Tuğrul Meteer

Türk dizi ve sinema oyuncusu

Tuğrul Meteer (d. 1954, Hatay), Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Tuğrul Meteer
Doğum1954 (68-69 yaşında)
Hatay, Türkiye
MilliyetTürk
VatandaşlıkTürkiye
MeslekOyuncu

Hayatı Değiştir

1977 yılında sinemaya başlamış ve günümüze kadar birçok projede yer almıştır. En bilindik rolleri arasında Gülden Karaböcek ile başrolleri paylaştığı Dilek Taşı sinema filmi ile, Cüneyt Arkın'ın oğlunu oynadığı Sevgili Oğlum, Belkıs Akkale ile oynadığı Kara Diken ve Küçük Emrah ile oynadığı Acıların Çocuğu bulunmaktadır.

Filmografi[1] Değiştir

  • 1976: Leş Kargaları
  • 1977: Baba Ocağı
  • 1977: Cemil Dönüyor
  • 1977: Sevgili Oğlum
  • 1978: Baba Kartal
  • 1978: Dilek Kutusu / Dilek Taşı
  • 1982: Yalan
  • 1984: Dost Yarası
  • 1985: Acıların Çocuğu
  • 1985: Katiller De Ağlar
  • 1986: Kara Diken
  • 1986: Korkusuz
  • 1986: Kumarbaz
  • 1986: Kısrak
  • 1986: Yar Etmem Seni
  • 1986: Ölüm Vuruşu
  • 1987: Ana Yüreği
  • 1987: Ezilenler
  • 1987: Kan Damlaları
  • 1987: Küçük Mutluluklar
  • 1987: Tapulu Irgat
  • 1987: Yemin
  • 1987: Yetimler Ahı
  • 1988: 077 Hızır - Acil Servis
  • 1988: Girdap / Çaba
  • 1989: Doktorlar
  • 1989: Güneşin Solduğu Gün
  • 1989: Serseri Aşıklar
  • 1989: Yılın Kadını
  • 1989: Şeytanın Kurbanları
  • 1990: Oyun Bozuldu
  • 1990: Pamuk Hemşire
  • 1992: Günün Faizi
  • 1992: Yağmurdan Kaçarken
  • 1992: Ödeşme
  • 1993: Arayış
  • 1993: Vatan Sağolsun
  • 1993: İbrahim Bin Ethem Hz. / İlahi Aşk
  • 1994: Aşklar Yalan Olmuş
  • 1994: Güneş Doğacak / Hidayete Erenler
  • 1994: Her Zaman Kalbimdesin
  • 1995: Bizim Ev
  • 1995: Polis Dosyası
  • 1995: Suikast / Harrani Hz.
  • 1995: İçerdekiler mi Dışardakiler mi
  • 1997: Aşk Çıkmazı
  • 1997: Böyle mi Olacaktı
  • 1997: Bücür Cadı
  • 2000: Hırsızın Oğlu
  • 2002: Hayal Avcıları
  • 2002: Hüzün Rüzgarları
  • 2002: Kardelen
  • 2003: Dilan
  • 2004: İhale
  • 2005: Hepimiz Kardeşiz
  • 2006: Hayalet Avcısı
  • 2007: Elveda
  • 2008: Geç Gelen Bahar
  • 2008: Karadır Kaşların
  • 2008: Kırmızı Işık
  • 2009: Sürgün Hayatlar
  • 2009: Çığlık Çığlığa Bir Sevda
  • 2011: İnsan Aldandı
  • 2016: Arka Sokaklar

Kaynakça Değiştir

  1. ^ "Sinematürk' te Tuğrul Meteer". 20 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2023. 

Dış bağlantılar Değiştir