Tevfik Şenol

Türk görüntü yönetmeni, film yönetmeni

Tevfik Şenol (d. 1956; Cizre, Şırnak, Türkiye), 33. ve 39. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü kazanan Türk görüntü yönetmeni ve film yönetmeni.

Tevfik Şenol
Doğum 1956 (63-64 yaşında)
Cizre, Şırnak, Türkiye
Meslek Görüntü yönetmeni, film yönetmeni
Etkin yıllar 1986-günümüz

HayatıDüzenle

1956'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu. 1976-2000 yılları arasında TRT bünyesinde birçok belgesel ve drama yapımında çalıştı. 2001 sonrası özel sektörde görüntü yönetmeni ve film yönetmeni olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

FilmografisiDüzenle

Görüntü yönetmeni filmografisiDüzenle

  • Alev Alev - 2012 (TV Dizisi)
  • Alemin Kıralı 2. Sezon - 2012 (TV Dizisi)
  • Alemin Kıralı 1. Sezon - 2011 (TV Dizisi)
  • Pars: Narkoterör 1. Sezon - 2007 (TV Dizisi)
  • Kapıları Açmak - 2005 (TV Dizisi)
  • Kurtlar Vadisi 1. Sezon - 2003 (TV Dizisi)
  • Ekmek Teknesi - 2002 (TV Dizisi)
  • Deli Yürek: Bumerang Cehennemi - 2001 (Uzun Kurmaca)
  • Hayat Bağları - 2000 (TV Dizisi)
  • Deli Yürek - 1999 (TV Dizisi)
  • Ümmühan - 1998 (Belgesel)
  • Yaban - 1996 (TV Filmi)
  • Yahya Kaptan - 1995 (TV Dizisi)
  • Bay E - 1995 (Uzun Kurmaca)
  • Gerilla - 1994 (TV Filmi)
  • Babam Askerde - 1994 (Uzun Kurmaca)
  • Yalancı - 1993 (TV Filmi)
  • Hoşçakal Umut - 1993 (Uzun Kurmaca)
  • Yağmur Beklerken - 1992 (TV Dizisi)
  • Kurtuluş - 1996 Kameraman (TV Dizisi)
  • Sihirli Ülke: Anadolu - 1992 (Belgesel)
  • Orta Asya'dan Esintiler - 1991 (Belgesel)
  • Çarşı Pazar İstanbul - 1990 (Belgesel)
  • Tanrıçanın Çığlığı - 1990 (Belgesel)
  • Avrupa'da Bir Sultan - 1988 (Belgesel)
  • Suyla Gelen Kültür - 1987 (Belgesel)
  • Keçenin Teri - 1987 (Belgesel)
  • Su Perisi Kayıklar - 1987 Kameraman (TV Filmi)
  • Cumalıkızık - 1987 (Belgesel)
  • Saray ve Tarih - 1986 (Belgesel)
  • Hitit Medeniyeti - 1986 (Belgesel)
  • Köy Seyirlik Oyunları - 1986 (Belgesel)

Yönetmen filmografisiDüzenle

  • Değişen Şehirler - 2015 (Belgesel)
  • Sakarya Fırat 1. Sezon - 2009 (TV Dizisi)
  • Alayına İsyan - 2009 (TV Dizisi)
  • Pars: Narkoterör 1. Sezon - 2007 (TV Dizisi)
  • Korkusuzlar - 2007 (TV Dizisi)
  • Kod Adı Kaos - 2007 (TV Dizisi)
  • Sevda Çiçeği - 2006 (TV Dizisi)
  • Kod Adı - 2006 (TV Dizisi)

ÖdülleriDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "6. TRT Belgesel Ödülleri Onur Ödülü Tevfik Şenol'a". TRT Belgesel. 17 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2020. 
  2. ^ a b "Antalya'da 40 yılın en iyileri". Hürriyet. 30 Eylül 2003. 8 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle