleri boyunca tüm maçlarını kazanmayı başardı.

6 beraberlikDüzenle

Turnuva tarihinde sadece bir takım tüm grup karşılaşmalarını beraberlikle tamamladı.

6 mağlubiyetDüzenle

Şampiyonlar Ligi tarihinde on iki takım altı grup maçını da yenilgiyle tamamlayarak kupadan elendi.

Allianz Arena SerisiDüzenle

Allianz Arena'da oynanan tüm finalleri kazanan takımlar ilk kez şampiyon olmuşlardır

FutbolcularDüzenle

Carlo Ancelotti
Futbolcu olarak: 1988-89 ve 1989-90 Milan
Teknik direktör olarak: 2002-03, 2006-07 Milan ve 2014 Real Madrid
Pep Guardiola
Futbolcu olarak: 1991-92 FC Barcelona
Teknik direktör olarak: 2008-09 ve 2010-11 FC Barcelona
Frank Rijkaard
Futbolcu olarak: 1988-89 ve 1989-90 Milan, 1994-95 Ajax
Teknik direktör olarak: 2005-06 Barselona
Miguel Munoz
Futbolcu olarak: 1955-56 ve 1956-57 Real Madrid
Teknik direktör olarak: 1959-60 ve 1965-66 Real Madrid Zinedine Zidane

Futbolcu olarak: 2001-2002 Real Madrid

Teknik direktör olarak: 2015-2016 ve 2016-2017 Real Madrid
  • Baba oğul şampiyonluk kazanan futbolcular;
Manuel Sanchiz Martinez: 1965-66
Manuel Sanchiz Hontiyuelo: 1997-98, 1999-00
Cesare Maldini: 1962-63
Paolo Maldini: 1988-89, 1989-90, 1993-94, 2002-03, 2006-07
Carles Busquets: 1991-92
Sergio Busquets: 2008-09
Bir maçta 5 gol atan futbolcular
# Ülke Futbolcu Tarih Oynadığı takım Rakip Skor Gol dakikaları
1   Lionel Messi 07.03.2012 FC Barcelona Bayer 04 Leverkusen 7-1   25,42,49,58,84'
2   Luiz Adriano 21.10.2014 Shakhtar Donetsk BATE Borisov 7-0   28,36,40,44,82'
Bir maçta 4 gol atan futbolcular
# Ülke Futbolcu Tarih Oynadığı takım Rakip Skor Gol dakikaları
1   Sándor Kocsis 02.03.1960 FC Barcelona Wolverhampton 5-2   29,44,60,74'
2   Ferenc Puskás 13.05.1960 Real Madrid E.Frankfurt 7-3   46,56,60,71'
3   Marco van Basten 06.10.1988 Milan Levski Sofya 5-2   2,13,42,83'
4   Simone Inzaghi 14.03.2000 Lazio Marsilya 5-1   17,37,38,71'
5   Dado Pršo 05.03.2003 Monaco RC Deportivo de La Coruña 8-3   26,30,45,49'
6   Ruud Van Nistelrooy 03.11.2004 Manchester U. Sparta Prag 4-1   14,25,60,90'
7   Andriy Şevçenko 23.11.2005 Milan Fenerbahçe 4-0   16,52,70,76'
8   Lionel Messi 06 Nisan 2010 FC Barcelona Arsenal 4-1   21,37,42,88'
9   Mario Gomez 13.03.2012 Bayern Münih FC Basel 7-0   44,50,61,67'
10   Robert Lewandowski 24 Nisan 2013 Borussia Dortmund Real Madrid 4-1   8,50,55,66'

Tüm zamanların gol krallarıDüzenle

UEFA Şampiyonlar Ligi, 1992-93 ve 2012-13 sezonları arasıDüzenle

Eleme maçları baz alınmıştır.

Sıra Ülke Futbolcu Gol sayısı Oynanan maç Gol yüzdesi Avrupa'daki ilk maçı Kulüpleri
1   Cristiano Ronaldo 103 132 0.72 2002 Manchester United, Real Madrid
2   Lionel Messi 94 107 0.80 2004 Barcelona
3   Raúl González 71 142 0.50 1995 Real Madrid, Schalke
4   Ruud van Nistelrooy 54 73 0.74 1998 PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburg
5   Thierry Henry 50 109 0.46 1995 Monaco, Arsenal, Barcelona
5   Andriy Şevçenko 48 100 0.48 1994 Dinamo Kiev, Milan, Chelsea, Dinamo Kiev
6   Filippo Inzaghi 44 78 0.56 1995 Parma, Juventus, Milan
7   Alessandro Del Piero 42 87 0.49 1993 Juventus
8   Didier Drogba 42 86 0.48 2003 Marsilya, Chelsea, Galatasaray
9   Fernando Morientes 33 93 0.35 1995 Real Madrid, Monaco, Liverpool, Valencia, Marsilya
10   David Trezeguet 29 58 0.50 1997 Monaco, Juventus
11   Roy Makaay 29 61 0.48 2000 Deportivo La Coruña, Bayern Münih
Kalın yazılmış oyuncular = Aktif olarak profesyonel futbolun içinde.

UEFA Şampiyonlar Ligi/Şampiyon Kulüpler KupasıDüzenle

Eleme maçları baz alınmıştır.

Sıra Ülke Futbolcu Gol sayısı Oynanan maç Gol yüzdesi Avrupa'daki ilk maçı Kulüpleri
1   Raúl 71 142 0.50 1995 Real Madrid, Schalke
2   Ruud van Nistelrooy 62 88 0.70 1998 PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburg
3   Andriy Şevçenko 59 115 0.51 1994 Dinamo Kiev, Milan, Chelsea, Milan, Dinamo Kiev
4   Thierry Henry 51 113 0.45 1996 Monaco, Arsenal, Barcelona
5   Alfredo di Stéfano 49 58 0.85 1955 Real Madrid
6   Filippo Inzaghi 48 82 0.59 1995 Parma, Juventus, Milan
7   Eusébio 46 64 0.72 1961 Benfica
8   Alessandro Del Piero 44 93 0.47 1995 Juventus
9   Fernando Morientes 39 104 0.38 1997 Real Madrid, Liverpool, Valencia, Monaco, Marsilya
10   Gerd Müller 34 35 0.97 1967 Bayern Münih
Kalın yazılmış oyuncular = Aktif olarak profesyonel futbolun içinde.

Tüm zamanların en çok forma giyen futbolcularıDüzenle

Sadece on sekiz futbolcu Şampiyonlar Ligi'nde 100'den fazla karşılaşmada forma giymiştir: Raúl, Roberto Carlos, Andriy Şevçenko, Paolo Maldini, David Beckham, Oliver Kahn, Luís Figo, Clarence Seedorf, Ryan Giggs, Paul Scholes, Thierry Henry, Gary Neville, Fernando Morientes, Iker Casillas, Xavi, Roar Strand veDeco.

On sekiz futbolcunun altısı ise kariyeri boyunca tek kulüpte oynamıştır;

UEFA Şampiyonlar Ligi/Şampiyon Kulüpler KupasıDüzenle

Eleme maçları baz alınmıştır.

Sıra Ülke Futbolcu Oynadığı maç Gol sayısı Gol yüzdesi Avrupa'daki ilk maçı Kulüpleri
1   Raúl 142 71 0.50 1995 Real Madrid, Schalke
2   Iker Casillas 141 0 0 1999 Real Madrid
3   Paolo Maldini 140 3 0.02 1985 Milan
4   Ryan Giggs 129 27 0.21 1993 Manchester United
5   Roberto Carlos 128 17 0.13 1996 Internazionale, Real Madrid, Fenerbahçe
6   Paul Scholes 121 25 0.21 1994 Manchester United
7   Clarence Seedorf 115 12 0.11 1992 Ajax, Real Madrid, Internazionale, Milan
8   Gary Neville 115 2 0.02 1993 Manchester United
9   Andriy Şevçenko 115 59 0.51 1994 Dinamo Kiev, Milan, Chelsea, Dinamo Kiev
10   Thierry Henry 114 51 0.45 1995 Arsenal, Barcelona
Kalın yazılmış oyuncular = Aktif olarak profesyonel futbolun içinde.

NotlarDüzenle

  1. ^ Alman yeniden birleşmesi öncesindeki Batı Almanya kulüplerinin istatistikleri de dahildir.
  2. ^ Monaco kulübü Monako'nun bir futbol kulübü olmasına rağmen, Fransız liglerinde oynadığından ötürü Fransız kulübü olarak sayılmıştır.[1]

KaynakçaDüzenle