The Charlatans

Charlatans(Amerika'da Charlatans(UK) adıyla bilinir.), İngiliz indie rock grubu. Grup Tim Burgess(vokalist), Mark Collins(gitarist), Tim Burgess(bas), Tony Rogers(klavye) de oluşur.

The Charlatans
Charlatans(UK)
Genel bilgiler
Başladığı yer Batı Midlands/Northwich, İngiltere
Tarzlar Alternatif rock, Madchester, Britpop, indie rock
Müzik şirketi Dead Dead Good Records (Kendi şirketleri), Situation Two/Beggars Banquet, Universal, Sanctuary, BMG Japan (Japon)
Resmî site [1]
Üyeler

Martin Blunt Tim Burgess Mark Collins

Tony Rogers
Eski üyeler

Jon Brookes Rob Collins Baz Ketley

Jon Day

Eski üyeler Baz Ketley (1989/vokalist), Jon Day(Jonathan Baker)(1989-1991/gitarist), 5.albümlerinin çekimleri sırasında bir araba kazasında ölen Rob Collins(1989-1996/klavye) ve 2010 da beyin tümöründen ölen Jon Brookes(1989-2013/davul) dur.

İngiltere'de bandın 13 stüdyo albümünün tamamı, 3'ü birinci olmak üzere, BK Albüm Listesi Top 40'a girmiştir. Ayrıca 17 Top 30 ve 4 tane Top 10 hiti vardır.

DiskografiDüzenle

Stüdyo Albümleri

  • Some Friendly (1990)
  • Between 10th and 11th (1992)
  • Up to Our Hips (1994)
  • The Charlatans (1995)
  • Tellin' Stories (1997)
  • Us and Us Only (1999)
  • Wonderland (2001)
  • Up at the Lake (2004)
  • Simpatico (2006)
  • You Cross My Path (2008)
  • Who We Touch (2010)
  • Modern Nature (2015)

Grup ÜyeleriDüzenle

  • Martin Blunt – bas (1989–günümüz) (doğum 11 Aralık 1966)
  • Tim Burgess – vokal, mızıka (1989–günümüz) (doğum 30 Mayıs 1967)
  • Mark Collins – gitar, pedal steel guitar, backing vocals (1991–günümüz) (doğum 14 Ağustos 1965)
  • Tony Rogers – klavye, piano, organ, hammond organ, yardımcı vokalist (1997–günümüz) (doğum 19 Nisan 1966)
  • Eski üyeler
  • Jon Brookes – davul ve vurmalılar (1989–2013; ölüm 2013) (21 Eylül 1968 - 13 Ağustos 2013)
  • Rob Collins – klavye, piano, organ (1989–1996; ölüm 1996) (23 Şubat 1963 - 22 Haziran 1996)
  • Baz Ketley – vokal, gitar (1989) (doğum 31 Aralık 1959)
  • Jon Day (d. Jonathan Baker) – gitar (1989–1991) (doğum 17 Mayıs 1962)
  • Sezonluk ve tur üyeleri
  • Martin Duffy (müzisyen) – klavye (1996-1997)
  • Peter Salisbury – davullar and vurmalı çalgılar (2010; 2013)

KaynakçaDüzenle