Tory Lanez

Daystar Peterson (d. 27 Temmuz 1992), bilinen sahne adı ile Tory Lanez, Kanadalı hip hop sanatçısı. 2014'te Lost Cause mixtape albümüyle dikkatleri üzerine çeken şarkıcı "Say It" single'ıyla Billboard Hot 100 listesinde 23 numaraya yükseldi. 2015 yılında Mad Love Records ve Interscope Records ile anlaşma imzalayan şarkıcı ilk stüdyo albümü I Told You'yu 19 Ağustos 2016'da piyasaya sundu.[1]

Tory Lanez
Genel bilgiler
Doğum adı Daystar Peterson
Doğum 27 Temmuz 1992 (1992-07-27) (28 yaşında)
Brampton, Ontario, Kanada
Tarzlar
Meslekler
  • Rapçi
  • şarkıcı
  • söz yazarı
  • prodüktör
Etkin yıllar 2009–günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketler

DiskografiDüzenle

Stüdyo AlbümleriDüzenle

  • I Told You (2016)
  • Memories Don't Die (2018)
  • Love Me Now? (2018)
  • Chixtape 5 (2019)
  • The New Toronto 3 (2020)

EP AlbümleriDüzenle

  • Cruel Intensions (2015)
  • The Bag (2018)
  • International Fargo (2019)

Mixtape AlbümleriDüzenle

  • T.L 2 T.O (2009)
  • Playing for Keeps (2010)
  • Just Landed (2010)
  • One Verse One Hearse (2010)
  • Mr. 1 Verse Killah (2010)
  • Mr. Peterson (2011)
  • Chixtape (2011)
  • Swavey (2011)
  • Ignant Shit (2012)
  • Sincerely Tory (2012)
  • Conflicts of My Soul: The 416 Story (2013)
  • Chixtape II (2014)
  • Lost Cause (2014)
  • Chixtape III (2015)
  • The New Toronto (2015)
  • Chixtape IV (2017)
  • The New Toronto 2 (2017)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Lilah, Rose (10 Haziran 2016). "Tory Lanez - Luv (Prod. By Benny Blanco & Cashmere Cat) | Stream (New Song)". HotNewHipHop. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2016.