Ana menüyü aç

UEFA Şampiyonlar Ligi gol kralları listesi

Vikimedya liste maddesi

Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi gol kralları, 1955'ten bu yana UEFA tarafından düzenlenen Şampiyonlar Ligi'nin sezonlara göre gol krallığı istatistiklerinin tutulduğu kapsamlı bir listedir.

Liste hazırlanırken eleme maçları dikkate alınmamış, grup maçlarından itibaren yapılan maçlar istatistiğe dahil edilmiştir. Turnuvanın ilk gol kralı Sırp Miloš Milutinović'tir. En çok gol krallığı yaşayan oyuncular ise 5'er kez ile Portekizli Cristiano Ronaldo ve Arjantinli Lionel Messi'dir. Bir sezonda en çok gol atarak gol kralı olan oyuncu 17 gol ile Cristiano Ronaldo'dur.

İçindekiler

Tüm zamanların en golcü futbolcuları (eleme turları hariç)Düzenle

Futbolcu Ülke Gol Maç Gol yüzdesi Yıllar Kulüpler
1 Cristiano Ronaldo   109 133 0.71 '03- Manchester United, Real Madrid
2 Lionel Messi   94 111 0.84 '05- Barcelona
3 Raúl   71 142 0.5 '95- Real Madrid, Schalke 04
4 Ruud van Nistelrooy   56 73 0.77 '98-09' PSV, Manchester United, Real Madrid
5 Karim Benzema   50 88 0.57 '04- Lyon, Real Madrid
= Thierry Henry   50 112 0.45 '97-10' Monaco, Arsenal, Barcelona
7 Alfredo Di Stéfano    49 58 0.84 '55-'64 Real Madrid
8 Andriy Şevçenko   48 100 0.48 '94-12' Dinamo Kyiv, Milan, Chelsea
= Zlatan Ibrahimović   48 119 0.4 '01- Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain
10 Eusébio   47 63 0.75 '61-'74 Benfica
11 Filippo Inzaghi   46 81 0.57 '97-12' Juventus, Milan
12 Didier Drogba   44 92 0.48 '03-15' Marseille, Chelsea, Galatasaray
13 Alessandro Del Piero   42 89 0.46 '95-09' Juventus
14 Thomas Müller   38 86 0.44 '08- Bayern München
15 Robert Lewandowski   37 58 0.64 '01- Borussia Dortmund, Bayern München
16 Ferenc Puskás    35 41 0.85 '56-'66 Budapest Honvéd, Real Madrid
17 Gerd Müller   34 35 0.97 '72-'77 Bayern München
18 Francisco Gento   32 88 0.36 '55-'69 Real Madrid
19 Samuel Eto'o   30 78 0.38 '98-' Mallorca, Barcelona, Internazionale, Chelsea
= Wayne Rooney   30 85 0.35 '04- Manchester United
= Kaká   30 86 0.35 '03-14' Milan, Real Madrid
= Fernando Morientes   30 88 0.34 '97-09' Real Madrid, Monaco, Liverpool, Valencia
23 David Trezeguet   29 58 0.5 '97-09' Monaco, Juventus
= Roy Makaay   29 61 0.48 '00-07' Deportivo de La Coruña, Bayern München
= Patrick Kluivert   29 71 0.41 '94-'06 Ajax, Barcelona, PSV
26 Jean-Pierre Papin   28 37 0.76 '89-'94 Marseille, Milan, Bayern München
= Ryan Giggs   28 141 0.2 '93-'14 Manchester United
28 Rivaldo   27 73 0.37 '97-07' Barcelona, Milan, Olympiakos, AEK
= Arjen Robben   27 93 0.29 '02- Chelsea, Real Madrid, Bayern München
30 Mario Gómez   26 44 0.59 '07- Stuttgart, Bayern München
31 Mário Jardel   25 46 0.54 '96-01' Porto, Galatasaray
= Sergio Agüero   25 42 0.6 '08- Atlético Madrid, Manchester City
= Robin van Persie   25 59 0.42 '04- Arsenal, Manchester United
= Hernán Crespo   25 65 0.38 '97-07' Parma Calcio 1913, Lazio, Internazionale, Chelsea, Milan
= Élber Giovane   25 69 0.36 '97-04' Bayern München, Lyon,
36 José Altafini    24 28 0.86 '59-76' Milan, Juventus
= Marco Simone   24 46 0.52 '89-01' Milan, AS Monaco
= Luís Figo   24 103 0.23 '97-09' Barcelona, Real Madrid, Internazionale
= Paul Scholes   24 124 0.19 '94-'13 Manchester United
40 Edinson Cavani   Uruguay 23 42[1] 0.55 2011- Napoli, Paris Saint-Germain FC
= Jari Litmanen   23 57 0.4 '93-'02 Ajax, Liverpool
= Frank Lampard   23 105 0.22 '01-15' Chelsea
43 Santillana   22 46 0.48 '71-'88 Real Madrid
44 José Augusto   21 33 0.64 '59-'71 Benfica
= Amancio   21 52 0.4 '55-'69 Real Madrid
= Steven Gerrard   21 73 0.29 '01-15' Liverpool
= Claudio Pizarro   21 73 0.29 '01- Bayern München, Werder Bremen
48 Romário   20 32 0.63 '87-'95 Barcelona, PSV
= Paul van Himst   Belçika 20 39[2] 0.51 1988-1995 Barcelona, PSV
= Luiz Adriano   20 41 0.49 '08- Şahtar Donetsk
= Sergiy Rebrov   21 43 0.49 '93-07' Dinamo Kyiv
= Nicolas Anelka   20 67 0.3 '98-'13 Real Madrid, Arsenal, Paris Saint-Germain, Chelsea
  Bold olanlar Aktif futbolculuk hayatı devam edenler

Gol krallarıDüzenle

Sezon Futbolcu Ülkesi Kulübü Gol sayısı
1955-56 Miloš Milutinović   Yugoslavya   Partizan 8
1956-57 Dennis Viollet   İngiltere   Manchester United 9
1957-58 Alfredo Di Stéfano   İspanya   Real Madrid 10
1958-59 Just Fontaine   Fransa   Stade de Reims 10
1959-60 Ferenc Puskás   Macaristan   Real Madrid 12
1960-61 José Águas   Portekiz   Benfica 11
1961-62 Alfredo Di Stéfano   İspanya   Real Madrid 7
Bent Løfqvist   Danimarka   Boldklubben 1913 7
Ferenc Puskás   İspanya   Real Madrid 7
Heinz Strehl   Batı Almanya   Nürnberg 7
Justo Tejada   İspanya   Real Madrid 7
1962-63 José Altafini   İtalya   Milan 14
1963-64 Vladica Kovačević   Yugoslavya   Partizan 7
Sandro Mazzola   İtalya   Internazionale 7
Ferenc Puskás   İspanya   Real Madrid 7
1964-65 Eusébio   Portekiz   Benfica 9
José Augusto Torres   Portekiz   Benfica 9
1965-66 Flórián Albert   Macaristan   Ferencváros 7
Eusébio   Portekiz   Benfica 7
1966-67 Jürgen Piepenburg   Doğu Almanya   Frankfurt 6
Paul Van Himst   Belçika   Anderlecht 6
1967-68 Eusébio   Portekiz   Benfica 6
1968-69 Denis Law   İskoçya   Manchester United 9
1969-70 Mick Jones   İngiltere   Leeds United 8
1970-71 Antonis Antoniadis   Yunanistan   Panathinaikos 10
1971-72 Antal Dunai II   Macaristan   Újpest 5
Lou Macari   İskoçya   Celtic 5
Silvester Takač   Yugoslavya   Standard de Liège 5
Johan Cruyff   Hollanda   Ajax 5
1972-73 Gerd Müller   Batı Almanya   Bayern München 11
1973-74 Gerd Müller   Batı Almanya   Bayern München 8
1974-75 Gerd Müller   Batı Almanya   Bayern München 5
Eduard Markarov   SSCB   Ararat Erivan 5
1975-76 Jupp Heynckes   Batı Almanya   Borussia Mönchengladbach 7
1976-77 Gerd Müller   Batı Almanya   Bayern München 5
Franco Cucinotta   İtalya   Zürich 5
1977-78 Allan Simonsen   Danimarka   Borussia Mönchengladbach 5
1978-79 Claudio Sulser   İsviçre   Grasshopper 11
1979-80 Søren Lerby   Danimarka   Ajax 10
1980-81 Terry McDermott   İngiltere   Liverpool 6
Graeme Souness   İskoçya   Liverpool 6
Karl-Heinz Rummenigge   Batı Almanya   Bayern München 6
1981-82 Dieter Hoeness   Batı Almanya   Bayern München 7
1982-83 Paolo Rossi   İtalya   Juventus 6
1983-84 Viktor Sokol   SSCB   Dinamo Minsk 6
1984-85 Torbjorn Nilsson   İsveç   Göteborg 7
Michel Platini   Fransa   Juventus 7
1985-86 Torbjorn Nilsson   İsveç   Göteborg 7
1986-87 Borislav Cvetkovic   Yugoslavya   Crvena Zvezda 7
1987-88 Jean-Marc Ferreri   Fransa   Bordeaux 4
Gheorghe Hagi   Romanya   Steaua București 4
Rabah Madjer   Cezayir   Porto 4
Ally McCoist   İskoçya   Rangers 4
Petar Novak   Çekoslovakya   Sparta Praha 4
Jose Miguel Gonzalez   İspanya   Real Madrid 4
Rui Águas   Portekiz   Benfica 4
1988-89 Marco van Basten   Hollanda   Milan 10
1989-90 Romário   Brezilya   PSV 6
Jean-Pierre Papin   Fransa   Olympique de Marseille 6
1990-91 Peter Pacult   Avusturya   Tirol Innsbruck 6
Jean-Pierre Papin   Fransa   Olympique de Marseille 6
1991-92 Sergei Yuran   Ukrayna   Benfica 7
Jean-Pierre Papin   Fransa   Olympique de Marseille 7
1992-93 Romário   Brezilya   PSV 7
1993-94 Hristo Stoiçkov   Bulgaristan   Barcelona 5
1994-95 George Weah   Liberya   Paris Saint-Germain 7
1995-96 Jari Litmanen   Finlandiya   Ajax 9
1996-97 Alessandro Del Piero   İtalya   Juventus 7
1997-98 Alessandro Del Piero   İtalya   Juventus 10
1998-99 Andriy Şevçenko   Ukrayna   Dinamo Kyiv 8
1999-00 Mário Jardel   Brezilya   Porto 10
Rivaldo   Brezilya   Barcelona 10
Raúl   İspanya   Real Madrid 10
2000-01 Andriy Şevçenko   Ukrayna   Milan 9
2001-02 Ruud van Nistelrooy   Hollanda   Manchester United 10
2002-03 Ruud van Nistelrooy   Hollanda   Manchester United 12
2003-04 Fernando Morientes   İspanya   Monaco 9
2004-05 Ruud van Nistelrooy   Hollanda   Manchester United 8
2005-06 Andriy Şevçenko   Ukrayna   Milan 9
2006-07 Kaká   Brezilya   Milan 10
2007-08 Cristiano Ronaldo   Portekiz   Manchester United
8
2008-09 Lionel Messi   Arjantin   Barcelona
9
2009-10 Lionel Messi   Arjantin   Barcelona
8
2010-11 Lionel Messi   Arjantin   Barcelona
12
2011-12 Lionel Messi   Arjantin   Barcelona
14
2012-13 Cristiano Ronaldo   Portekiz   Real Madrid
12
2013-14 Cristiano Ronaldo   Portekiz   Real Madrid
17
2014-15 Cristiano Ronaldo   Portekiz   Real Madrid
10
Lionel Messi   Arjantin   Barcelona
Neymar   Brezilya   Barcelona
2015-16 Cristiano Ronaldo   Portekiz   Real Madrid
16
2016-17 Cristiano Ronaldo   Portekiz   Real Madrid
12
2017-18 Cristiano Ronaldo   Portekiz   Real Madrid
15
2018-19 Lionel Messi   Arjantin   Barcelona
12

Kulüplere göreDüzenle

# Kulüp Gol kralı
sayısı
Toplam gol
sayısı
Sezonlar
1   Real Madrid 12 132 1958, 1960, 1962*, 1964*, 1988*, 2000*, 2013, 2014, 2015*, 2016, 2017, 2018
2   Barcelona[nb 1] 9 90 1994, 2000*, 2009, 2010, 2011, 2012, 2015*, 2019
3   Bayern München 6 42 1973, 1974, 1975*, 1977*, 1981*, 1982
  Benfica 6 44 1961, 1965, 1966*, 1968, 1988*, 1992*
  Manchester United 6 56 1957, 1969, 2002, 2003, 2005, 2008
6   Milan 5 52 1963, 1989, 2001, 2006, 2007
7   Juventus 4 30 1983, 1985*, 1997, 1998
8   Olympique de Marseille 3 19 1990*, 1991*, 1992*
9   Partizan 2 15 1956, 1964*
  Borussia Mönchengladbach 2 12 1976, 1978
  Göteborg 2 14 1985*, 1986
  PSV 2 13 1990*, 1993
  Ajax 2 19 1980, 1996
  Porto 2 14 1988*, 2000*
  • * O sezon iki veya daha fazla futbolcu gol krallığını paylaştı.

Milliyetlere göreDüzenle

Ülke Toplam Gol Sezonlar
  Portekiz[nb 2] 13 136 1961, 1965*, 1965*, 1966*, 1968, 1988*, 2008, 2013, 2014, 2015*, 2016, 2017, 2018
  Arjantin 8 82 1958, 1962* 2009, 2010, 2011, 2012, 2015*, 2019
  Almanya[nb 3] 8 56 1962*, 1973, 1974, 1975*, 1976, 1977*, 1981*, 1982
  İspanya[nb 4] 7 58 1962*, 1962*, 1964*, 1988*, 2000*, 2000-01, 2004
  Brezilya 6 53 1990*, 1993, 2000*, 2000*, 2007, 2015*
  Fransa 6 40 1959, 1985*, 1988*, 1990*, 1991*, 1992*
  Hollanda 5 48 1989, 1994*, 2002, 2003, 2005
  İtalya 5 42 1963, 1964*, 1977*, 1983, 1998
  Macaristan 5 38 1960, 1962*, 1964*, 1966*, 1972*
  Yugoslavya 5 32 1956, 1964*, 1972*, 1987, 1997*
  İskoçya 4 24 1969, 1972*, 1981*, 1988*
  Ukrayna 3 24 1992*, 1999*, 2006
  İngiltere 3 23 1957, 1970, 1981*
  Danimarka 3 22 1962*, 1978, 1980
  İsveç 2 14 1985*, 1986
  Sovyetler Birliği 2 11 1975*, 1984
  • * İki veya daha fazla oyuncu ile beraber gol kralı olanlar.

Futbolculara göreDüzenle

Sıra Ülkesi Oyuncu Toplam Gol/Maç Sezon
1   Cristiano Ronaldo 7 90 2008, 2013, 2014, 2015*, 2016, 2017, 2018
2   Lionel Messi 6 65 2009, 2010, 2011, 2012, 2015*, 2019
3   Gerd Müller 4 29 1972-73, 1973-74, 1974-75*, 1976-77*
4   Ruud van Nistelrooy 3 30 2001-02, 2002-03, 2004-05
    Ferenc Puskás[nb 5] 3 26 1959-60, 1961-62*, 1963-64*
  Eusébio 3 22 1964-65*, 1965-66*, 1967-68
  Jean-Pierre Papin 3 19 1989-90*, 1990-91*, 1991-92*
9
  Andriy Şevçenko 2 17 1998-99*, 2005-06
    Alfredo Di Stéfano[nb 6] 2 17 1957-58, 1961-62*
  Raúl 2 17 1999-00*, 2000-01
  Torbjörn Nilsson 2 14 1984-85*, 1985-86
  Romário 2 13 1989-90*, 1992-93
  • * İki veya daha fazla oyuncu ile beraber gol kralı olanlar.
  Aktif futbolculuk hayatı devam edenler

NotDüzenle

  1. ^ 1964-65'te iki Barcelona'li oyuncu birden gol kralı olmuştur.
  2. ^ 1964-65'te iki Portekiz'li oyuncu birden gol kralı olmuştur.
  3. ^ Sadece Includes Batı Almanya'yı kapsar.
  4. ^ 1961-62'de üç İspanyol oyuncu birden gol kralı olmuştur.
  5. ^ Macaristan kökenli Puskás, sonradan İspanya vatandaşı olmuştur.
  6. ^ Arjantin kökenli Di Stéfano, sonradan İspanya vatandaşı olmuştur.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Edinson Cavani: Club matches". World Football. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 October 2016. 
  2. ^ "Paul van Himst: Club matches". World Football. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 October 2016.