Tex Avery

Tex Avery (d. 26 Şubat 1908 - ö. 26 Ağustos 1980)[1], Amerikalı film yapımcısı, animatör, yönetmen, oyuncu ve senaristtir.[2][3][4]

Tex Avery
Doğum Frederick Bean Avery
26 Şubat 1908
Taylor, Teksas, ABD.
Ölüm 26 Ağustos 1980 (72 yaşında)
Burbank, Kaliforniya, ABD.
Eğitim 2
Meslek Yönetmen, animatör, yapımcı, senarist ve oyuncu
Etkin yıllar 1928-1980
Evlilik Patricia Avery

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1975: Bugs Bunny Superstar

Televizyon dizileriDüzenle

  • 1930: Looney Tunes
  • 1981: The Kwicky Koala Show

Televiszyon filmleriDüzenle

  • 1988: Tex Avery, the King of Cartoons
  • 1995: George and Junior: Look Out Below
  • 2000: Toonheads: The Lost Cartoons

Video'larDüzenle

  • 1982: Woody Woodpecker and His Friends
  • 2004: Behind the Tunes: A Conversation with Tex Avery
  • 2012: King-Size Comedy: Tex Avery and the Looney Tunes Revolution

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Haile, Bartee (20 Ocak 2010). "Nothing Funny About Sad Life Of Daffy Duck Creator". The Lone Star Iconocast. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  2. ^ "A Quickie Look at the Life & Career of Tex Avery - Bright Lights Film Journal". Brightlightsfilm.com. 2 Eylül 1998. |arşiv-url= kullanmak için |arşiv-tarihi= gerekiyor (yardım) tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  3. ^ "A listing of his ancestry for five generations". Freepages.genealogy.rootsweb.com. 21 Mart 2008 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 
  4. ^ Parks, Scott K. (21 Şubat 2010). "North Dallas High murals pay homage to animated alumnus Tex Avery". Dallas Morning News. 30 Nisan 2010 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2010. 

Dış bağlantılarDüzenle