Ana menüyü aç

Timuçin Caymaz

Timuçin Caymaz,   (d. 1928, İstanbul - ö. 26 Şubat 1999, İstanbul)   tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Sanat hayatına 1946 yılında Ses Tiyatrosu'nda Halime operetinde sahneye çıkarak başlayan Timuçin Caymaz, Muammer Karaca Tiyatrosu, Şen Ses Opereti gibi topluluklarda çalıştı. Genellikle yardımcı oyuncu tiplemelerinde rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yaptı, birkaç filmde rol aldı. Mezarları eşi Mürüvvet Sim ile birlikte Zincirlikuyu Mezarlığı'dan 2015 yılında oğulları tarafından Pendik Şeyhli Mezarlığı'na nakledilmiştir.

FilmografisiDüzenle

  • Arkadaşlık Öldü mü? -1970
  • Kaldırım Çiçeği -1969
  • Nisan Yağmuru -1969
  • Alnımın Kara Yazısı -1968
  • Senede Bir Gün -1966
  • Nasreddin Hoca -1965
  • Şahane Züğürtler -1964
  • Sevda Sahilleri - 1956

Dış bağlantılarDüzenle