Tolga Karel

Türk dizi oyuncusu

Tolga Karel (doğum adı Tolga Önce,[2][3]) (d. 12 Ekim 1978, İstanbul), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu. Şarkı sözü yazarı ve besteci.

Tolga Karel
Doğum Tolga Önce
12 Ekim 1978 (1978-10-12) (43 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu, şarkıcı, şoför,
Etkin yıllar 1998-2016
Evlilik Günay Musayeva (2011-2015)
Sarah Scott (2016-)[1]
Çocuk(lar) 3

Karanlıktan gelen” ismini taşıyan film ile “Yaprak Dökümü” ve “Kanıt” gibi televizyon dizilerindeki başarılı performansıyla, sinema ve tiyatroculuk alanında yazdığı köşe yazıları ve Bulgaristan’da düzenlenen “Best Model” yarışmasından elde ettiği derece ile bilinir.

Tolga Karel, üniversite eğitimine İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi Fransız Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başladı. Bu bölüme iki sene devam ettikten sonra okulu bırakarak konservatuvarda okumaya karar verdi. Paris Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Tolga Karel, Sinematografi ve Drama alanlarında eğitim gördü. Ayrıca yine Paris’te sinema ve tiyatro eleştirmenliği alanında yüksek ihtisas yaptı.

2014'te Star TV'de yayınlanan Survivor'da ünlüler takımında 102 gün kaldıktan sonra 9 Haziran 2014 günü elenmiştir.

Oyunculuğu bırakıp 2016 yılından beri ABD'de tır şoförlüğü yapmaktadır.

FilmografiDüzenle

Tiyatro
Yıl Adı Rol Not
2008 Fırıldakzade Nuri Fırıldakzade Tiyatro
Sinema
Yıl Adı Rol Not
2015 Kod Adı: K.O.Z. Remzi Akkaya Sinema filmi
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
1999 Gece Şahinleri Cenk TV filmi
2000 Aşkın Bedeli Cem TV filmi
Evdeki Yabancı Tekin Dizi
2001 Şeytan Çıkmazı Çiko TV filmi
2005 Ödünç Hayat Renan Dizi
2006 Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen Karanlıktan Gelen Dizi
2009 Cin Geçidi Levent TV filmi
2010 Yavuz Sultan Selim Yavuz Sultan Selim TV filmi
2006-2010 Yaprak Dökümü Oğuz Ayhan Dizi
2012 Kanıt Komiser Yaman Dizi
Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Kasım Dizi
2016 Kalbimdeki Yabancı Ulaş TV filmi

AlbümDüzenle

  • Göçebe - 2003

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Tolga Karel ve Sarah Scotti evlendi". CNN Türk. 10 Mayıs 2016. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2016. 
  2. ^ Nurdan Akıner (14 Nisan 2001). "Bunlar da 'Turkish TANGO & CASH'". Milliyet. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2014. 
  3. ^ "Member List". MSG. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle