Tamer Karadağlı

Türk oyuncu

Tamer Karadağlı (d. 24 Mayıs 1967, Ankara), Türk oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı.

Tamer Karadağlı
Tamer Karadağlı.jpg
Doğum 24 Mayıs 1967 (1967-05-24) (55 yaşında)
Ankara, Türkiye
Meslek Oyuncu, yönetmen, seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar 1992-günümüz
Memleket Kars
Evlilik
Arzu Balkan
(e. 2002; b. 2007)
Çocuk(lar) 1

HayatıDüzenle

Azeri kökenli olan ailesi Kars'ın Sarıkamış ilçesindendir.[1] İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Karadağlı, Türkiye'ye dönmüş sonra tekrar ABD'ye gitmiştir. Lise son sınıfta kesin dönüş yaptığı yıllarda ise sıklıkla Akün Sineması'na giderdi. Bir yandan da lise yıllarında onun için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlamıştır. Sonra Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır. TED Ankara Kolejinden sonra Çankaya Lisesinden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan sanatçı, ilk filmini 1993 yılında çevirdi. Ferhunde Hanımlar dizisiyle ün kazandı. Birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yapan Karadağlı, kendisi gibi oyuncu olan Arzu Balkan ile evliydi. Çiftin Zeyno isminde bir kızları bulunmaktadır. Çift 2007 yılında boşanmıştır. Çocuklar Duymasın adlı dizide rol almıştır.

Rol aldığı oyunlarDüzenle

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol
2003 Bir Tutam Baharat Mustafa
2005 Beyza'nın Kadınları Fatih
Şans Kapıyı Kırınca Pilot
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım Polis
Living & Dying Duca
2009 Suluboya
2010 Memlekette Demokrasi Var Kaymakam
2012 Süper Türk Ekber
Türk Suikastçı Alina
2016 Pamuk Prens Tamer
2017 Sinyalciler: Son Akşam Yemeği
2018 Börü Seslendirme
(Mustafa Kemal Atatürk)
Televizyon
Yıl Yapım Rol
1993 Ferhunde Hanımlar Selçuk
1999 Babam Olur Musun Erol
Demir Leblebi
2000 Şaşıfelek Çıkmazı Timur
Sarı Evin Esrarı Doğan
Artık Sevmeyeceğim Kemal
2001 Nasıl Evde Kaldım Haldun
2002 En Son Babalar Duyar Görücü (Konuk oyuncu 1. bölüm)
2002-2004/
2010-2012/
2013-2014/
2017-2019
Çocuklar Duymasın Abidin Haluk Çetinoğlu
2002 Reyting Hamdi Okul Müdürü
2004-2005 Çocuklar Ne Olacak Haluk
2004-2006 Yağmur Zamanı Fırat Çağlar
2006 Hayatım Sana Feda Levent Başaran
Arka Sokaklar Sivil Polis (Konuk oyuncu, 14. bölüm)
2007 Doktorlar
Fedai Emin Bora
2008 Karamel Çaycı
Kiralık Oda
Son Ağa Salim Ağa Bağcıoğlu
Kırmızı Işık Sunucu
2009 Avrupa Yakası Sivil Polis (Konuk oyuncu, 190. bölüm)
Ah Kalbim Kamuran
Altın Kızlar Konuk oyuncu
2011 Adım Bayram Bayram
2012 Acayip Hikayeler Yakup
2019 Sevdim Seni Bir Kere Yardımcı Komiser
2021 Savaşçı Albay Oktay Göktürk/Uzi
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2022 Andropoz Halit Netflix
Yakında Serhat Serhat TRT Dijital
Program
Yıl Yapım Kanal
2012 Güven Bana atv
2013 Kim Milyoner Olmak İster
2018 Ben Bilmem Eşim Bilir All Star Star TV

SeslendirmeDüzenle

Sanatçı, seslendirme camiasında George Clooney'nin özdeşleşen sesi olarak tanınır.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Tamer Karadağlı kimdir?". hthayat.haberturk.com. 10 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2021. 
  2. ^ http://www.seslendirmekadrolari.com/2013/05/man-of-steel.html
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle