Ana menüyü aç

Türkiye İçişleri Bakanlığı müsteşarları listesi

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı müsteşarları listesi[1]

Müsteşar Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Ahmet Münir Akkaya 17 Eylül 1922 15 Kasım 1925
2 Mehmet Sait Bey 15 Ocak 1926 1 Aralık 1927
3 Faik Ali Ozansoy 26 Haziran 1930 23 Ekim 1932
4 Mehmet Vehbi Demirel 24 Ekim 1932 1 Haziran 1936
5 İbrahim Sabri Çıtak 14 Haziran 1936 2 Aralık 1938
6 Mehmet Vehbi Demirel 3 Aralık 1938 30 Mart 1939
7 Mehmet Nazif Ergin 3 Mart 1939 15 Temmuz 1940
8 İbrahim Ethem Aykut 29 Temmuz 1940 25 Aralık 1941
9 Fuat Tuksal 23 Mayıs 1942 10 Ocak 1944
10 Hasan Faik Türel 17 Ocak 1944 22 Haziran 1945
11 Mustafa Sabri Öney 6 Ağustos 1945 16 Ekim 1946
12 Ahmet İhsan Aksoy 16 Kasım 1946 16 Ağustos 1950
13 Haluk Nihat Pepeyi 7 Temmuz 1947 2 Eylül 1950
14 Osman Şahinbaş 31 Ağustos 1950 10 Temmuz 1951
15 Ahmet Salih Korur 23 Haziran 1952 6 Mayıs 1953
16 Ahmet Kınık 14 Mayıs 1953 8 Mart 1954
17 Kemal Hadımlı 31 Mayıs 1954 23 Aralık 1954
18 Abdullah Dilaver Argun 20 Aralık 1954 17 Eylül 1957
19 Ethem Yetkiner 8 Ekim 1957 14 Temmuz 1958
20 Recai Türeli 28 Temmuz 1958 1 Haziran 1960
21 Muhlis Babaoğlu 29 Eylül 1960 12 Ekim 1962
22 Ahmet Koçak 12 Ekim 1962 31 Mart 1965
23 Fethi Tansuk 16 Nisan 1965 28 Nisan 1967
24 Osman Meriç 10 Mayıs 1967 25 Haziran 1971
25 Ferit Kubat 25 Haziran 1971 4 Ocak 1972
26 Hayrettin Ersöz 29 Nisan 1972 13 Nisan 1977
27 Mustafa Yörükoğlu 20 Nisan 1977 25 Temmuz 1977
28 Selami Celayir 23 Ocak 1978 12 Ocak 1979
29 Orhan Erbuğ 12 Ocak 1979 28 Mayıs 1979
30 Ziya Çoker 17 Eylül 1979 3 Aralık 1979
31 Durmuş Yalçın 3 Aralık 1979 15 Eylül 1980
32 Ahmet Rıfat Kaplan 28 Ekim 1980 6 Şubat 1984
33 Galip Demirel 6 Şubat 1984 18 Eylül 1987
34 Vecdi Gönül 11 Ocak 1988 13 Mayıs 1991
35 Sabahattin Çakmakoğlu 19 Temmuz 1991 30 Ağustos 1991
- Sabahattin Çakmakoğlu 21 Kasım 1991 24 Ocak 1992
36 Fahri Öztürk 13 Ocak 1992 9 Temmuz 1993
37 Bekir Aksoy 12 Temmuz 1993 1 Kasım 1995
38 Erol Çakır 17 Mart 1996 8 Ağustos 1996
39 Teoman Ünüsan 8 Ağustos 1996 28 Temmuz 1997
40 Metin İlyas Aksoy 28 Temmuz 1997 16 Mart 1998
41 Yahya Gür 16 Mart 1998 30 Eylül 1999
42 Saim Çotur 30 Eylül 1999 17 Temmuz 2001
43 Muzaffer Ecemiş 30 Temmuz 2001 6 Ağustos 2002
- Muzaffer Ecemiş 19 Kasım 2002 14 Kasım 2003
44 Şahabettin Harput 14 Kasım 2003 4 Aralık 2007
45 Osman Güneş 4 Aralık 2007 8 Mart 2011
- Osman Güneş 7 Temmuz 2011 9 Ocak 2012
46 Seyfullah Hacımüftüoğlu 9 Ocak 2012 15 Eylül 2014
47 Sebahattin Öztürk 15 Eylül 2014 7 Mart 2015
48 Mükerrem Ünlüer 7 Mart 2015 28 Ağustos 2015
- Sebahattin Öztürk 28 Ağustos 2015 17 Aralık 2015
49 Selami Altınok 17 Aralık 2015 10 Eylül 2016
50 Muhterem İnce 10 Eylül 2016 10 Temmuz 2018

KaynakçaDüzenle