Türkiye tulumlular listesi

Tulumlular 3000 civarında türe sahiptir.[1] Türler aşağıdakilerden oluşmaktadır:

Vikipedi:TaksokutuVikipedi:Taksokutu
Tulumlular
Deniz lalesi, Pyura spinifera
Deniz lalesi, Pyura spinifera
Bilimsel sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Chordata
Alt şube: Urochordata
Giribet et al., 2000
Sınıflar

Ascidiacea
Thaliacea
Appendicularia
Sorberacea

Dış bağlantılar
Commons-logo.svg Wikimedia Commons'ta Türkiye tulumlular listesi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.
Wikispecies-logo.svg Wikispecies'te Türkiye tulumlular listesi ile ilgili detaylı taksonomi bilgileri bulunur.

Tulumlular (Tunicata, Urochordata)[2]Düzenle

Ascidiiaea familyasıDüzenle

  • Ascidia mentula (Müller, 1776)
  • Ascidia virginea (Müller, 1776)
  • Ascidia involuta (Heller, 1875)
  • Ascidia conchilega (Müller, 1776)
  • Ascidiella aspersa (Müller, 1776)
  • Phallusia fumigata (Grube, 1864)
  • Phallusia mammilata (Cuvier, 1815)

Cionidaeea FamilyasıDüzenle

  • Ciona intestinalis (Linnaeus, 1758)
  • Diazona violacea (Savigny, 1816)
  • Rhopalaea neapolitana (Philippi, 1843)

Corellidae FamilyasıDüzenle

  • Corella parallelogramma (Müller, 1876)

Perophoridae FamilyasıDüzenle

  • Perophora listeri (Wiegman, 1835)

Clavelinidae FamilyasıDüzenle

  • Clavelina lepadiformis (Müller, 1776)
  • Clavelina nana (Lahille, 1890)

Didemnidae FamilyasıDüzenle

  • Didemnum maculosum (=asperum) (Milne-Edwards, 1841)
  • Trididemnum tenerum (Verrill, 1871)

Polycitoridae FamilyasıDüzenle

  • Distaplia rosea (Della Valle, 1881)
  • Polycitor crystallinus (Renier, 1804)

Polyclinidae FamilyasıDüzenle

  • Aplidium conicum (Olivi, 1792)
  • Aplidium proliferum (Milne-Edwards, 1841)
  • Polycinella azemai (Harant, 1930)

Molgulidae FamilyasıDüzenle

  • Ctenicella appendiculata
  • Molgula manhettensis (De Kay, 1843)

Pyuridae FamilyasıDüzenle

  • Halocynthia papillosa (Linnaeus, 1767)
  • Heterostigma fagei (Monniot C. & Monniot F., 1961)
  • Microcosmus claudicans (Savigny, 1816)
  • Microcosmus sulcatus (Coquebert, 1797)
  • Pyura microcosmus (Savigny, 1816)

Styelidae FamilyasıDüzenle

  • Botryllus schlosseri (Pallas, 1766)
  • Distomus hupferi (Michaelsen, 1904)
  • Distomus variolosus (Gaertner, 1774)
  • Polycarpa gracilis (Heller, 1877)
  • Polycarpa pomaria (Savigny, 1816)
  • Psammostyela delmarei (Weinstein, 1961)
  • Stolonica socialis (Hartmeyer, 1903)
  • Styela partida
  • Styela plicata (Lesueur, 1823)

Fritillaridae FamilyasıDüzenle

  • Appendicularia tregouboffi (Fenaux, 1960)
  • Fritillaria pellucida (Busch, 1851)
  • Fritillaria borealis (Lohman, 1896)
  • Tectillaria fertilis (Lohmann, 1896)

Oiklopleuridae FamilyasıDüzenle

  • Oikopleura dioica (Fol, 1872)
  • Oikopleura fusiformis
  • Oikopleura longicaudata

Thaliacea FamilyasıDüzenle

  • Thalia democratica (Forskål, 1775)

Doliolidae FamilyasıDüzenle

  • Doliolina mulleri (Krohn, 1852)
  • Doliolum denticulatum (Quoy & Gaimard, 1834)
  • Doliolum nationalis (Bogert, 1894)

Pyrosomatidae FamilyasıDüzenle

  • Pyrosoma atlanticum (Péron, 1804) - (=Pyrosoma benthica) (Monniot & Monniot, 1966)

Salpidae FamilyasıDüzenle

  • Pegea confoederata (Forskål, 1775) (= Pegea socia)
  • Salpa fusiformes (Cuvier, 1804)
  • Salpa maxima (Forskål, 1775)
  • Soestia zonaria (Pallas, 1774) (= Iasis zonaria)

Distomatidae FamilyasıDüzenle

  • Distoma adriaticum

Sydnyumidae FamilyasıDüzenle

  • Sidnyum turbinatum (Savigny, 1816)

GörsellerDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Tunicate". 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2011. 
  2. ^ "Türkiye Tür Listeleri". 24 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2011. 

Ayrıca bakınızDüzenle