Thomas Anders

Bernd Weidung ya da sahne adıyla Thomas Anders (1 Mart 1963, Münstermaifeld), Alman şarkıcı. Modern Talking grubunun solisti olarak dünyaca tanınmıştır.

Thomas Anders
Genel bilgiler
Doğum adı Bernd Weidung
Unvanı Thomas Anders
Doğum 1 Mart 1963 (1963-03-01) (58 yaşında)
Batı Almanya Münstermaifeld, Batı Almanya
Tarzlar Pop, Pop rock, Dans pop, Caz
Meslekler Şarkıcı
Etkin yıllar 1980-günümüz
Müzik şirketi Teldec, East West, Polydor, BMG, Edel Records
İlişkili hareketler Modern Talking
Resmî site www.thomas-anders.com

Stockholm Marathon ve 2001 yapımı Muhle Dame Mord filmlerinde oynadı. Nora Balling ile 1985 ve 1999 arası evliydi. Nora ile evli olduğu dönemde eşinin soyadını da alarak ismini Bernd Weidung-Balling olarak değiştirmiştir. Şu anki eşi Claudia Hess ile 15 Temmuz 2000 tarihinde evlendi. Ondan Alexander Mick (d. 27 Haziran 2002) adında bir oğlu var.

Dogum yeri olan Koblenz'de yaşamaktadir.

Modern Talking adı altında Dieter Bohlen[1] ile birlikte 1984-1987 ve 1998-2003 yılları arasında sahne almış ve tüm dünyada (2003 BMG verilerine göre) 120 milyondan[2] fazla plak ve cd satarak sayısız altın ve platin plağa sahip olmuştur.

Diskografi (solo)Düzenle

AlbümlerDüzenle

  • 1989 Different (Teldec)
  • 1991 Whispers (East West)
  • 1992 Down On Sunset (Polydor)
  • 1993 When Will I See You Again (Polydor)
  • 1994 Barcos de Cristal (Polydor)
  • 1995 Souled (Polydor)
  • 1997 Live Concert (Panteon)
  • 2004 This Time (BMG)(#14 Almanya)
  • 2006 Songs Forever (Edel)(#43 Almanya)
  • 2009 Good Karma (İptal Edildi)
  • 2010 Strong (CDLand)(#2 Rusya)

SingleDüzenle

  • 1980 Judy (CBS)
  • 1980 Du weinst um ihn (CBS)
  • 1981 Es war die Nacht der ersten Liebe (CBS)
  • 1982 Ich will nicht dein Leben (Hansa Records)
  • 1983 Was macht das schon (Hansa Records)
  • 1983 Wovon träumst du denn (Hansa Records) (#16 Almanya)
  • 1983 Heißkalter Engel (Hansa Records)
  • 1984 Endstation Sehnsucht (Hansa Records)
  • 1984 Es geht mir gut heut' Nacht (Hansa Records)
  • 1989 Love Of My Own (Teldec)(#24 Almanya)
  • 1989 One Thing (Teldec)
  • 1989 Soldier (Teldec)
  • 1991 The Sweet Hello, The Sad Goodbye (East West)
  • 1991 Can't Give You Anything (But My Love) (East West)(#73 Almanya)
  • 1991 Can't Give You Anything But My Love remix(East West)
  • 1991 True Love (East West)
  • 1992 How Deep Is Your Love (Polydor)(#71 Almanya)
  • 1992 Standing Alone (Polydor)(#72 Almanya)
  • 1993 When Will I See You Again (Polydor)(#37 Almanya)
  • 1993 I'll Love You Forever (Polydor)(#79 Almanya)
  • 1993 I'll Love You Forever - Remiks (Polydor)
  • 1994 The Love In Me (Polydor)
  • 1994 The Love In Me - The Remixes (Polydor)
  • 1994 Road To Higher Love (Polydor)
  • 1995 Never Knew Love Like This Before (Polydor)
  • 1995 A Little Bit Of Lovin (Polydor)
  • 1995 Never Knew Love Like This Before - Remixes (Polydor)
  • 2003 Independent Girl (BMG) (#17 Almanya)(#6 Rusya)
  • 2004 King Of Love (BMG)(#37 Almanya)(#16 İspanya)(#1 Türkiye)
  • 2004 Tonight Is The Night(#60 Almanya)
  • 2004 Just Dream (BMG)(# 64 Almanya)
  • 2006 A Very Special Feeling (Charity single)
  • 2006 Songs That Live On Forever (Promo)
  • 2007 All Around The World (Promo)(#6 Türkiye)

Ortak ÇalışmalarDüzenle

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle