Ana menüyü aç

Tolga Karel

Türk dizi oyuncusu

Tolga Karel (d. Tolga Önce,[1][2][3] 1 Ekim 1978, İstanbul), Tolga Karel dizi, sinema ve tiyatro oyunculuğu ile tanınan Türk aktördür. Ayrıca şarkı sözü yazarlığı ve bestecilik de yapmıştır. “Karanlıktan gelen” ismini taşıyan film, başta “Yaprak Dökümü” olmak üzere ve “Kanıt” gibi televizyon dizilerindeki başarılı performansıyla internette fazlaca takip edilen sinema ve tiyatroculuk alanında yazdığı köşe yazıları ve Bulgaristan’da düzenlenen “Best Model” yarışmasından elde ettiği derece ile bilinir.

Tolga Karel
Doğum Tolga Önce
1 Ekim 1978 (1978-10-01) (41 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu, şarkıcı
Etkin yıllar 1999-günümüz
Evlilik Günay Musayeva (2011-2015)
Sarah Scott (2016-)
Çocuk(lar) Cihangir (d. 2012)

Tolga Karel üniversite eğitimine İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi Fransız Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde başlamıştır. Bu bölümde iki sene devam etmiş fakat sonra okulu bırakarak konservatuvarda okumaya karar vermiştir. Paris Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Tolga Karel Sinematografi ve Drama alanlarında eğitim görmüştür. Tolga Karel ayrıca yine Paris’te sinema ve tiyatro eleştirmenliği alanında yüksek ihtisas yapmıştır.

2014'te Star TV'de yayınlanan Survivor'da ünlüler takımında 102 gün kaldıktan sonra 9 Haziran 2014 günü elenmiştir.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2015 Kod Adı: K.O.Z. Remzi Akkaya Sinema filmi
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
1999 Gece Şahinleri Cenk TV filmi
2000 Aşkın Bedeli Cem TV filmi
Evdeki Yabancı Tekin Dizi
2001 Şeytan Çıkmazı Çiko TV filmi
2005 Ödünç Hayat Renan Dizi
2006 Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen Karanlıktan Gelen Dizi
2009 Cin Geçidi Levent TV filmi
2010 Yavuz Sultan Selim Yavuz Sultan Selim TV filmi
2006-2010 Yaprak Dökümü Oğuz Ayhan Dizi
2012 Kanıt Komiser Yaman Dizi
Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Kasım Dizi
2016 Kalbimdeki Yabancı Ulaş TV filmi

Özel hayatıDüzenle

2016 yılında Sarah Scotti ile evlendi.[4]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Biyografi". Sabah. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2014. 
  2. ^ Nurdan Akıner (14 Nisan 2001). "Bunlar da 'Turkish TANGO & CASH'". Milliyet. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2014. 
  3. ^ "Member List". MSG. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2015. 
  4. ^ "Tolga Karel ve Sarah Scotti evlendi". CNN Türk. 10 Mayıs 2016. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle